ovako da navedem,u racunalu mi je maticna ploca asrock fx890 deluxe5,16 gb ram ddr3, 1x8 gb 1866mhz i 2x4 gb 1333 mhz,procesor amd fx8150 stock....kupio sam prije 2 dana asus strix gtx 1060 i odvrtio jedan test,chinebench 11.5....skroz mi vrti one autice na 39-40 fps-a....probao sam oc mod,gaming mod,ali sve je isto....napajanje je 530w tako da msm da je to dovoljno....igrao sam cod aw na postavkama na kakvima sam igrao sa istom konfiguracijom samo sa r9 280x vapor tri x i nije se gtx 1060 mogla nositi s time....r9 280x mi je na tom istom chinebenchu vrtila od 56fps-a do 64fps-a....probao sam premjestit graficku u drugi utor,ali stvar je potpuno ista,mjenjao stare i nove drivere,također sve isto....da li mi netko moze dati savijet sta bi ogao probati da vidim da li graficka ispravno radi....hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hmm reko bi da ju CPU koci, ali onda opet ako je gurao 280X trebao bi i 1060. otvori afterburner igraj nesto zahtjevnije, a onda alt+tab i pogledaj na afterburner grafu Gpu usage (koji bi trebao biti 99%), pogledaj clockove da nisu jako niski i provjeri temperature
Hmm reko bi da ju CPU koci, ali onda opet ako je gurao 280X trebao bi i 1060. otvori afterburner igraj nesto zahtjevnije, a onda alt+tab i pogledaj na afterburner grafu Gpu usage (koji bi trebao biti 99%), pogledaj clockove da nisu jako niski i provjeri temperature
gledao s samam sada gpu-z....taktovi jezgre pisu na 1101 mhz dok bi trebalo bit stock 1620.... brzina memorije dobro radi....temperatura 40 stupnjeva....sad sam sa asusove stranice poskido one utilitie ili kako vec pa cu pogledat sta se desava,ali nikako mi ne ide u glavu kako moze ttako lose radit
skinuo sam asusove programe i opet sam odvrtio isti benchmark,ali u pocetku su taktovi jezgre bili na 162 mhz,a par sekundi poslije pali na oko 1000 mhz....mozda i znam u cemu je problem...dok sam imao amd-ovu graficku karticu,amd-ovi driveri su mi super radili i na catalystu sam si postavio procesor da ne mjenja taktove sa 1,4ghz na 3,6,ovisno o opterecenju....e sad,kad sam metnio nvidiinu grafiku,nisam vise mogao naravno uc u amdove programe bili oni ili za grafiku ili za procesor pa mi sad procesor plese sa 1,4 ghz na 3,6,mozda zato i grafika mijenja taktove....da li netko zna,kako bih mogao postavit takt procesora na full,kao stto sam prije mogao i ako bi usput netko mogao reci kako oc procesor u biosu,ubiti to znam i sam,ali npr,ako ocu stavit taktove na 4,1-,3 ghz,koliku voltazu moram stavit?mogu sve probat samo da vidim sta je sa grafikom....jedino mi taj problem pada na pamet jer sada procesor radi onako kako on zeli
I bolje da procesor ruši clock ako ništa ne radi. On se sam podigne na recimo 3.6 u igri, ako ga drzis cijelo vrijeme na 3.6 bezveze se prži i troši struje kad ne treba. 1060 bi trebao raditi na 1506mhz, a boost bi trebao ici do oko 1700. Znaci vrlo vjerojatno ju koci cpu, naj bolje to mozes vidjet pod GPU usage (možeš si upaliti onaj OSD on screen display, i odabrati sta da ti bude na ekranu dok igras tipa: GPU temperatura, GPU usage, CPU temperatura....)
Ukratko GPU usage bi trebao biti na 99%, ako nije znaci da postoji bottleneck, tj. CPU nemože pratiti GPU tako da GPU uspori na recimo 60-70%, tako i padaju gpu clockovi. Sad 1060 je jaca od 280X, ali ne toliko jaca da se vidi tako izražajni bottleneck. Probaj karticu kod nekog sa recimo i5-i7 cpuom. Također primjetit ces u zahtjevnijim igrama kako GPU usage raste i clockovi se stabiliziraju ako podigneš postavke na ultra ili npr. 1440p rezoluciju i slicno, daješ GPU više posla za odraditi, dok CPU uglavnom radi isti posao ne ovisno o rezoluciji. Naravno postoje postavke koje su teške i na CPU ali to sada nije bitno.
I bolje da procesor ruši clock ako ništa ne radi. On se sam podigne na recimo 3.6 u igri, ako ga drzis cijelo vrijeme na 3.6 bezveze se prži i troši struje kad ne treba. 1060 bi trebao raditi na 1506mhz, a boost bi trebao ici do oko 1700. Znaci vrlo vjerojatno ju koci cpu, naj bolje to mozes vidjet pod GPU usage (možeš si upaliti onaj OSD on screen display, i odabrati sta da ti bude na ekranu dok igras tipa: GPU temperatura, GPU usage, CPU temperatura....)
Ukratko GPU usage bi trebao biti na 99%, ako nije znaci da postoji bottleneck, tj. CPU nemože pratiti GPU tako da GPU uspori na recimo 60-70%, tako i padaju gpu clockovi. Sad 1060 je jaca od 280X, ali ne toliko jaca da se vidi tako izražajni bottleneck. Probaj karticu kod nekog sa recimo i5-i7 cpuom. Također primjetit ces u zahtjevnijim igrama kako GPU usage raste i clockovi se stabiliziraju ako podigneš postavke na ultra ili npr. 1440p rezoluciju i slicno, daješ GPU više posla za odraditi, dok CPU uglavnom radi isti posao ne ovisno o rezoluciji. Naravno postoje postavke koje su teške i na CPU ali to sada nije bitno.
nemam kod koga probat ggpu to je problem,a sto se struje tice to nije problem,stanarina mi je fiksna :D hahahah :D a ni przenje nije problem jer je hladnjak jako dobar,bez opterecenja su temperature procesora na 32 stupnja,dok na opterecenju idu do 50-ak stupnjeva....jel znas kako bih mogao namjesttit voltazu u biosu za cpu ako ga ocu podic na 4,1 ghz ili mrvkicu vise?cisto da vidim kako ce grafika funkcioniratt....
Krivo mu govorite, sve da je i procesor preslab mora imati barem identican fps kao sa r9 280x.
AJDE ti lijepo friske windowse stavi za pocetak.
Krivo mu govorite, sve da je i procesor preslab mora imati barem identican fps kao sa r9 280x.
AJDE ti lijepo friske windowse stavi za pocetak.
gledao sam po yutubu,omjer gtx 1060 sa fx 8350.....preformanse su bolesmo dobre na gta 5,bf1,doom 4 itd....nove sam windowse stavio,al ma kakvi,dva puta sam ih dizo u 2 dana jer mi nije bilo jasno kako moze tako radit....
kako ti se fino bezobrazluk odbio o glavu
Windows 10
OC proc na 4.4ghz
To bi trebalo biti to
Windows 10
OC proc na 4.4ghz
To bi trebalo biti to
nije losa zamisao,ali ne smije se piratski win 10 skidat jer am u njemackoj :D a sad sam odvrtio stres test za graficku,ona americka krofna sa dlakama :D grafika 98% na opterecenju,pocela joj se i temperetura penjat sto prije nije nikako,kao da nije radila,a sad kako ce dalje bit,to bumo vidjeli,skida se the division pa cu vidjet kako ce se grafika ponasat u igri....i da,metnio sam procesor na 4,1 ghz i na 1,325 volta,tako mi ga je prije samo namjestalo na amd overdriveu....pa sam sada tako metnio u biosu sam....to je funkcionirajuce ili?
Ne moras piratski, skidas ga direktno od microsofta