CD očitava, DVD ne može

poruka: 8
|
čitano: 3.460
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
CD očitava, DVD ne može

Problem vezan u CD/DVD rom

Danas usred extractiranja jednog fajla sa DVD-a, proces je prekinut nekim errorom (nešto dugačko je pisalo, među ostalim i "volume" blabla)

Nakon toga više nisam mogao očitati niti jedan DVD. CD-e učitava normalno.

Sistem je XP, a računalo staro par mjeseci.

Pod device manager, DVD/CD-rom drive našao sam

TSSTcorp CDDVDW SH-S223B

i

XSHM Z41IZ4DM3 SCSI CdRom Device

Može li se to ikako riješit`?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: CD očitava, DVD ne može

imam istu takvu pržilicu/čitač kao i ti (tsst corp-koja radi bez problema), ali sam ti htio reći da sam imao iskustva već s takvim problemima, kada hoće čitati cd-e a dvd-ee neće, to je znak da je problem do hardwarea, odnosno do samog čitača. mojoj je bio istekao rok garancije pa sam morao kupiti drugu, jer nisam uspio naći nikakvo drugo rješenje.

15 godina
neaktivan
CD očitava, DVD ne može

Kako djubre Šutim

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a čuj, moj tsst radi već treću godinu bez problema, da ga ne ureknem, s time da ga je sam hp složio u ovu moju konfiguraciju. nadam se da imaš garanciju, jer je sto posto problem do hardwarea. nažalost i ja sam se bio namučio s hrpom dvd-a dok nisam skužio da neće učitavati. a s obzirom na današnje cijene čitača od 200 kuna nije niti čudno da rikavaju. proizvode ih u rinfuzi  Namigiva

15 godina
neaktivan
CD očitava, DVD ne može

Vidio sam da je verzija iz 2001. godine (ako to podrazumjeva i datum proizvodnje), pa ništa čudno. Smijeh

Ima garanciju, ali zanima me hoće li upalit čišćenje dvd-roma s onim cd/dvdom za čišćenje?

Ne da mi se čekat danima da oni to poprave.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kod mene to nije upalio jer je bio kvar na samom laseru, ali probaj, tko zna, možda je kod tebe greška do prašine ili nečega. iako sumnjam.

a vidim da te i windowsi zezaju Namigiva

15 godina
neaktivan
CD očitava, DVD ne može

Sedmice sam se riješio, XP majka :D

Iako imam problema i s njima. Sve je otišlo kvragu kad sam updateao drivere,

nakon restarta više nije htjelo pokrenit windowse (NTLDR is missing. Press ctrl alt del to restart...)

Nakon toga sam instalirao drugi windows na F:, potom s C: prebacio ono što mi je trebalo na drugi disk, nakon toga reinstalirao windowse na c: i

obrisao ove s F:. haha

Trenutno me zafrkava samo pokretanje nekog dos programa (c:/system/net.exe) pri startupu, koji blica na ekranu nekoliko puta, a onda se sam ugasi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nabavi si "pravu" verziju sedmice, xp je prošlost. sedmica je višetuko bolja i stabilnija, između ostaloga i u tom pogledu jer sama rješava instalaciju drivera.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice