Bizaran problem kod paljenja racunala

poruka: 18
|
čitano: 2.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

PROBLEM:

Kad pokusavam upaliti racunalo dogadja mi se bizaran i potpuno nerazumljiv problem. Kad pritisnem tipku na kucistu za upalit PC, racunalo se "pokrene" ali ne pojavljuje se slika na monitoru. Ventilator od graficke se vrti na vecem broju okretaja nego inace, cuje se zvuk od harda, cd-roma i samo tako stoji.

Eh. sad kad pokusam restartat racunalo - NEJDE (pritiskom na tipku restart nista se ne dogadja)

Kad pokusam ugasit racunalo pritiskom na gumb gdje se ukljucuje dulje od 5 ili kolko vec sekundi - NEJDE (ne dogadja se apsolutno nista)

Jedini nacin da ga ugasim je da iskljucim "prekidac" iza na napajanju.

Racunalo se tada ugasi, ali nesmijem opet ukljucit "prekidac" tako dugo dok se ne pogase sve lampice (ona na misu i tipkovnici), jer u suprotnom kad ga pokusam upalit ne dogadja se apsolutno nista.

Eh kad se ugase lampice na misu i tipkovnici, tada opek ukljucim prekidac na napajanju i onda mogu ponovo ukljucit racunalo. Eh sad taj postupak moram ponavljat tako dugo dok dok ne dobim sliku na monitoru kako se boota racunalo. To mi nekad uspije iz prve a nekad iz 10 pokusaja.

Zanima me dal netko ima kakav prijedlog ili vidio neku slicnu situaciju.

PC KONFIGURACIJA:

PROCESOR: AMD 6000+ AM2 X2 Processor

MATICNA PLOCA: GA-MA770-DS3  (rev. 1.0) - GIGABYTE

GRAFICKA KARTICA: XFX  Radeon HD5770

NAPAJANJE: OCZ 600W StealthXStream Power

MEMORIJA: OCZ 2x 2GB

NAPOMENA:

Sa grafickom je sve u redu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Bizaran problem kod paljenja racunala

Pod hitno nabavi novo napajanje i prestani silovati svoj PC sa takvim prisiljavanjem "odpozadi" :)

Vent grafe vrti na max. (i bucan je naravno) posto nije primio instrukcije od drivera odnosno Windowsa

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
neaktivan

Ako ga misliš prisiljavati još, probaj izvaditi bateriju iz matične na 5 minuta pa ga upali pa vidi što će biti.

Edit: tak je bilo mojem susjedu, bila matična vrisnula. Bio srećom pod jamstvom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 18:42 (blacko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-napajanje bi trebalo biti dovoljno ali simptomi su takvi da je to glavni sumljivac. (nedaje dovoljno stabilan napon)

-MBO sa stabilizatorima to obično ispravi, ... ipak sve ima neki vijek trajanja.

Za test, odspoji sve, ostavi samo nužno za paljenje: jedan modul RAMa, VGA, CPU.. (diskove, optiku, miša.. isključi.)

-dali to ima ujecaja na uspjeh paljenja? Dali BIOS nešto signalizira? ...

i prst metodom, ocijeni temperaturu napajanja... recimo ispod ili iznad 40-50C.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imo sam jako sličan problem, sumnjam na matičnu.

zakon
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Matična ploča 90%, napajanje 10%.

17 godina

Prije par tjedana imao gotovo isti problem, ventilatori se vrte, ledice rade, ali nema znakova "života" na monitoru, niti zvuka matične pri paljenju, također  računalo se nije moglo ugasiti na power tipki.

Stavio sam napajanje, grafičku s drugog računala, problem se nije riješio.

Kako imam 3 Ram modula isprobavao sam sve, no problem je ostao.

Dao sam poznaniku u servis i on mi je rekao da je matična otišla, a moguće i procesor.

Kako se kod mene radilo o socketu 939, još nije nabavio zamjensku pa ti ne mogu sa sigurnošću reći da li je i procesor možda u kvaru.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 17:41 (wyks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

po stvarima kako su opisane anomalije prilikom paljenja PC-a ja bih rekao da je matična upitanju 100%

dnl
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 17:45 (roki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

I ja upravo imam isti problem. Također sumnjam na maticnu, jer kad mi je napajanje bilo riknulo ventilatori se nisu uopce palili...95% da je maticna- predlazem servis dok ti jos nekaj nije riknulo zbog silovanja kompa:D 

0 0 hvala 0
17 godina

Ako je pod garancijom, odmah u servis.

Ja sam prčkao isključivo jer mi to računalo nije bilo od životne važnosti, a i uživam u slaganju komponenti.

Kako ne testiram, ne OC-am, niti imam često prilike prčkati (kad slažem računalo, složim kako spada, otvaram svakih tjedan, dva radi prašine) dao sam si malo gušta.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vjerujem da je to do matične...preostaje ti samo da se uvjeriš i nabaviš komponentu koja se pokvarila...
17 godina

Danas cu otic do frenda i zamijenit cu se s njim za napajanje... Ukoliko ni onda nece radit kako treba morat cu zamijenit maticnu...

Inace vec sam jednom mijenjao tu maticnu, bilo je nekih problema s LAN portom, nekad je radio nekda nije... Ocito je taj model maticne srot...

Eh sad me zanima jedna stvar. Ja sam 1. maticnu kupio 2007-e u Vemilu. Garancija je na 2 godine. Buduci da je crkla te su je mjenjali 2009 (dobio sam novu), oni bi meni od te 2009 trebali dati garanciju opet na 2 godine buduci da se nije porravljao dio na njoj nego je cijela mjenjana, ili se varam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Varaš se.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Nazalost u napajanju je probelm...

Na srecu ima garanciju na 3 godine. Kupljeno je u ve-milu 2008-e, pa me zanima dal ce mi tu garanciju priznat jer su kao imali neke probleme (nema ih u vz-u vise pa moram ic u zg..).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-@ kukarachas (TITO_Tarantula), za vemil se obrati Anus (Unus) Mediji... garanciju moraju priznati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Moj prejedlog je zamjeni rame jer ista stvar je meni bila,

rami su crkli bili,

rappy
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko sam vidio bilo je dosta problema oko Vemila - Vrbania - Unsmedie. Primjerice proizvod kupljen u Vemila jednostavno nisu priznavali u Unsmedii (Vrbaniu). Nekakva spačka..No sretno sa garancijom.

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Napajanje nije sigurno krivo, meni je na no name 400W napajanju hd 5770 radila bez problema...:D

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
2 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice