Critical error

poruka: 15
|
čitano: 2.401
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
greske, upozorenja i sl.

Poz, evo jucer sam doživio po x,y puta da mi se komp jednostavno ne želi ugasiti, a danas sam ga palio jedno dobrih pola sata, ne zeli se upaliti, i nakon sto sam bios na default, pa uz 1000x restart, nekako uspio i doci na racunalo, odlucio sam otic vidjet malo sto se to događa, pa sam naletio na neke errore, neka upozorenja, pa bi bilo dobro ako bi netko tko zna malo bolje sto je to tocno mogao nekako pomoc, da utvrdimo sta se događa, i jednostavno ne mogu koristiti google chrome koliko steka, zvuk zapinje svako malo bas kao da ce BSOD, ali nista odmrzne se i opet radi komp, evo ja cu stavit slike 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: greske, upozorenja i sl.

Ne znam baš kako ćeš iz tih screenshotova utvrditi što se događa.

Već to što ti se računalo ne želi upaliti, govori da je riječ o hardverskom problemu. Napajanje? Memorija? Neka komponenta na matičnoj ploči?

Softversko testiranje počinje od memtest86+ pa onda provjera ispravnosti diska HD Tuneom. Nema dalje prije nego li si se uvjerio da su ti memorija i disk ispravni.

14 godina
neaktivan
Critical error

evo testovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Critical error

Kakvo ti je stanje u kartici Health?

Jesi testirao radnu memoriju programom memtest86+?

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Kakvo ti je stanje u kartici Health?

Jesi testirao radnu memoriju programom memtest86+?

evo jesam jesam, sto se tice hardova, WD je novi hard i on je master, SAMSUNG je hard koji je tu reda radi, i on je slave, taj hard samo ceka trenutak kada ce crknut, zato sam kupio novi, a sto se tice kompa, mozda bi pomogla informacija kako je windows sam pokrenuo repair i onda je pisalo da se nije pravilno ugasio ili resetirao, pa ga resetiram , pa mi zapne, a za hardove mi kaze capable but disabled, nez dal ta informacija ima kakve koristi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 14:34 (CroatianRacer).
9 godina
odjavljen

Izvadi taj samsung disk...

17 godina
moderator

CroatianRacer Nisam te tu sad skužio. Kako znaš da Samsungov disk samo čeka trenutak kad će crknuti? Ako je tako, onda ga odspoji i vidi kako se računalo ponaša kad on nije u sustavu.

Ovo "capable but disabled" govoriš za Health/SMART? Jesi to u BIOS-u onemogućio? Ako jesi, vrati na omogućeno. Ako nisi, onda te zeza ili diskovni kontroler ili možda neki od diskova.

EDIT: Ok, sliku si naknadno dodao, problem bi ti mogao biti i u SATA kablu. Odspoji Samsungov disk. I zamijeni SATA kablove.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 14:43 (mbaksa).
10 godina
odjavljen
Critical error

I meni je prije 3 mjeseca otišao isti Hdd, Samsung HD502HJ... 

Na njemu su bili Windowsi, koristio sam ga dok skroz nije otišao. Isto mi se počelo događati "driver has stopped working", error... Još je funkcionalan ali nije pouzdan, spremljen u ladicu. Sa Hdd Regeneratorom je našao preko 1000 grešaka, i još je radio 2 mjeseca kad se počelo događati isto kao i tebi.

Izvadi Samsungov HDD i probaj dići Windowse. Možda ćeš morati stavljati friške Windowse iako ti je WD primarni. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
El Munjoko kaže...

I meni je prije 3 mjeseca otišao isti Hdd, Samsung HD502HJ... 

Na njemu su bili Windowsi, koristio sam ga dok skroz nije otišao. Isto mi se počelo događati "driver has stopped working", error... Još je funkcionalan ali nije pouzdan, spremljen u ladicu. Sa Hdd Regeneratorom je našao preko 1000 grešaka, i još je radio 2 mjeseca kad se počelo događati isto kao i tebi.

Izvadi Samsungov HDD i probaj dići Windowse. Možda ćeš morati stavljati friške Windowse iako ti je WD primarni. 

meni ti vec godinu i pol sigurno govori za ovaj hdd windows has detected hdd problem, ali nije me to interesiralo dok nije pocelo pravit probleme, onda sam kupio novi hdd i na wd-u su mi windowsi 2 particije od 500 gb, a ovaj mi doslovno za ukras stoji, kada sam ga probao izvadit onda mi se komp nije mogao upalit, ma tu ima nekih problema velikih ili sa pločom ili s necim, ja nez, nekad ne mogu sliku dobit, a graficka je ispravna, meni se cini da je maticna otisla.

mbaksa dada problem je u samsungovm disku, kupio sam novi zbog njega, on vec godinu i pol ne funkcionira dobro, ali kad ga odspojim ne mogu pokrenut racunalo  btw: novi sata kabel sam probao i prije, jednostavno taj hdd je krepao, evo bas ga idem probat iscupat sada, pa cemo vidjet :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 14:56 (CroatianRacer).
10 godina
odjavljen
CroatianRacer kaže...

meni ti vec godinu i pol sigurno govori za ovaj hdd windows has detected hdd problem, ali nije me to interesiralo dok nije pocelo pravit probleme, onda sam kupio novi hdd i na wd-u su mi windowsi 2 particije od 500 gb, a ovaj mi doslovno za ukras stoji, kada sam ga probao izvadit onda mi se komp nije mogao upalit, ma tu ima nekih problema velikih ili sa pločom ili s necim, ja nez, nekad ne mogu sliku dobit, a graficka je ispravna, meni se cini da je maticna otisla.

Čudan je taj problem da se neće upaliti bez HDD-a... Trebao bi se upaliti. Može biti problem sa matičnom, napajanjem, kućištem (Power SW), ramima, grafičkom... A možda kad si vadio HDD si olabavio neki kontakt. 

I neka ti Samsung stoji za ukras u ladici, nije mu mjesto u kompjuteru pored toliko errora. 

14 godina
neaktivan
El Munjoko kaže...
CroatianRacer kaže...

Čudan je taj problem da se neće upaliti bez HDD-a... Trebao bi se upaliti. Može biti problem sa matičnom, napajanjem, kućištem (Power SW), ramima, grafičkom... A možda kad si vadio HDD si olabavio neki kontakt. 

I neka ti Samsung stoji za ukras u ladici, nije mu mjesto u kompjuteru pored toliko errora. 

evo uspio sam , i to sve iz prve, da sam rekao vracam se za 5 min, sad bi jos palio komp haha, ma i nije nego za ukras, mene je poceo zaje malo prije isteka garancije...sada cemo vidjet kako se ponaša komp, za sada sve u redu, malo usporeno al dobro.

EDIT: evo i slike temp, da i to odmah rijesimo, danas sam ocistio sve, usisano kuciste, nema prasine nigdje, proc i grafa cisti, al problem je i dalje tu, zvuk mi sasjece bas kao da ce svaki cas BSOD, cim otvorim steam ili nesto, pocne zezat, znaci neko sitno opterecenje i pocinju problemi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 15:08 (CroatianRacer).
10 godina
odjavljen
Critical error

Ja bih probao sa friškom instalacijom Windowsa, spremio bitne podatke na drugu particiju... 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
El Munjoko kaže...

Ja bih probao sa friškom instalacijom Windowsa, spremio bitne podatke na drugu particiju... 

a i ja cu, mozda su i ovi windowsi koje sam skinuo u banani, probat cu nac neke normalne pa stavit

16 godina
CroatianRacer kaže...
... kupio sam novi zbog njega, on vec godinu i pol ne funkcionira dobro, ali kad ga odspojim ne mogu pokrenut racunalo  btw: novi sata kabel sam probao i prije, jednostavno taj hdd je krepao, evo bas ga idem probat iscupat sada, pa cemo vidjet :P

- prvo, moraš biti precizniji. Nije isto: upaliti, bootati (BIOS/POST..) i boot-OSa. Već tu stvaraš zbrku-nejasnoće. Time i otkrivanje uzroka-rješenje.

prvo kažeš da se ne može upaliti (tad je kvar, napajanje, mbo.. ram, vga, cpu .. = hardware), ali očigledno možeš upaliti.

ispada da ne bootaš OS svaki put? Stari disk je bio boot disk, kad si dodao novi, na starom je i dalje ostao boot. Zato se bez njega ne može bootati. (zato se preporuča odspajanje drugog diska dok se instalira OS).

- ovisi o stanju novog diska, može se install medijem dodati boot, ali to je za početnike komplicirano i rizično.

- odspoji neispravan disk, možeš bootati ako ti je install medij prisutan (koristit će njegov boot, samo ne diraj..).

- bolje rješenje, backup, clean install nakon što odspoji .. instaliraj.

ili pokušavaj ručno dodati boot na novi disk. Ako imaš sreće, može i s install medija automatski fix.. par restartova i upalit će (ali to ovisi o particijama koje su kreirane).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
CroatianRacer kaže...
... kupio sam novi zbog njega, on vec godinu i pol ne funkcionira dobro, ali kad ga odspojim ne mogu pokrenut racunalo  btw: novi sata kabel sam probao i prije, jednostavno taj hdd je krepao, evo bas ga idem probat iscupat sada, pa cemo vidjet :P

- prvo, moraš biti precizniji. Nije isto: upaliti, bootati (BIOS/POST..) i boot-OSa. Već tu stvaraš zbrku-nejasnoće. Time i otkrivanje uzroka-rješenje.

prvo kažeš da se ne može upaliti (tad je kvar, napajanje, mbo.. ram, vga, cpu .. = hardware), ali očigledno možeš upaliti.

ispada da ne bootaš OS svaki put? Stari disk je bio boot disk, kad si dodao novi, na starom je i dalje ostao boot. Zato se bez njega ne može bootati. (zato se preporuča odspajanje drugog diska dok se instalira OS).

- ovisi o stanju novog diska, može se install medijem dodati boot, ali to je za početnike komplicirano i rizično.

- odspoji neispravan disk, možeš bootati ako ti je install medij prisutan (koristit će njegov boot, samo ne diraj..).

- bolje rješenje, backup, clean install nakon što odspoji .. instaliraj.

ili pokušavaj ručno dodati boot na novi disk. Ako imaš sreće, može i s install medija automatski fix.. par restartova i upalit će (ali to ovisi o particijama koje su kreirane).

slažem se zbrku sam napravio, znaci komp se upali, logicno ima struje on se pokrece, nista mi tamo ne izgleda neispravno, ali nece se os bootat i to me muci, sad sam maknuo taj hdd, i ostao sam samo na jednom i radi za sada sve ok.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice