U zadnje vrijeme su mi počeli iskakati famozni plavi ekrani s različitim objašnjenjima:
MEMORY_MANAGEMENT
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
PFN_LIST_CORRUPT
Spominje se i afd.sys u jednom od poruka.
Sve upućuje na grešku u RAMu, te sam iz tog razloga jutros pokrenuo Memtest+ 4.0 prije nego sam izišao iz kuće. Kad sam se vratio, napravio je 7 prolaza bez greške. No, popodne sam sjeo za komp i radio nešto trivijalno (Firefox) opet se pojavio plavi ekran. Nakon restarta ubacio sam Memtest CD i pokrenuo test. Najednom su počele iskakati nađene greške... Ugasio sam komp, upalio ga za 2-3 minute i sve se najnormalnije upalilo i evo pišem novu poruku.
Moram naglasit da se ne događa kada pokrećem neke aplikacije koje teško padaju konfiguraciji, nego iz čista mira. Vrtio sam Prime95 u više navrata, nekad istovremeno s Furmarkom.
Operativni sustav je Windows Vista originalni build, znači onaj 6000 (6.0.6000). Konfiguracija je vidljiva klikom na Moj PC.
Vjerojatno će većina okriviti otključane jezgre na Phenomu, ali zašto se onda ovo događa spontano i ne pod opterećenjem?
Unaprijed hvala svima na pomoći i savjetima.
P.S. Rušenje: zacrni se slika na ekranu, na dnu je vidljivo nešto nalik na šareni TV šum koji se zadrži oko pola sekunde.
EDIT: Procesor je na 3.1Ghz opet.