Extended screen, dual screen

poruka: 2
|
čitano: 1.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav 
Imam cudan problem sa monitorom, dosta dugo vec koristim 2 full HD monitora koji su spojeni na istu graficku karticu, prije 2 dana mi se pojavio problem, drugi montior koji mi je spojen na DVI , iz nekog razloga vise nije moguce staviti njegovu native rezoluciju, dok mi drugi monitor koji je spojen na HDMI radi savrseno.
Ako mozda netko zna tko je vise vican ovim stvarima , da mi pmogne.
Koristim Windows 8.1 Ultimate.
Monitor koji mi je spojen na HDMI je Samsung 24' LED full HD Syncmaster S42B350T - radi savrseno.
Monitor koji mi je spojen na DVI je ACER 23.1' LCD full HD V233H - u njemo je problem koji sam naveo gore.

Acer monitor prepoznaje kao Generic non-PnP Monitor.
Imajte na umu da koristio godinu dana i sve je radilo kako treba,, problem mi se pojavio nedavno nakon sto mi je nestalo struje,
pokusao sam reinstall drivera napravit nije pomoglo,
pokusao sam u device manageru ga uninstallirati i ukljucio ga da ponovno prepoznda , ni to nije pomoglo.
Pokusao sam ga koristiti kao primarni i samostalno , ni to nije uspijelo.
Sto nisam pokusao napraviti je spojiti ga na drugi komp jel neam trenutno komp cija je graficka u mogucnosti prikazadi full hd rezoluciju.
trazi sam na netu rjesennja ali nema  previse informacija o tome .. svi pisu kao reinstaliraj drivere to ce ti rjesiti problem i rjesi im problem jer su ih prvi puta spajali,
ali ja sam vec to koristio dosta dugo i taj drugi ACER monitor je radio na 1920x1080p zajedno na Samsugovim. Nije mi jasno u cemu je problem tako da se nadam da cu ovdje dobiti pomoc.
I stvarno nisam sigurn dali je problem sofwareski i hardwareski.

screenshot evidence screenshot evidence
dokaz dokaz
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 8:43 (ArinBane).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgleda da ti je otišao EDID na monitoru. Skini EDID designer i isčitaj EDID iz oba monitora.

Ako ne možeš sa tog Acer morat ćeš sam napraviti profil pa ga ubaciti pomoću OverrideEdidFlags ili zamjenom EEPROMA koji je vjerojatno izgorio.

Ima li taj monitor VGA ulaz i jesi li probao spojiti putem njega? Svaki od ulaza ima svoj EDID pa će možda ovako raditi VGA-u.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 18:04 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice