5 sec pa Beep (mozda i nije problem)

poruka: 14
|
čitano: 1.986
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam pitanje, mozda i nije problem, ne smeta mi previse, ali da pitam.

Kad sam kupio PC (imate u profilu komponente) kad sam stisnuo gumb za power, prvo bi se cuo ''tup'' (tako se uvjek cuje, kao ''klik'', ali ne od gumba, nego sec poslije) i onda nakon pola sec ''beep'', znaci kako i treba. Sad kad palim PC, stisnem gumb, cuje se tak ''klik'' (više je kao tup, ali ok) i onda se ventovi vrte 3-4 sec i onda tek beep, i onda se normalno ekran pali i ide POST. Nije do windowsa nove sam stavio, i opet isto. U cemu je stvar? XD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

niko nezna?

0 0 hvala 0
15 godina

Jel sve sljaka normalno? 

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 5 sec pa Beep (mozda i nije problem)
Kewin kaže...

Jel sve sljaka normalno? 

Da, ali pitam zasto je duzu taj period dok se zavrte ventovi i to?

15 godina

pa treba pocekat da se sve "sredi" jel windowsi kad se tek podignu onda sve radi....... recimo kod mene graficka 4890 prvo jako zapuhne pa se zgasi pa onda opet zapuhne normalno kada se winsi upale.

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kod nekih ploča je to normalno, ako je uključena opcija štednje energije u BIOS-u (EuP), jer ploča uđe u nekakav "duboki" standby kod isključenja, pa od pritiska na tipku do POST-a prođe cca 5 sekundi; kod mene to isto tako radi. Ako isključim štednju energije, onda tog čekanja nema.

KaeR
18 godina

meni se to dogodi nakon kaj iskljucim napajanje s struje, pa dok ga ponovo ukljucim u struju, prvi boot se ventovi zavrte, pa nakon 2 sec ugase, pa onda opet zavrte, i onda dalje sve normalno dize.

ja sam pretpostavil da je to neka zastita maticne, da ne dize komp ako bi struja opet nestala u sljedecih par sekundi, mada more biti i bilo kaj drugo.

probal sam s drugim napajanjem, i isti efekt se dogadja.

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Kod nekih ploča je to normalno, ako je uključena opcija štednje energije u BIOS-u (EuP), jer ploča uđe u nekakav "duboki" standby kod isključenja, pa od pritiska na tipku do POST-a prođe cca 5 sekundi; kod mene to isto tako radi. Ako isključim štednju energije, onda tog čekanja nema.

Jel normalno za ''Gigabyte GA-M61PME-S2'' ploču?

A vi ostali - ne zavrte mi se 2 puta ventovi, nego kad stisnem gumb za paljenje, zavrte se ventovi i vrte se skroz, ali treba do POST-a cca 5 sec

---

Nema to veze sa windowsima, kako je neko napisao, jer je to jos i prije POST-a xD

---

edit:

Pitam zato sto, kad je PC bio nov, odmah je palio, a nisam nista dirao po BIOS-u

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 10:03 (DarkBoss).
17 godina

Nažalost, ne znam za Gigabyte, ni u slučaju moje ploče (Asrock) to nije dokumentirano u uputama, ali sam vidio da ima pravilnosti - ako isključim PC iz napajanja sklopkom (ili ako isključim štednju energije u BIOS-u), tada ploča ne prolazi taj ciklus, u slučaju normalnog shutdowna uvijek ima to 5-sekundno čekanje kod paljenja, i za vrijeme tih 5 sekundi se ne događa gotovo ništa, samo se uključi mrežna kartica.

E sad, zašto se tebi to nije prije događalo, to ne znam, meni je identično od prvog dana. Ako sve radi normalno, mislim da nije ništa zabrinjavajuće.

KaeR
15 godina
neaktivan

Meni u tih 5 sec blinka lampica od DVD citaca, i onda se unormalni kad dodje ''beep'' i post, a CD-a unutra nema

0 0 hvala 0
17 godina

Hm, malo čudno, možda ima teškoće s prepoznavanjem DVD čitača? Probaj isključiti DVD čitač (SATA kabel) pa vidi kako se onda ponaša. Ako tada bude normalno, moguć je problem u DVD čitaču ili pripadajućem SATA kabelu.

KaeR
15 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Hm, malo čudno, možda ima teškoće s prepoznavanjem DVD čitača? Probaj isključiti DVD čitač (SATA kabel) pa vidi kako se onda ponaša. Ako tada bude normalno, moguć je problem u DVD čitaču ili pripadajućem SATA kabelu.

Ali DVD Citac normalno radi.

Znaci, prije posta, dok ne prodje tih 5 sec, DVD citac (tj dvd przilica xD) blinka (blinka lampica), znaci upali se pa ugasi, kad dodje POST, sve normalno ide.

17 godina

Zanimljivo, ne znam onda što dalje tražiti... Ja bih svejedno probao provjeriti taj kabel, ako smiješ otvarati PC, makar da se eliminira to kao mogućnost.

KaeR
15 godina
neaktivan

Kao što kolege kažu,probaj odspojit kabel od DVD uređaja jer je to mene mučilo prije 1-2 god. ,pa nam javi jel to riješilo problem. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice