Citac ne zeli citati neke cd

poruka: 10
|
čitano: 5.183
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Citac ne zeli

ovako imal sam przilicu koju sam kupil s kompom.. i ja sam ju izvadil iz kompa i ona nije vise htjela radit.. wtf? ni otvarat ni nista.. prestala radit.. a stara 3 g..1. problem

2. problem : kupil sam si ja novu, i poslije zadnje instalacije windowsa ne zeli mi ucitati ni drivere od maticne, ni od grafe, cak sam isao i przit drivere( ne sebi frendu) na cd i nije prepoznao prazni cd u przlici: Sony DVD RW DW-U18 a

<< ShadowKiller >>
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ala si to nejasno napisao, da te se ne moze uhvatiti niti za glavu niti za rep.

Nije mi jasna ta SONY przilica. Ta se ne proizvodi vec mozda i 5 godina, pa mi nije jasno kako je nova.

Kupi si u trgovini novu i rijesen problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 13:54 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

przilica radi.. ucitava DVD-e i przi ih.. al CD nece.. ni jedan.. niti citat niti przit... a prije je radilo...

Svijet je na mladima , a mladi na drogama.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Citac ne zeli citati neke cd

dakle dvd hoće a cd neće, ako sam dobro shvatio? imao sam takav problem i sa svojom pržilicom, problem je u njezinom hardwareu, a s obzirom da nisam nikako uspio rješiti taj problem, kupio sam drugu. barem su danas ti čitači jeftini, imaš novih već za oko 150 kuna, s garancijom od 2-3 godine.

17 godina
odjavljen
killer4987 kaže...

przilica radi.. ucitava DVD-e i przi ih.. al CD nece.. ni jedan.. niti citat niti przit... a prije je radilo...

Da sada ne ulazim u problematiku - kupi novi uredjaj i rijesen problem, ako su ti bitni CD-i.

17 godina
protjeran

Isti problem i kod mene.Kupio przilicu ASUS DRW-2014L1.Mjesec dana ispravno radila i odjednom nece da cita CD i da przi Light scrible(DVD normalno cita i przi).A ja bio kupio spindle Light scrible CD-a(skupi ko suho zlato).Sve sam se tuko u glavu.

Da nije problem u firmwareu ili driveru za przilicu.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

nema drivera..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AIX 2.0 kaže...

Isti problem i kod mene.Kupio przilicu ASUS DRW-2014L1.Mjesec dana ispravno radila i odjednom nece da cita CD i da przi Light scrible(DVD normalno cita i przi).A ja bio kupio spindle Light scrible CD-a(skupi ko suho zlato).Sve sam se tuko u glavu.

Da nije problem u firmwareu ili driveru za przilicu.

Pa mozes probati sa novijim firmware-om, ali sto se tice citanja CD-a, mislim da tu nece biti pomoci, jer je razvoj 'premaza' za CD davnih dana zavrsio.

Imas dvije jos mogucnosti, probati ju na drugom kompu i zamijeniti/kupiti (ako imas 40pinski) 80pinski IDE kabel.

17 godina
protjeran

ok.. a dajte mi recite sto bi bilo u ovom slucaju: buraz je dobil komp i nije imal dvd citac... ja sam isao skinuti svoj ( nije ovaj koji sad imam) i kabao od napajanja sam jako tesko izvadio.. kad sam probao spojiti przilicu na komp nije davala znakove zivota.. niti na jednom kompu... koda je izgubila dovod struje.. jel moguce da ja dok sam vadio van, sam prejako stisnuo i potrgao neki vod?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bok, rekao bi da je kriva kabal za spajanje hard diska ili dvd čitač i to se meni isto  desilo i promjenio sam drugi kabel i stanje ok i sve očitava na CD/DVD.  Kod naglog  čupanja kablova se oštečuje. U kablovima je tvornićki napravljen tako tanki žice kao nit kose koji se lako i nevidljivo lomi pa onda neki  napanjanje neprolazi i zato ne očitava. Zamjeni drugi kabel i ako pokaziva i radi čitanja, prženje onda je rješen problem.  rto.Namigiva

Nenad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice