Buka u novoj konfi

poruka: 13
|
čitano: 1.912
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Buka u novoj konfi

Dakle, kupio sam novu konfiguraciju prije nekih mjesec dana. Ja sam odabrao komponente, a oni su sastavili konfu.  O cemu se radi, kad upalim komp i dok se podizu windowsi i uglavnom dok jos nista ne radim na kompu, on se cuje sasvim normalno, dapace tiho radi. I onda kada pokrenem neki program, otvorim neku internetsku stranicu itd. postepeno je komp sve glasniji i nakon nekih par minuta on postigne tu svoju standardnu buku koja kasnije ne pada nikako, nebitno o aktivnosti na kompu. Po mojoj procjeni sta se tice tog zvuka, cuje se neki cooler, ali posto mi je konfa pod garancijom 2 godine, ne smijem otvarat kuciste i ne mogu tocno procijenit odakle dolazi buka. Pa me zanima jeli mozda neka od mojih komponenti poznata po tome da je bucna ili je nesto krivo ustimano ili imam neki drugi problem.

Konfa:

- Kućište COOLERMASTER Elite 430 RC-430-KWN1, MIDI, crno, plexi, bez PS
- Grafička kartica PCI-E XFX AMD RADEON HD 6670, 1GB, DDR5, D-SUB, DVI, HDMI
- Napajanje 550W, CORSAIR VX Series CMPSU-550VXEU, ATX2 v2.2, 120mm vent.
- Procesor AMD Phenom II X4 955 BOX Black Edition, s. AM3, 3.2GHz, 8MB cache, Quad Core
- Memorija PC-12800, 4 GB, CORSAIR CMX4GX3M2A1600C9, DDR3 1600 MHz, kit 2x2 GB
- Tvrdi disk 1000.0 GB SEAGATE, SATA, 32MB cache, 7200 okr/min, za desktop
- Matična ploča ASROCK 770 Extreme3, AMD 770/SB710, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, PCI-E, eSATA, USB 3.0, ATX, s. AM3

Da napomenem da nisam uzimao nikakav dodatni cooler/ventilator.

0 0 hvala 0
15 godina
Buka u novoj konfi

To ti je buka od hladnjaka na procesoru, ja sam poludio od buke na svojem pa sam ga zamjenio boljim i tisim...

pwn too much... http://battlelog.battlefield.com/bf3/soldier/agent_00klc/stats/235876928/pc/
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Buka u novoj konfi
agent_00klc kaže...

To ti je buka od hladnjaka na procesoru, ja sam poludio od buke na svojem pa sam ga zamjenio boljim i tisim...

Dakle jedini lijek je promijenit cooler na procesoru ? A koliko bi me kostao neki dobar cooler i koje su preporuke ?  i btw. osim buke ne bih trebao imati nikakvih problema sa procesorom ?

15 godina

Ako ga promjenis nece biti glasan cooler od procesora. Pa vec za cca 200 kn mozes kupit ok hladnjak kao npr ovaj... Nebi trebao imat nikakvih problema.

pwn too much... http://battlelog.battlefield.com/bf3/soldier/agent_00klc/stats/235876928/pc/
15 godina
Buka u novoj konfi

tocno kako su kolege rekli, izludio me taj stock hladnjak koji je uzasno bucan, kada ga zamjenis s nekim kvalitetnim budes se preporodio :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Buka u novoj konfi

Hvala vam puno. Ako jos netko ima kakvih solucija nek se slobodno izjasni. :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 15:29 (mark-sti).

0 0 hvala 0
17 godina
Buka u novoj konfi

ako nećeš OC-at proc dovoljna ti je jedna Katana 3 koja nije skupa, staviš umjesto stock coolera i više nećeš čuti buku kakva je bila. Btw. mali hint- Onaj serijski prednji vent od 120mm u CM 430 što svijetli plavo je jako bučan vjeruj mi ! Ja imam isto kućište i odmah sam ga promijenio jer je zvuk nepodnošljiv  {#} Stavio Scythe Slip Stream od 140mm(800rpm) koji je skoro pa i nečujan  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Master Z kaže...

ako nećeš OC-at proc dovoljna ti je jedna Katana 3 koja nije skupa, staviš umjesto stock coolera i više nećeš čuti buku kakva je bila. Btw. mali hint- Onaj serijski prednji vent od 120mm u CM 430 što svijetli plavo je jako bučan vjeruj mi ! Ja imam isto kućište i odmah sam ga promijenio jer je zvuk nepodnošljiv {#} Stavio Scythe Slip Stream od 140mm(800rpm) koji je skoro pa i nečujan {#}

Pretpostavljam da ipak vecina buke dolazi od hladnjaka na procesoru ?

15 godina
neaktivan
Buka u novoj konfi

Ja sam popustio..prvo smo se svadali ali sam na kraju shvatio da nema pomoci i pustio sam ga da radi po svojem.

Za zamjenu trenutno love nemam tako da sam bio prisiljen nauciti zivjeti u koegzistenciji. 

The best way to be boring is to leave nothing out.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa većina buke dolazi od CPU coolera, ali kad pridodaš još buku od eto npr. drugih ventova buka se pojača :P

15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

Ja sam popustio..prvo smo se svadali ali sam na kraju shvatio da nema pomoci i pustio sam ga da radi po svojem.

Za zamjenu trenutno love nemam tako da sam bio prisiljen nauciti zivjeti u koegzistenciji. 

:))))  Mislim da cu i ja bit prisiljen neko vrijeme, ali kad tad cu ga pomijenit :D  bitno da su performanse ok i da nema ostalih problema...

Hvala na podijeljenom iskustvu i savjetima, mislim da sam dobio sve potrebne odgovore {#}

14 godina
neaktivan
Buka u novoj konfi

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903208

best buy cujem da je i od hyper 212+ tek mrvicu slabiji {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mozes probati rucno smanjiti brzinu vrtnje ventilatora. Ali pazi na temperature.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice