Pošto mi je za dodojeljenu opciju memorije za grafičku bilo postavljeno na 8mb, htio sam dodijeliti malo više.
Jer su mi je čak i scrolanje web stranica zacukavalo. Pošto je ta opcija bila zatamnjena, (a znam da sam to jednom davno mijenjao)
mislio sam da bude možda nadogradnja BIOS-a pomogla. Stavio ja tako umjesto v1.06 v1.29. I tu počinju pravi problemi.
Naime defaultna postavka za disk je sad promijenjena na ACHI, a win (xp) je bio instaliran na IDE način.
I sad čim počne dizati windowse blue screen i restart. (Promijenio u IDE, da nebi bilo zabune)
Uspio sam doći u windowse preko "last known good configuration" i tu on instalira neke drivere i traži restart.
Nakon restarta ista priča.
Pretpostavljam da je zbog IDE drivera problem, jer mi u device manageru jedino tu uskličnik i piše da sad ne radi i da treba restart kako bi radilo.
Probao sam svašta, od uninstall drivera, ručnog brisanja (koje ne uspijeva, jer čim ga zbrišem se za 5 sekundi pojavi nova datoteka) te nanovo instaliranja chipset drivera.
Svaki put poslije restarta BSOD :(
Bios sam pazio da je dobar, netbook je prije updatea radio ok. Pretpostavljam da bi reinstalacija windowsa pomogla, no to mi se baš ne radi pošto imam sve posloženo a i nije neki gušt jer nema cdrom pa moram s memorysticka.
(Dosta je tlaka, pošto nebi htio obrisati skrivenu particiju...)
Inače radi se o netbooku ACER ASPIRE ONE D250 10.1"
hvala na eventualnim prijedlozima