Greske za vrijeme instalacije, hardverski problem?

poruka: 6
|
čitano: 1.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ovako,

nedavno sam odlucio osposobiti stari komp koji je u ormaru skupljao prasinu.

nakon sto sam ga provjerio, skuzio sam da je HDD otisao i kupio sam novi, pata 250 gb 8m.

uglavnom, prilikom instalacija i opcenito prijenosa podataka radi probleme,

dok sam instaliravao windowse nekoliko puta mi je javilo gresku pa stisnuo retry i proslo, sada mi dosta cesto blokira usb stick, instalacije raznoraznih programa od officea do nera mi blokiraju na pocetku i nemoguce ih je uopce izvest itd...

posto se problem izgleda javljao i za vrijeme instalacije windowsa zakljucio sam da je problem hardverski, s time da sam iskljucio HDD kao problematicara jer je frisko kupljen, zanimalo bi me sto bi sve moglo stvarati problem? nisam neki ekspert za komjutore, ali iskopcao sam i flopy za svaki slucaj..

maticna ploca je matsonic ms-8137c+

amd duron 1300 mhz

graficka gigabyte nvidia g force 6200 gv-n62128ds

ako to sto pomaze...

hvala unaprjed

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Greske za vrijeme instalacije, hardverski prob

Bok. Prvo da nije oštečena Cd za instalaciju (ako nije ogrebena i može s čisto krpu lagano obriši Cd) ili možda neradi dobro na Cd romu ili kako već, nekad se zna zapne pa onda te traži da dalje instalira. Ja sam probao sa drugi čitačem i prošla u redu. Pošto je tvoj komp bio u ormaru pa je skupljala prašinu i poznato da na cd moguće skupljalo prašinu pa se buni kod čitanja . S oprezom otvoriš Cdrom i malo vate očistiš leću i sve zatvori i natrag staviš na komp. i radit če bez problema i tako sam i ja napravio. I mogući problemi kod memorije ako se javlja ona plavi ekran. Ja uglavno znam jer sam testirao.. Nadam se da sam pomogao.

Nenad
15 godina
neaktivan

razmisljao sam o tome, medjutim problem mi se javlja i kada snimam sa usb sticka i cak kad instalaciju pokrecem sa harda, ne samo sa CDa.. :/

17 godina
neaktivan

koliko dugo nije radio?...pogledaj napon VBAT

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

moze malo objasnjenje sa vbat naponom? sto, da probam bateriju na maticnoj mijenjat?

hvala

17 godina
neaktivan
glavanovo kaže...

moze malo objasnjenje sa vbat naponom? sto, da probam bateriju na maticnoj mijenjat?

hvala

da, naime ako doista duugo nije bio pod naponom, kad si ga uključio moguće je posisao  svu snagu iz BIOS baterije a ona vremenom gubi moć samopunjena(cc 2 god ako je oriđiđi). Kupi novu(kupuj s prijateljem ampermetrom) može i kod fotografa..ne želim te plašit ali se opcije otvaraju, ako je BIOS dobio po repu..probaj flashirat, ako je računalo bilo u nekim kvazi uvjetima(vlažni ormar, plemenita plijesan isl..). Ako  Bios ne dobiva dovoljno, ne sam u boot nego tijekom rada računala stvara gremlinske probleme- neobjašnjiva rušenja, pa par dana radi kao nikad do sad--lično iskustvo. Probaj to pa onda na višu stepenicu- grafika.

IBM ( I Blame Microsoft)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice