Externi HDD problem

poruka: 4
|
čitano: 1.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Externi HDD problem

Imam externi WD HDD My book essential 1,5TB i sa njime slijedeci problem. Nakon spajanja na racunalo uredno je vidljiv ali nemogu mijenjati nista na datotekama koje su na njega snimljene npr nemogu izbrisati nijednu datoteku. Poruka koju dobijem je "Can't read from the source file or disk" i ime datoteke koju pokusavam izbrisati. Probao sam i na drugom racunalu ali problem ostaje isti. Istu poruku dobijam i ako pokusam nesto snimiti na njega.

Zna li netko kako to rijesiti

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 12:07 (alfa5).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Externi HDD problem

Spominje li se u pogrešci nešto tipa "access denied"? Ako da, onda je problem s pravima pristupa - trebaš dodijeliti sam sebi prava na čitanje / pisanje.

Također, ako je u tome problem, dataotekama bi trebao moći normalno pristupiti recimo iz nekog live linuxa.

Ako imaš sva prava, a svejedno ne možeš čitati i pisati (ni pod linuxom), onda je možda disk neispravan - provjeri ga nečim poput HD Tune-a, ima li možda loših sektora.

KaeR
17 godina
neaktivan
Re: Externi HDD problem

Hvala ti. Poceo sam disk skenirati sa hdd regeneratorom i na 0,22 % veci ima 138 bad sectora. Disk je relativno nov i malo je radio, popunjen je podacima (pretezno fotografijama) i ostavljen, a kada sam pokusao nesto skinuti sa njega ili dodati javio se je opisani problem. Sve ovlasti na disku imam i javljala se je samo gore navedena poruka. Sada jena 1,18 % skeniranja i nema novih bad sectora, vidjeti cu sto ce jos biti do kraja. Jos jednom hvala

13 godina
neaktivan
Externi HDD problem

Ako je nov, odma ga vraćaj

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice