Asus p5pe-vm

poruka: 5
|
čitano: 3.453
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Asus P5PE-VM problem

Poštivanje BUG-ovcima!

Odavno nisma stavljao temu na ovaj forum ali danas imam problema.Naime sastavio sam sljedeću konfiguraciju:

ASUS P5PE-VM * MATIČNA PLOČA

Celeron D 331-2,66GHz/775socket* CPU

KINGSTONE KVR400x64C3A 1GB modul - RAM

GeForce Fx5200 128MB AGP - Video karta

Philips DVDR+RW ATA - Optika

Western Digiatl ATA 80GB WD800ES - HDD

CODEGON 400W Model 300XX - Napojna

Primjetio sam da grafička ima dva izreza unutar agp a da agp na ploči ima jedan.Neznam da li je to nešto što nije kompatibilno ili se radi o 1,5 i 3,3V neznam?

Nego da se vratim na temu.Nakon slaganja konfiguracije instalirao sam WINXP+SP3 i dodao ASUS drivere sa stranice original.Nakon što sam počeo da instaliram drivere od grafičke karte nvidia

"175.19_geforce_winxp_32bit_english_whql" negdje pred kraj instalacije drivera komp se resetirao sam po sebi.Čuo sam i čudan zvuk HDD-a koji je star predpostavljam okolo 5 godina minimum.Ali radi nema problema u radu.

Memoriju sam testirao mem TEST-om i nije bilo errora pa sumnjam u grafiku ili HDD.Evo dok ovo pišem kompjuter se samo resetuje.Odsotji u desktopu neko vrijeme pa se opet resetuje.Medjutim više se nevrača u windows.NEZNAM ŠTA SE DEŠAVA.Do maloprije je sve bilo u redu.Promjenio sam pastu na CPU i uključio Quet ASUS Qfan opciju u BIOSU, rasporedio dizanje HDD + Philips + Disabled, redosljed bootanja.Medjutim svaki put se u BIOSU javlja poruka na bootu da se vrijeme poremetilo i da pritisnem  F1 ili F2 default Kada promjenim vrijeme bude uredu restart ali neće više u windowse.Da probam šta će biti da izvadim grafičku.Inače opcija za grafičku u BIOSU je AGP/AGPInternal, Inače bilo kakava intervemnciaj na račuanru podrazumjeva gubitak date/time u BIOSU pa moram sve namještati ručno.Izvadio sa i grafičku i probao preko interne grafike ali windows više neće da se podigne.NEZNAM možda je"crko" HDD ali vidi ga BIOS I UREDNO ga očitava.Neznam možda da zamjenim HDD pa da opet probam.Inače uz ovaj računar ima i HDD HITACHI 500 GB SATA 3GB/sec pa kada ga stavim u ploču računar se samo pođe da boota ali ostane kod boot neće čak ni u BIOS.Zaključio sam kada sam probao da stavim HDD Hitachi kao dodatni Disk da neradi opet BIOS neće i BOOT zastane, naime radi se o SATA1 na ploči koji neodgovara disku.Ostavio sam ga kao disk svana preko kablova ili kutije za vanjski disk.NO šta da radim sa ovim diskom.Očito da neće ili je nešto drugo.Kada ga odjavim i upalim komp samo bez diska sve je izgleda uredu jer boot dođe do momenta kada traći boot media.Također bez diska diže system i sa CD.a DA NIJE iapk PLOČA neznam zaista.

p.s. NADAM SE BRZOM ODGOVRU I PRIJEDLOZIMA JER ŽURIM

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Asus P5PE-VM problem

Taj disk od 500Gb, sata II moraš pinovim usporiti na 1.5Gb/s da bi ga prepoznao( ako disk podržava, probaj naći na googlu za taj disk).....probaj neku drugu grafičku staviti pa pogledaj da li tako radi.....a što se tiče BIOS-a probaj zamijeniti bateriju.

15 godina
neaktivan
Asus p5pe-vm

Pozdrav.

Što se tiče HDD od 500GB probao sam i to ali neće.Idalje stoji na istom mjestu iščitavnja Konfiguracije prilikom Bootanja računara.Što se tiče BIOSA mjenjao sam bateriju ali opet isto

Upravo instaliram XP ali svki put se resetuje prilikom registracije komponeta tokom instalacije ono nakon upisa broja imena kodne strane i vremneske zone.ZAISTA neznam šta se dešava.

Izvadio sam grafičku i uključio na integrisanu ali opet se resetuje.Mjenjao sam pastu na cooleru ali opet isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asus p5pe-vm

Mislim da se radi iapl o ,atičnoj ploči.CPU se pregrijava ai i pored toga ploča ima jdna ritam resetiranja od recimo nekih 5 do 10minua pa restart.

Bez obzira šta se radi na računru on se konstantno resetuje, ali to NEČINI kada okačim hdd pa mi je  to čudno

JOŠ SVAKI PUT kada otkačim bilo šta il ponovo uključim nepatibis ostavke za vrijeme  vrati bios na defalt pa moram sve

ručno podešavati

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asus p5pe-vm

PROBLE JEŠENZAMEIO ploču drugom ploča je bila problematična izgleda njeni kondenzator ok CPU

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice