Visual Basic 2008 Programiranje

poruka: 151
|
čitano: 41.848
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
RE: Visual Basic 2008 Programiranje

Kod AddHandler Me.KeyPress, AddressOf KeyPresmi javlja error Name 'KeyPress' is not declared.

MG
16 godina
neaktivan

Pa jesi li napisao

private sub KeyPress(byval sender as object, byval e as keypresEventArgs)

end sub

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovako sam stavio:

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        AddHandler Me.KeyPress, AddressOf KeyPres
    End Sub
i

Private Sub KeyPresss(ByVal sender As Object, ByVal e As KeyPressEventArgs)
        'ovdije ćeš vršiti provjeru da li je pritisnuta tipka = traženoj - to ti je već objašnjeno
    End Sub

ta dva su odvojena

jel to valja?

MG
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo bi ti trebalo radit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Mirko4464 kaže...

ovako sam stavio:

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    End Sub
i

'ovdije ćeš vršiti provjeru da li je pritisnuta tipka = traženoj - to ti je već objašnjeno
    End Sub

ta dva su odvojena

jel to valja?

U C# se KeyPress event aktivira samo kod kontrle koja trenutno ima fokus. Trebao bi isti slucaj biti i s VB-om. To bi ti moglo raditi eventualno ako nemas ni jednu kontrolu na formu, ili barem ni jednu kontrolu koja moze primiti fokus. Ako imas, onda i tim kontrolama dodaj taj Handler, znaci ako imas ne znam nekiu Button1, onda u Form1_Load dodaj 

Mirko4464 kaže...

ovako sam stavio:

End Sub
i

End Sub

ta dva su odvojena

jel to valja?

U C# se KeyPress event aktivira samo kod kontrle koja trenutno ima fokus. Trebao bi isti slucaj biti i s VB-om. To bi ti moglo raditi eventualno ako nemas ni jednu kontrolu na formu, ili barem ni jednu kontrolu koja moze primiti fokus. Ako imas, onda i tim kontrolama dodaj taj Handler, znaci ako imas ne znam nekiu Button1, onda u Form1_Load dodaj:

AddHandler Button1.KeyPress, AddressOf KeyPres

I ubuduce ne trebas pitati jel to valja i cekati da ti netko kaze jel to valja ili ne. Probaj sam! Pa ako ne valja, onda probaj popraviti. Ako ne mozes popraviti, javi se.

14 godina
neaktivan

KeyPress u tom kodu treba deklaraciju a neznam koju bi stavio

probao sam:

Dim KeyPres As KeyPressEventArgs

Dim KeyPres As EventArgs

Dim KeyPres As Keys

i nijedna neradi.

našao sam u čemu je problem

stavio sam

AddHandler Me.KeyPress, AddressOf KeyPresss

umjesto

MG
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 23:25 (Mirko4464).
17 godina
moderator
Mirko4464 kaže...

KeyPress u tom kodu treba deklaraciju a neznam koju bi stavio

probao sam:

Dim KeyPres As KeyPressEventArgs

Dim KeyPres As EventArgs

Dim KeyPres As Keys

i nijedna neradi.

Normalno da ne radi, kad je event tipa KeyPress.

Edit: pretekao si me.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 23:26 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Nisam  razumio skroz pitanje pa sam napisao nepotpun odgovor, kod izmijeni tako da umjesto:

AddHandler Me.KeyPress, addressOf KeyPress

upišeš

Add Handler WebB.KeyPress, addressOp KeyPress

WebB je ime tog tvog web browsera

A da bi to sve funkcioniralo i da bi on imao fokus koristiš metodu WebB.Focus()

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

krivo ste me vi izgreda razumjeli ja ocu da kad bilogdje u bilokojem programu/igrici kliknem da mi otkrije koja je tipka pritisnuta

čak i ako nema otvorenih programa osim ovog u kojem je to

MG
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 23:49 (Mirko4464).
17 godina
moderator
Mirko4464 kaže...

krivo ste me vi izgreda razumjeli ja ocu da kad bilogdje u bilokojem programu/igrici kliknem da mi otkrije koja je tipka pritisnuta

čak i ako nema otvorenih programa osim ovog u kojem je to

Nista te mi nismo krivo razumjeli. Odakle da mi znamo da ti ne govoris o VB programu kao takvom (otkrivanje tipke koja je pritisnuta dok ti je otvoren prozor tvog programa), nego o programu koji ce otkrivati koja se tipka pritiska u Windowsima? Ne mozemo ti citati misli. Sljedeci put budi precizniji.

http://sim0n.wordpress.com/2009/03/28/vbnet-keyboard-hook-class/

14 godina
neaktivan

Puno hvala, ovo je pomoglo

MG
14 godina
neaktivan

jel znate kako izvuci substring iz variable ako se ima samo delimiter i broj predmeta

naprimjer:variabla je 58-59-32-47-52-68

delimiter je -

a kad upisem 4 kao broj predmeta da mi pokaze 47

ili 2 kao broj predmeta da mi pokaze 59

ja sam napravio svoj ali neradi ne pokazuje mi rezultate dobro

MG
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 17:33 (Mirko4464).
16 godina
neaktivan

Pa imaš funkciju String.Split()

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mirko4464 kaže...

jel znate kako izvuci substring iz variable ako se ima samo delimiter i broj predmeta

naprimjer:variabla je 58-59-32-47-52-68

delimiter je -

a kad upisem 4 kao broj predmeta da mi pokaze 47

ili 2 kao broj predmeta da mi pokaze 59

ja sam napravio svoj ali neradi ne pokazuje mi rezultate dobro

Staviš sve u polje ili array i indexiraš sve i koji index tražiš  (ili 4 li 1 kao index) ono što si spremio u polje to ti se i ispiše kad zatražiš....

Tu varijablu kako je već netko napisao splitaš i spremiš u niz i radiš samo ispis koji želiš.To je sva filozofija a kod sam napiši ,malo se pomuči Nevinašce...

Private
14 godina
neaktivan
Puno hvala,split radi
MG
16 godina
neaktivan

Možda je mali off top. ali zašto ne počinjete sa C#-om nego sa ružnim VB-om ,malo sam subjektivan ali eto....ne mogu si pomoći ,kad vidim VB naježim se ...Cool

Private
16 godina
neaktivan

Pa šta ima veze s kojim jezikom započinju, bitno je naučiti logiku a sve šta možeš sa VB-om možeš i s C#-om, stvar je u tome čija ti se sintaksa više sviđa.

Ja osobno sam počeo s VB-om i učio sam ga 2-3 mjeseca i onda sam prešao na c# jer mi jednostavno ima nekako logičniju sintaksu a i draže mi je na kraju svakog statementa stavljat ; Namigiva

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
moderator

Sad si na svom primjeru sam objasnio da ima veze s kojim jezikom pocinju. Namigiva Zasto se zamarati s VB.NET-om ako nije nista (znacajno) jednostavniji od C#-a, a C# ujedno ima (po mnogima) bolju, "logicniju" sintaksu. I, osim toga, sintaksa mu ima veze s drugim vrlo popularnim jezicima, poput C++-a, Jave, JavaScripta, a donekle i PHP-a. Dakle, jednostavno nema razloga da netko danas ide uciti programirati na VB.NET-u - samo si radi stetu, jer je to isto vrijeme mogao potrositi na C#. A vremena nikad dosta.

14 godina
neaktivan
jel zna tko kako zapisati neki tekst u file u određeni red,ili koja je oznaka za sljedeći red.
MG
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Mirko4464 kaže...
jel zna tko kako zapisati neki tekst u file u određeni red,ili koja je oznaka za sljedeći red.

Oznaka za novi red? http://en.wikipedia.org/wiki/Newline

Pod Windowsima radi se o znakovima CR+LF (ti znakovi imaju ASCII vrijednosti 13 i 10).

A to, da bi ti zapisao neki tekst u odredjeni red u datoteci, ti logicki bas i ne sljaka - barem ne ako su ti linije razlicite duljine (a ako su ti iste duljine, onda te oznake za sljedeci red ne bi ni trebale opterecivati). Sto ces ako je neki red dugacak tri znaka, a ti hoces na njegovo mjesto zapisati red dugacak 10 znakova? Ako zapises red od deset znakova na mjesto reda od tri znaka, prebrisat ces redove koji dolaze iza njega! Dakle, ako nemas strukturiranu datoteku, onda je ili cijelu odjednom zapises na disk ili eventualno dodajes tekst na njen kraj.

Razmisli si sto zapravo hoces napraviti. Takodjer ti preporucam i da nekim heksadeciimalnim editorom (recimo ovim: http://frhed.sourceforge.net/) otvoris tekstualnu datoteku, da vidis kako ona zaista izgleda.

14 godina
neaktivan

ja ocu u visual basic-u 2008 zapisati ovo u file tjekom pokretanja

naprimjer:

početak:4545

kraj:78768

sve

da sve tako izgleda a ne ovako:

početak:4545  kraj:78768   sve

i to sa naredbom

My.Computer.FileSystem.WriteAllText()

MG
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

"početak:4545" + Chr(13) + Chr(10) + "kraj:78768" + Chr(13) + Chr(10) + sve

14 godina
neaktivan

hvala

MG
17 godina
neaktivan

ili umjesto ' Chr(13) + Chr(10) ' možeš koristit vbNewLine

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel zna kako encrypt i descrypt neki tekst ako se samo ima taj tekst i kod/lozinku?

primjer:

tekst = "primjer"

kod = "952844"

encrypt = #gd#98 'neki znakovi uglavnom

i isto tako da se descrypt-ira sa

primjer:

tekst = "#gd#98"

kod = "952844"

descrypt = primjer

ako se tako što uopće može napravit

MG
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Imas operator Xor: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/csw1x2a6%28VS.80%29.aspx

Znaci, ides znak po znak stringa, konvertiras ga u cjelobrojnu vrijednost velicine jednog bajta (nemam pojma sto ti je to u VB-u) i Xor-as ga s nekim brojem. Kad rezultat Xor-as s tim istim brojem, dobit ces pocetnu vrijednost.

Znaci, 1 Xor 2 Xor 1 je 1.

Znaci, 3 Xor 4 Xor 3 je 3.

Naravno, da zakompliciras situaciju, lozinku neces Xorati samo s jednim brojem, nego ces na isti znak napraviti vise Xor-ova - dakle, u osnovi imas lozinku i kljuc, koji su stringovi, i onda lozinku zakodiras kljucem - svaki znak lozinke Xor-as sa svim znakovima kljuca. Naravno, kljuc moras cuvati kao oko u glavi posto bilo tko tko ima kljuc napravljen po ovoj jednostavnoj metodi, moze dekriptirati lozinku.

Inace, glede lozinki, tendencija je da se lozinke zakodiraju tako da se ne mogu otkodirati - znaci, da ti iz zakodirane lozinke ("#gd#98") vise ne mozes dobiti originalnu ("primjer"). I onda kad provjeravas je li korisnik upisao ispravnu lozinku ("primjer"), upisanu lozinku zakodiras ("#gd#98") i provjeravas je li takva jednaka onoj koju si prije spremio kao zakodiranu lozinku ("#gd#98"). A ne da ides otkodirati ("#gd#98") u ("primjer") i onda gledati je li otkodirana lozinka jednaka onoj koju je korisnik upisao. Inace, ovdje imas primjer i klasu za danas vrlo cesto koristenu MD5 enkripciju: http://www.bullzip.com/md5/vb/md5-visual-basic.htm

14 godina
neaktivan

Našao sam

MG
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 0:14 (Mirko4464).
14 godina
neaktivan

kako mogu otkriti koja je tipka na mišu pritisnuta u bilokojem programu prozoru,bilogdje?

MG
17 godina
neaktivan

mozes koristit ovu funkciju GetAsyncKeyState

Private Declare Function GetAsyncKeyState Lib "user32" (ByVal vKey As UInteger) As Short
    Private Const VK_MOUSE_L = &H1 'ljeva tipka misa

primjer:

If (GetAsyncKeyState(VK_MOUSE_L) And &H1) Then Label1.Text = "Pritisnuli ste ljevu tipku"
     If (GetAsyncKeyState(VK_MOUSE_L) And &H8000) Then Label1.Text = "Držite ljevu tipku pritisnutu"

eto

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel zna tko kako nacrtati pravokutnik na desktopu i da je iznad svega da ga ništa ne prekriva(primjer:prozori)

i kasnije ga izbrisat

MG
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 0:28 (Mirko4464).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice