Pozdrav
Imam cudan problem sa monitorom, dosta dugo vec koristim 2 full HD monitora koji su spojeni na istu graficku karticu, prije 2 dana mi se pojavio problem, drugi montior koji mi je spojen na DVI , iz nekog razloga vise nije moguce staviti njegovu native rezoluciju, dok mi drugi monitor koji je spojen na HDMI radi savrseno.
Ako mozda netko zna tko je vise vican ovim stvarima , da mi pmogne.
Koristim Windows 8.1 Ultimate.
Monitor koji mi je spojen na HDMI je Samsung 24' LED full HD Syncmaster S42B350T - radi savrseno.
Monitor koji mi je spojen na DVI je ACER 23.1' LCD full HD V233H - u njemo je problem koji sam naveo gore.
Acer monitor prepoznaje kao Generic non-PnP Monitor.
Imajte na umu da koristio godinu dana i sve je radilo kako treba,, problem mi se pojavio nedavno nakon sto mi je nestalo struje,
pokusao sam reinstall drivera napravit nije pomoglo,
pokusao sam u device manageru ga uninstallirati i ukljucio ga da ponovno prepoznda , ni to nije pomoglo.
Pokusao sam ga koristiti kao primarni i samostalno , ni to nije uspijelo.
Sto nisam pokusao napraviti je spojiti ga na drugi komp jel neam trenutno komp cija je graficka u mogucnosti prikazadi full hd rezoluciju.
trazi sam na netu rjesennja ali nema previse informacija o tome .. svi pisu kao reinstaliraj drivere to ce ti rjesiti problem i rjesi im problem jer su ih prvi puta spajali,
ali ja sam vec to koristio dosta dugo i taj drugi ACER monitor je radio na 1920x1080p zajedno na Samsugovim. Nije mi jasno u cemu je problem tako da se nadam da cu ovdje dobiti pomoc.
I stvarno nisam sigurn dali je problem sofwareski i hardwareski.