Cpu Cooler (Misterija) ?L

poruka: 2
|
čitano: 1.004
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Cpu Cooler (Misterija) ?

Ljep pozdrav forumasi iz cjelog balkana.

Ovo sto mi se desilo sa novim hladnjakom za cpu je bilo prije mjesec i po posto sam boravio u bolnici pa se nisam mogao da bavim ovim problemom.Kao prvo zezao me je stock cooler intelov a processor imam intel p dual core e5300 2.6ghz (stock cooler je inace sranje).Kupim ja novi iz CM http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/x-dream-i117/ montiram pastu promjenim klasicni proces.Onda nece komp da radi upali se necuje se beep crna slika na monitoru (uradim cmos reset baterija van i ispustim struju iz komponenti (maticne klikom na power buton) i opet isto.Vratim stari stock radi normalno , mjejno napajanje opet isti problem ubacim opet cooler iz cm al spojim ga preko molex radi ali javlja cpu cooler error prilikom boota i ja odem restartovati bios ponovo i spojim opet cooler iz cm al na one pinove na maticnoj i radi sada bez problema.

E sad kad spojim ja novi cooler ostane jedan pin viska pa dali  zbog toga se nije cuo beep i bila crna slika ali sad je opet spojen na 2 pin i radi bez problmea a prvi put nije htjelo.A stock zauzme 3 pina na maticnoj a kod ovog novog samo 2 pin.Sad me zanima zasto nije radio prvi put kad sam ga montiro a sad radi .Spajao sam cooler novi i preko molex imam onaj adapter mjenjao napajanja nema sta nisam radio , ali kad je spojen preko molexa javlja fan error ja odem iskljucim u bios da ne javlja za error ali to mi je bilo glupo i odem opet probati da vratim na maticnu cooler i radi sa pinom viska sada a prvi put nije se cuo beep i crna slika na monitoru sto je to bilo ostaje misterija (?????).Maticna mi je ASUS P5QL SE Link :https://www.asus.com/Motherboards/P5QL_SE/. 

Ako neko zna razlog ovoga neka odgobovori Hvala vam :) !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cpu Cooler (Misterija) ?L

Mislim, al ne mogu garantovat da ti je je problem u tome sto ti Bios ne prepoznaje ako ne prikljucis fan na onaj standardni prikljucak coolera.Jer taj error izbaci u slucaju da maticna ne prepozna prikljucen cooler. :) 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice