Grejanje laptopa

poruka: 39
|
čitano: 10.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Grejanje laptopa
Let me google it for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Grejanje laptopa

Da li moze neko da mi odgovori na prethodnu poruku? Evo sada sam igrao Rome 2 Total War i temperatura je CPU 85 a GPU 74...

0 0 hvala 0
14 godina
LukaMagnus kaže...

Da li moze neko da mi odgovori na prethodnu poruku? Evo sada sam igrao Rome 2 Total War i temperatura je CPU 85 a GPU 74...

Izaberi jedan od ovih ovisno o velični laptopa, https://www.links.hr/hr/hladenja-016004.

12 godina
neaktivan

Kupio sam i hladjenje TRUST GXT 278 (300 kn) ali i dalje mnogo greje. CPU ide do 90 stepeni. I tastatura se  mnogo zagreje. Zanimljivo je da kada radi na bateriji tokom igranja igri, uopce se ne greje i ne cuje. A ne vidim uopste neku promenu u grafici tj. grafika nije losija tokom igranja na bateriji. Ali kada ga ukljucim na punjac, odmah pocinje da bude bucan i da se greje. Zasto se to desava?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2018 18:13 (LukaMagnus).
14 godina
LukaMagnus kaže...

Vjerojatno upali GTX 1050 kad je na punjaču, a kad je na bateriji pali Intel HD, otiđi u Control Panel

i tamo nađi Nvidia...., podesi da ti igra koristi Intel HD i na punjaču. Za više info malo pogledaj u google.

12 godina
neaktivan

Uradio sam tako, ali na Intelovoj igre nisu igrive uopce. Gledao sam na googlu, ali ne mogu da nadjem neko resenje.  Koje su temperature ok za laptop? HP Omen 17, i7 7700hq, 8gb RAM, GTX 1050 2 gb. 

14 godina
LukaMagnus kaže...

Ovo tvoje je previše, a i laptopi nisu namjenjeni za igranje,

uzmi si pošteni stolni PC i riješio si problem.

Ako ima garanciju, reklamiraj ga, ako nema, promjeni termalnu pastu sam

ili odnesi u servis da ti to odrade, detaljno očisti prašinu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2018 9:09 (Valentin17).
9 godina
odjavljen
Grejanje laptopa

@valentin17 sumnjam da je ovdje riječ o pasti jer nije to toliko star laptop da mu se pasta stvrdnila i izgubila svoja svojstva

prije da je riječ o prašini u hladnjaku jer vidiš ni da mu vanjski ventilator/hladnjak nije pomogao, znači poštopan hladnjak spriječava airflow kroz cpu/gpu hladnjak te mu se cijeli laptop grije

@LukaMagnus vidim da još nisi naveo da li laptop ima garanciju, ako ima nosi to, ako nema rastavi i temeljito počisti prašinu, pogotovo na hladnjaku

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
phanteks kaže...

Kad čistiš prašinu, mijenjaš i termalnu pastu. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice