acer aspire one BSOD nakod BIOS updatea

poruka: 1
|
čitano: 1.025
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
acer aspire one BSOD nakod BIOS updatea

Pošto mi je za dodojeljenu opciju memorije za grafičku bilo postavljeno na 8mb, htio sam dodijeliti malo više.

Jer su mi je čak i scrolanje web stranica zacukavalo. Pošto je ta opcija bila zatamnjena, (a znam da sam to jednom davno mijenjao)

mislio sam da bude možda nadogradnja BIOS-a pomogla. Stavio ja tako umjesto v1.06 v1.29. I tu počinju pravi problemi.

Naime defaultna postavka za disk je sad promijenjena na ACHI, a win (xp) je bio instaliran na IDE način.

I sad čim počne dizati windowse blue screen i restart. (Promijenio u IDE, da nebi bilo zabune) 

Uspio sam doći u windowse preko "last known good configuration" i tu on instalira neke drivere i traži restart. 

Nakon restarta ista priča. 

Pretpostavljam da je zbog IDE drivera problem, jer mi u device manageru jedino tu uskličnik i piše da sad ne radi i da treba restart kako bi radilo.

Probao sam svašta, od uninstall drivera, ručnog brisanja (koje ne uspijeva, jer čim ga zbrišem se za 5 sekundi pojavi nova datoteka) te nanovo instaliranja chipset drivera.

Svaki put poslije restarta BSOD :(

Bios sam pazio da je dobar, netbook je prije updatea radio ok. Pretpostavljam da bi reinstalacija windowsa pomogla, no to mi se baš ne radi pošto imam sve posloženo a i nije neki gušt jer nema cdrom pa moram s memorysticka.

(Dosta je tlaka, pošto nebi htio obrisati skrivenu particiju...)

Inače radi se o netbooku ACER ASPIRE ONE D250 10.1"

hvala na eventualnim prijedlozima

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice