Čudan problem sa sleep-om

poruka: 2
|
čitano: 453
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Čudan problem sa sleep-om

Naime imam računalo staro godinu dana, dok je u upotrebi sve radi odlično. Ali problem se javlja kada ga ostavim upaljenog i ne koristim on ode u sleep, monitor se ugasi. Kada se vratim i pokušam ga upalit( mrdanjem miša,stiskanjem tipki na tipkovnici itd.) računalno ne reagira. Tada ga ugasim drzanjem power tipke na kucistu jer nema drugog nacina. Stvar koja me najviše brine jest ta da nakon tog prisilnog gašenja računalo ne reagira nikako. Ne mogu ga uopce upalit vise na tu tipku. Skuzio sam ako odspoijem sve kablove na par minuta onda se i pokuša upalit ali najcesce samo okrene koji puta vent i stane. Ako bih naime istekao jedan keks rama pa ga vratio ili tako neke kombinacije onda ga uspijem upalit i opet sve radi normalno. 

Zna li netko o cemu bi se moglo raditi? Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Čudan problem sa sleep-om

-problem mbo-vrm ili napajanje.. ili bilo koji uređaj (cpu+ram+vga..) dok vga traži više struje od ostatka..

-nosi majstoru jer ovako samo uništavaš.

-prvo treba pronaći uzrok, tek tad možeš popraviti.. ili isključi power opcije sleep-hyber.. (jer paljenje traži najviše, opterećenje, a starenjem sve gubi na efikasnosti, traži više struje/otpor). Problem je reklamirati ako je garancija po komponentama.. + ako je samo problem sleep .. npr može biti loša MBO/stabilizacija ali može i jače napajanje bit fix mada je možda napajanje ispravno itd.

-možda samo preopteretiš sys-napon.. npr usb uređaji, punjači za mobač.. PC nije trafostanica.

bezbroj mogućnost, sve mora biti 100% ispravno hw+sw + driver + podešeno da bi ispravno radilo. MBO-napajanje-sve ostalo je redosljed traženja.. ne ubijati jer neće se popraviti...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice