144hz custom res screen tearing ?

poruka: 8
|
čitano: 916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozz!

Nabavio sam AOC g2460pf i sve je ok osim što imam problema na rezoluciji 1600x900@144hz u CSGO.

Dakle sve ostale rezolucije koje sam probao slika je super i sve štima na @144hz, ali kad stavim na 1600x900@144hz slika postane smece i pojave se u pozadini sive horizontalne linije koje se pomicu vertikalno preko cijelog ekrana(screen tearing?).

U driverima od r9 380 kad smanjim pixel clock tj refresh rate na @120hz ili manje slika(1600x900) postane normalna i sve štima.

Monitor je spojen na displayport, win10,...

Se može ovo kako popravit,jel do igre,hardwarea, jel da RMA monitor ili...? :(

Naučen sam igrat na 1600x900 a monitor baš radi probleme na toj rezi(jebenti (ne)srecu)

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 21:00 (toshiba12345).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

zato sto imas vise fpsa od refresha monitora... 

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: 144hz custom res screen tearing ?
=xfact= kaže...

zato sto imas vise fpsa od refresha monitora... 

trollas ili :D

15 godina

Zasto bi trolla. Pa imas vise frejmva i zato imas i tearing.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Pa kad sam imao stari monitor na 60hz i fps 200+ pa nije bilo tearinga...

Na svim rezama 1280x720,1920x1080 @144hz.... svagdje imam više fpsa od refresh ratea pa je normalna slika bez sivih linija po ekranu, tearinga bez ikakvih problema. Jedino mi na 1600x900 se pojave te linije.

Probat ću ovih dana neku drugu igru pa vidjet jel do CSGO-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A zašto ne igraš na fullhd? Btw, kako si zadovoljan sa monitorom? Baš sam isti naručio danas.

0 0 hvala 0
15 godina

Najbolje mi ide na 1600x900. :D

Evo danas gledam kako iskoristit onih 14 dana za povrat robe bez penala.... Slika je dobra kad se narihtaju boje, ali opet se vidi pikselizacija na nekim površinama te sam počeo primjecivati te sive linije po ekranu i na svim ostalim rezama na 144hz. I sad dok ovo pišem(1920x1080@144) vidim linije po plavom reklamnom banneru na vrhu foruma. Općenito gledano da nema tih problema sa linijama monitor bi bio super ali ovako ne vrijedi para.

Razmišljam da kupim novi kabel pa da vidim jel do kabela al opet...

Evo šta mi odgovorio jedan lik vani: "I found this comment on the reviews section of newegg
"I get little horizontal lines moving upwards on the monitor when its set to 144hz"
and
"an AOC customer rep stated on another website about a month ago, that all stock had been recalled and they were going to fix the firmware"

Poslao bih ga i u servis ali ne želim biti bez monitora 15+ dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nemam pojma. Istina je da boje treba dobro nariktati, gama i brightness su nabrijani do bola, ali crta nikakvih nemam, slika je otra ko nož.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice