CPU Cooler problem!!!

poruka: 16
|
čitano: 2.181
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
CPU Cooler problem!!!

e ovako mi može ko objasnit kako da spojim hladnjak na matičnu...mislim struju za njega kada na matičnoj imam 2 pipka za spojit a na hladnjaku 4 ulaza...inače hladnjak je SCYTHE samurai zz i takodjer je još problem malo starija ploća socket 478...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: CPU Cooler problem!!!

Reci mi koju točno imaš matičnu... onda dolazi pomoć jer hladnjake novije generacije nemoš stavit na staru matičnu... to svatko zna...

16 godina
neaktivan

pa znam ja to...zato sam i uzeo hladnjak koji podržava taj socket...jedini mi je problem to sad sa strujom...hladnjak je stavljen i sve sam moram ubost da radi...a na matičnoj stoje dva pina a hladnjak ima konektor za 4 pina

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 15:30 (Devamp).
16 godina
neaktivan

hh.. socket mozda podrzava hladnjak al maticna ne podrzava skini ovaj prog i reci mi koja je maticna tocno: http://www.cpuid.com/cpuz.php

16 godina
neaktivan

pa ovak to je matična za stari komp...to sam htjeo osposobit da ima dva kompa za net ili tak šta...a matična je ovako ESC P4S5A/DX...a hladnjak stari je riknuo pa sam morao uzet neki da stavim...

16 godina
neaktivan

Ovako ja bi na obaj nacin rijesio: nadam se da znas koristiti skalpel ak ti nie zao hladnjaka prerezi zicu pa direkt spoji na neki jack od napona pazi na + i - polove drugacije ti nemogu pomoc jedino da nabavis polovni hladnjak za tvoju maticnu il jednostavno kupis novu maticnu skupa s procesorom... za grafu se snadji... drugacije ti nemogu pomoc...

16 godina
neaktivan

e ja se ispričavam...mal sam se zabunio...nema na matičnoj dva pina neg tri...još jedna isprika...al opet imam jedan viška na hladnjaku...a ta žica je vjerovatno neki kontroler za vrtnju ili tak šta...možda bude radio sa tri

16 godina
neaktivan

radit ce sa tri a ak stavis npr bez tog kontrolera za vrtnju non stop ce radit na max... znam iz iskustva...

17 godina
neaktivan

a sta ti fali probati, ubosti hladnjak i probati da li ce se vent na hladnjaku zarotirati... Pa nije to cijepanje atoma. Iako se ne upali vent, CPU nece izgoriti u roku par sekundi... ( ako je naravno pasivac na njemu).

16 godina
neaktivan

jel to može biti dobro ili loše...inače unutri je pentium 4

17 godina
neaktivan

Je li to konektor za napajane ventilatora ili kvačica fizički zakačit cooler na matičnu (taj "pipak")?

Baw, ako nisi siguran, stavi sliku i u paintu zaokruži crveno ono šta ne kužiš di ide.

Ako je to konektor za napajanje ventilatora i ima 4 nožice-pina, onda ide i na starije konektore s tri ili dva pina. (minus, plus 12V, signal i PWM nožica)

9A3BMQ
16 godina
neaktivan
Devamp kaže...

jel to može biti dobro ili loše...inače unutri je pentium 4

slobodno isprobaj dobro ti ovaj kaze nemoze ti se tak lako skšit procesor... a ovo max da ce radit non stop ventilator naravno da je to dobro...

16 godina
neaktivan

a ništ idem probat...http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/img/4pin.jpg evo ovak nekak situacija mi je...samo obrnuta...na matičnoj su tri a na hladnjaku 4...al idemo se igrat sad mal s njim

16 godina
neaktivan
Devamp kaže...

a ništ idem probat...http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/img/4pin.jpg evo ovak nekak situacija mi je...samo obrnuta...na matičnoj su tri a na hladnjaku 4...al idemo se igrat sad mal s njim

nemos nist shebat slobodno isprobavaj...

16 godina
neaktivan

pa da bolje tak neg da režem jel je danas kupljen i ima garanciju lako ode ja zamjenit za nšet drugo ak neradi

16 godina
neaktivan
Devamp kaže...

pa da bolje tak neg da režem jel je danas kupljen i ima garanciju lako ode ja zamjenit za nšet drugo ak neradi

Nadam se da ti je uspjelo...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice