Visual Basic 2008 Express pomoć

poruka: 46
|
čitano: 13.977
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Visual Basic 2008 Express pomoć - 2. dio
autorov komentar

e ovako... nevezano za problem ove teme, ali vezano za visual basic 2008...

1. jel se može napravit da kad se klikne na određeni gumb da se neki resurs, npr neka slika, tekstualna datoteka i sl. iskopira u neku mapu, npr c:\Windows i da se nakon što se kopira automatski otvori, pokrene

2. kako se može napravi da tipke za maksimiziranje i izlaz izgledaju kao na slici, tj. da se ne može kliknuti na njih

3. imam 2 gumba: install i quit. kako napravit da kad se klikne na install da se taj prozor zatvori i otvori se novi proces, koji ja namjestim, a kako napravit da kad se klikne na quit da iskoči prozorčić u kojem te pita ono jesi li siguran da želiš izaći? da, ne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Visual Basic 2008 Express pomoć - 2. dio

1. neznam. ja koristim win api, samo bi te zbunilo. netko sigurno zna laksi nacin.

2.imas pod properties od forme.

3.

Dim ret As Integer

ret = MsgBox("Jesi siguran?", MsgBoxStyle.YesNo, "installer")

Select Case ret
            Case vbYes
                MsgBox("Odabrao si yes!")
            Case vbNo
                MsgBox("Odabrao si no!")
        End Select

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2009 18:55 (nadimak888).
16 godina
autorov komentar
nadimak888 kaže...

3.

Dim ret As Integer

ret = MsgBox("Jesi siguran?", MsgBoxStyle.YesNo, "installer")

Select Case ret
            Case vbYes
                MsgBox("Odabrao si yes!")
            Case vbNo
                MsgBox("Odabrao si no!")
        End Select

probao sam to, ali možda nisi shvatio. ja želim da kad kliknem na quit da izbaci prozorčić u kojem piše |da|    |ne|.   kad kliknem na da, ta aplikacija se zatvara, a kad kliknem na ne, ništa se ne dogodi, nego se vrati u aplikaciju
17 godina
jurluk kaže...

e ovako... nevezano za problem ove teme, ali vezano za visual basic 2008...

1. jel se može napravit da kad se klikne na određeni gumb da se neki resurs, npr neka slika, tekstualna datoteka i sl. iskopira u neku mapu, npr c:\Windows i da se nakon što se kopira automatski otvori, pokrene

2. kako se može napravi da tipke za maksimiziranje i izlaz izgledaju kao na slici, tj. da se ne može kliknuti na njih

3. imam 2 gumba: install i quit. kako napravit da kad se klikne na install da se taj prozor zatvori i otvori se novi proces, koji ja namjestim, a kako napravit da kad se klikne na quit da iskoči prozorčić u kojem te pita ono jesi li siguran da želiš izaći? da, ne.

1.

My.Computer.FileSystem.CopyFile(izvor, destinacija)

2.

Za maximize, u form designeru, klikni na formu i u properties isključi "MaximizeBox". Mislim da se ne može za izlaz...

3.

Za install:
        Process.Start("c://program.exe")
        Close()
Za izlaz:
        Select Case MessageBox.Show("text", "naslov", MessageBoxButtons.YesNo)
            Case Windows.Forms.DialogResult.Yes
                Close()
            Case Windows.Forms.DialogResult.No
        End Select
16 godina
autorov komentar
itf4n kaže...
1.

My.Computer.FileSystem.CopyFile(izvor, destinacija)
 to bi radilo kad bi i izvor i destinacija bili na disku, a meni treba da izvor bude resurs koji ja ubacim u svoj program, a destinacija npr c:\Windows

itf4n kaže...
2.

Za maximize, u form designeru, klikni na formu i u properties isključi "MaximizeBox". Mislim da se ne može za izlaz...
 time se makne onaj gumb za maximize, a ja trebam onesposobit gumb X, da se onda taj program može zatvorit samo preko quit, i onda te pita ono da, ne

itf4n kaže...
3.

Za install:
        Process.Start("c://program.exe")
        Close()
Za izlaz:
        Select Case MessageBox.Show("text", "naslov", MessageBoxButtons.YesNo)
            Case Windows.Forms.DialogResult.Yes
                Close()
            Case Windows.Forms.DialogResult.No
        End Select
 ovo radi. hvala puno!
17 godina
neaktivan
 to bi radilo kad bi i izvor i destinacija bili na disku, a meni treba da izvor bude resurs koji ja ubacim u svoj program, a destinacija npr c:\Windows

to neces napravit u 2 reda koda Izlanuo se najbolje stavi fajlove za instalaciju na disk

time se makne onaj gumb za maximize, a ja trebam onesposobit gumb X, da se onda taj program može zatvorit samo preko quit, i onda te pita ono da, ne

naso sam jednom to na internetu, googlaj

17 godina

Za micanje X gumbića, a da ne makneš cijelu formu bi ti trebalo mijenjati classu Form, jedino sad ako ti paše da odeš u properties od forme , pa pod opcijom FormBorderStyle staviš "NONE", onda gumbića nema, ali nema ti ni izgleda forme. Probaj, pa ako ti paše...

A za ovo s resursima baš i nisam siguran. Trebam pogledati, ali isto tako baš ne preporučam korištenje resursa. Rađe si stavi te datoteke u direktorije oko .EXE datoteke pa ih onda relativno adresiraj. Onda ih možeš i kopirati i sve...

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski

0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar

ma znam za to. onda mi izgleda čudno.

sad sam maknuo gumbe za minimiziranje i maksimiziranje, pa mi je ostao samo X. e jel se može sad namjestit da kad se klikne na x da isto pita kao i da se klikne na quit?

0 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje

Evo malo sam prosufrao i našao da ako staviš property "ControlBox" od Forme  na false, da onda dobivaš ono što ti treba, probaj

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Visual Basic 2008 Express pomoć
jurluk kaže...

ma znam za to. onda mi izgleda čudno.

sad sam maknuo gumbe za minimiziranje i maksimiziranje, pa mi je ostao samo X. e jel se može sad namjestit da kad se klikne na x da isto pita kao i da se klikne na quit?

ostavi x i dodaj ovaj kod:

Private Sub Form1_FormClosing(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.FormClosingEventArgs) Handles Me.FormClosing
        Dim ret As Integer

ret = MsgBox("Prekinuti instalaciju?", MsgBoxStyle.YesNo)
        Select Case ret
            Case vbYes
                'forma ce se zatvorit
            Case vbNo
                e.Cancel = True  'prekini zatvaranje forme
        End Select

16 godina
autorov komentar
hvala nadimak888, ali ipak sam napravio ono što je napisao dado2202. hvala obojici

e još... jel se može napravit da kad se završi onaj proces koji sam namjestio da se pokrene pritiskom na tipku install, da se nakon što on završi ponovno pokrene ono gdje su tipke install i quit
17 godina
jurluk kaže...
hvala nadimak888, ali ipak sam napravio ono što je napisao dado2202. hvala obojici

e još... jel se može napravit da kad se završi onaj proces koji sam namjestio da se pokrene pritiskom na tipku install, da se nakon što on završi ponovno pokrene ono gdje su tipke install i quit

Može, i to u samom startanju procesa za instalaciju - postoji argument funkcije koji određuje hoće li se trenutni proces "zablokirati" dok se onaj ne završi ili ne.
16 godina
autorov komentar

jel možeš to malo detaljnije objasnit Sramim se

17 godina

Ispravak, nije proces, nego shell funkcija :)

Shell("c:/program.exe", AppWinStyle.NormalFocus, True, -1)

Ovaj True znači da se čekati

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. Ikona koju hoces staviti mora biti format *.ico (128 ili 256)

2. Otvori Visual Basic

3. Otvori applikaciju  tj. projekt na kojem radiš

4. Desnom tipkom na u Solution explorer na projekt, pa na properites i dobiješ ovo:

VB Application properites VB Application properites
Mario S.
15 godina
neaktivan

zdravo svima, imam problema i molim vas za pomoć!!

1.Trebao bih ugraditi drivere od USB citaca smart kartica i fingerprint scannera u aplikaciju

2.Trebao bih naredbe za preuzimanje podataka s USB porta (kada se skenira otisak onda bih trebao 'pokupiti' taj podatak ma kakav on bio i usporeduti ga s postojećim)

to su mi trenutno 2 najveca problema... hvala vam unaprijed :D

Shadowdancer

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice