E ima moj susjed komp ali jadan nezna puno, pa ja da pomognem kad ono kopio čovjek kabel i priključio ati radeon karticu x 1550 na tv i ona ne radi, nema slike. Ja mu instalirao CCC i pokušao podesiti i neide neće u Advancedu da napravi klon, probo ja i u basic modu pa opet neće. tražio na njihovim stranicama nove drivers i instalirao ih, i opet neće, provjerio sam i kabel, prebacio sliku kao primarni na tv i radi, zašto neće KLON, ima li tko da ima ideju šta sad???
P.S. Na njihovoj stranici sve što su savjetovali probao i neće. Neda mi se instalirati ponovo XP, zato svaka ideja je dobro došla
TENKS
ATI RADEON tv out
- poruka: 59
- |
- čitano: 15.254
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Inače malo je zeznuto preko CCC-a treba se malo pomučiti, ali jednostavnije ti je da skineš Ati tray tool te preko njega jednostavnije namjestiš.
Hvala probati ću, a oni plugini ispod za download jer i oni idu?
Nisu potrebni
Ok probao kod sebe i radi a poslje idem kod susjeda pa ćemo vidjeti
POZ...
Evo sad pišem od susjeda i sve je drugačije i nemogu u disp.setings namjestiti clon jednostavno ga neprihvaća i prijavio mi je prvi pod disp.2 nemam pojma kako, uglavnom uvijek prijavi samo jedan monitor i nema slike na drugom. Mogu prebaciti je ali samo kao primar, a ne clon. a to i nije praktično. Šta raditi?????????????
Mislim da sam skontao nešto , windovsi su podizani bez promjena u BIOS-u, instalirani su drivers preko DVI, a koristi se preko VGA, valjda ga zato prijavljuje kao disp. 2. Zato je prijavljen kao sec. a ne kao primar, a pošto je u glavnim postavkama primar, vjerojatno tu
dolazi do komflikta, mislim da bi bilo bolje da ja sve to srušim i ponovo............. ako netko ima bolje mišljenje neka ga predloži, bio bi zahvalan.
POZ
Riješio sam deinstalacijom grafike i ponovnom instalacijom, hvala svima na pomoći.
ja imam identične probleme doma sa mojom 3450 i nikako ne mogu dobiti klon. ili mi je primarni ekran monitor ili tv. kad je na tv-u slika je crno bijela.
probao sam spajati i sa s-videom i sa scart na 3 rca pa ubost činč video u s-video adapter pa u grafiku ali uvijek isto.
ok.nakon toga idem maknut sve drivere, napraviti im novu instalaciju ali opet isti problem. mislim da polako razvijam averziju prema atiju i da kad god sam koristio geforce da tako retardirane probleme nisam imao.
zbog toga fuj ati
ja imam identične probleme doma sa mojom 3450 i nikako ne mogu dobiti klon. ili mi je primarni ekran monitor ili tv. kad je na tv-u slika je crno bijela.
probao sam spajati i sa s-videom i sa scart na 3 rca pa ubost činč video u s-video adapter pa u grafiku ali uvijek isto.
ok.nakon toga idem maknut sve drivere, napraviti im novu instalaciju ali opet isti problem. mislim da polako razvijam averziju prema atiju i da kad god sam koristio geforce da tako retardirane probleme nisam imao.
zbog toga fuj ati
Koji ti je monitor WGA ili DVi? Ako koristiš filips tv pazi gdje umečeš skart jer on ima opciju crno bijelo!!!! Koristiš li CCC ili Ati tray tools??.
Stvarno su ATI komplicirani pa moraš sve polako i ja kojiimam dosta iskustva s Atijem nekad udarim u zid. Pogledaj u Display na DDC koja ti max rezolucija i refresh. Probaj pa javi: POZ
tv je neki bezveze na kojem mi je sa MX 400 i 9550 radilo sve savršeno.kad sam dobio novi komp i taj piece of shit of grafičke onda su počeli problemi.
probao sam sve moguće reinstalacije i instalacije drivera i 1001 verzije CCC-a i tray toolsa. NIŠTA!
ili mi je slika na monitoru ili samo na TV-u i to crno bijela.
Meni je isto crna, ali sam procitao negdje na ovom forumu da je mozda stvar u kabelu s kojim spajam.
Receno je da bih trebao imati 7 pinova, a moj ima samo 4. Spajam na S-video izlaz od graficke, a na TV-u na SCART.
Kupiti cu ovih dana novi kabel pa cu ti reci da li sam uspio dobiti boju.
najbolja fora je što meni s-video kabel je isto bio 4 pinski pa sam probao sa činč kabelom spojit odnosno s jedne strane scart s druge 3 činča.odvojio sam audio kablove od videa i video ubacio u adapter s-video na činč i opet ista priča.znači da su 2 kabela sjebana a preko njih je sve radilo ok sa starim grafama.
Meni je isto crna, ali sam procitao negdje na ovom forumu da je mozda stvar u kabelu s kojim spajam.
Receno je da bih trebao imati 7 pinova, a moj ima samo 4. Spajam na S-video izlaz od graficke, a na TV-u na SCART.
Kupiti cu ovih dana novi kabel pa cu ti reci da li sam uspio dobiti boju.
Neznam kakvim kabelom spajaš ali ja sam spojen svideo kabel korekcijom na obični prema skartu, i sve radi savršeno. da li si kabel dobio uz grafu ili si ga sam kupovao. Ja sam ga dobio samo sam kupio prelaz na skart trebao mi dugačak 10 metara i to je sve. Susjed ima filps tv koji preko jednog skarta prima crno bijelu sliku, ali smo spojili na drugi i to je ok. Ako hočeš mogu ti to slikati i poslati da vidiš jel imaš isto. Još nešto moraimati 7 pinova.
najbolja fora je što meni s-video kabel je isto bio 4 pinski pa sam probao sa činč kabelom spojit odnosno s jedne strane scart s druge 3 činča.odvojio sam audio kablove od videa i video ubacio u adapter s-video na činč i opet ista priča.znači da su 2 kabela sjebana a preko njih je sve radilo ok sa starim grafama.
uzeo sam sad iz servisa 7 pinski s-video adapter koji mi onda daje činč video izlaz pa ću probat tako spojit. tj imam znači scart na 3 rca i video ću ubost u adapter a scart u tv pa ćemo saznat što se desilo sutra.
Mora raditi ako si instalirao Ati tray tools ili CCC. Tamo podesi clon tv i stvar mora ići.
fala bogu, radi ko sumanuto
UH to je dobro
Ajd i ja bih nešto pitao.
Znači, imam ati radeon karticu, neki mali kabal, dugačak 20-ak centimetara, što ide u s-video izlaz. Ima 7 onih šiljaka u sebi, činčeva, jel?
Znači, ja bih htio da me ispravite ako u nećemu griješim ili trebam nešto dodatno napraviti.
Uzmem taj kabal, uštekam ga u karticu odostraga, na njega spojim onaj kabal što je spajao video (nemam ideju da ide koji drugi) i tv, te taj kabal onda uštekam u tv gdje ide antena, a nju ištekam. Tv je quadro, tako da je menu jednostavan. U ccc-u postavim tv kao dodatni i stavim clone. Onda na tv-u odem na search i tražim komp, a na kompu kliknem na detect device. Ali ne uspijem nać tv.
Sada me zanima što radim krivo i što bih trebao dodatno napraviti.
A i ovo radim po vlastitom nahođenju, nisam nigdje čitao uputstva
Ajd i ja bih nešto pitao.
Znači, imam ati radeon karticu, neki mali kabal, dugačak 20-ak centimetara, što ide u s-video izlaz. Ima 7 onih šiljaka u sebi, činčeva, jel?
Znači, ja bih htio da me ispravite ako u nećemu griješim ili trebam nešto dodatno napraviti.
Uzmem taj kabal, uštekam ga u karticu odostraga, na njega spojim onaj kabal što je spajao video (nemam ideju da ide koji drugi) i tv, te taj kabal onda uštekam u tv gdje ide antena, a nju ištekam. Tv je quadro, tako da je menu jednostavan. U ccc-u postavim tv kao dodatni i stavim clone. Onda na tv-u odem na search i tražim komp, a na kompu kliknem na detect device. Ali ne uspijem nać tv.
Sada me zanima što radim krivo i što bih trebao dodatno napraviti.
A i ovo radim po vlastitom nahođenju, nisam nigdje čitao uputstva
Da to je dobro objašnjeno
Kratko i jednostvano
Salim se. Nisam bas dobro razumio da li zeli spojiti na antenski ulaz (postoji konverter za to) ili na SCART ulaz na videu, pa sam zato naveo par linkova gdje se to spominje.
Ako i dalje ne uspije neka napise.
neznam samo kako može na antenski ulaz to još nisam čuo, znam samo preko činčeva na skart ili činč i to sve preko kompenzacije. Ako mu nije jasno neka pita
našao sam sve, netreba više pomoć. hvala!
Dobro veče. Evo mene opet. Jedva sam uspio nabaviti s-video->scart kabel. Kabel je 4 pinski. I to je jedini koji sam uspio nači.
http://www.propero.hr/Proizvod.aspx?prodid=04d783f9-9e9f-4574-b731-707b811bf0d9
nisam kupio u ovoj trgovini, to je samo slika da vidite.
Ok, spojim kabel u komp i tv, sve složim u driverima, inače, imam CCC. Pa je slika crno-bijela. Ali to nije sve. Ja ugasim i komp i tv, pa upalim prvo komp, pa tv i pozadinska slika je u boji. Znači, po ovome, i 4-tvero pinski konektor "provodi" boju. Ali čim stavim video(film je inače u boji, nije crno bijeli, ali...), slika se prebaci u crno-bijelo. Zašto?
na ovome linku
http://www.weethet.nl/english/video_connect_pc2tv.php
zakjlučujem da nije 7 pinova potrebno za boju, a to dokazuje i moj slučaj. Samo, kako tu boju zadržati?
E pa to mi sad nije jasno pomislio sam da nisi namjestio regiju palB, ali ako imaš imalo boje to nije, moj ti je kabal original 7 pinski i imam korekciju koju sam kupio prema skartu, sve radi savršeno samo ako se dobro podesi u CCC. ja mislim da ti je to možda zbog kodeka i ničeg drugog, probaj promjeniti player, uzmi npr. VLC medija player, imaš podršku i za titlove, on radi savršeno, ili red light 4.0. Nekada prije mi se to isto ko i tebi znalo desiti za novije filmove a stari kodeci i to je to. Imaš ih na ovoj stranici http://www.download.hr/i free su. POZ