Grijanje Intel Pentium Dual CPU E2200

poruka: 5
|
čitano: 1.280
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

u kompu imam gore navedeni DualCore Intel Pentium E2200,2x2.20 GHz.na kućištu su mi skinute obje bočne stranice,na procu je stock cooler.soba mi je zimi ledena i tamo je temperatura (po programu AIDA64 Extreme) CPU-a bila 5-7 stupnjeva,a temperatura jezgara ne bi prelazila 15 stupnjeva nakon što bi 10-12 h igrao Call Of Duty:Modern Warfare 1,Crysis 2...kada sam komp premjestio u dnevni boravak (koji se grije),kada komp gonim pola sata-sat on se ugrije da je temperatura CPU-a 30-35 stupnjeva,a temperatura jezgara je 35-40 stupnjeva.osim ventilatora na procu imam i jedan manji ventilator na zadnjoj strani kućišta koji s gornje strane upuhuje hladni zrak u kućište (znam da je to pogrešno,da ventilator koji upuhuje hladni zrak treba biti s donje strane...)...termalna pasta je promijenjena prije oko mjesec dana,malko više od zrna riže sam je slučajno stavio i razmazao preko cijeloga proca i stavio hladnjak na njega.hladnjiak je lijepo sjeo sa sve 4 nožice,znači on dobro drži...

moje pitanje je li normalno da se on ugrije do ovih temperatura (čuo sam da mu je normalna radna temperatura 25-30 stupnjeva) u prostoriji koja se ugrije do 25 stupnjeva?ako je nekako moguće htio bi mu smanjiti temperaturu što je više moguće,a novca za neko ulaganje tipa vodeno hlađenje nemam {#}  ...da budem iskren nemam ni novca da kupujem ne znam kakav hladnjak koji je u mogućnosti i da hladi vruću ploču na šporetu {#}  ...znači u biti želiuo bi ga ohladiti s ovime što imam ako je ikako moguće...možda imam još koji ventilator koji bi na njega mogao staviti i to je to...znam da sam vam dao pitanje na koje je nemoguće odgpvpriti ali ako išta znate sve pomaže {#}  ...

0 0 hvala 0
12 godina

- WoW, pvi put vidim tak malu teperaturu(5-6-7)

- Inace ti je 30-40-50 normalna temepratura.

Utorak=Novi PC= Yeaa
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 14:41 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Pa ove tvoje temp. su super ! Do 60°C nemoras da se brines radi toga !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina

bodomiere

- Kao što su kolege rekli već, temp. su ti OK, samo bi nešto dodao, napisao si da si razmazivao termalnu pastu,

za to nema potrebe, samo staviš količinu zrna riže na sredinu procesora i vratiš hladnjak natrag, hladnjak

sam najbolje rasporedi pastu po procesoru.

- Sad ne moraš ništa dirati i ići korigirati, ali za ubuduče dobro dođe.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

hahhaajaads
takve temperature su mi bile jer mi je soba prokleto led ledeni hahaha  {#}

Haf932 ma bio mi se grijao sa starim stock coolerom do 50-55 stupnjeva i užasno se ledio nisam ništa mogao igrati pa sam ispaljivao na živce  {#}

Valnetin71 da znam tek kada sam se regao na forum sam to vidio haha.nisam extra pametan za kompjutere,znam dosta i dosta se dobro služiti ali opet sam tukac {#}

hvala kolege {#}

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice