e ovako... nevezano za problem ove teme, ali vezano za visual basic 2008...
1. jel se može napravit da kad se klikne na određeni gumb da se neki resurs, npr neka slika, tekstualna datoteka i sl. iskopira u neku mapu, npr c:\Windows i da se nakon što se kopira automatski otvori, pokrene
2. kako se može napravi da tipke za maksimiziranje i izlaz izgledaju kao na slici, tj. da se ne može kliknuti na njih
3. imam 2 gumba: install i quit. kako napravit da kad se klikne na install da se taj prozor zatvori i otvori se novi proces, koji ja namjestim, a kako napravit da kad se klikne na quit da iskoči prozorčić u kojem te pita ono jesi li siguran da želiš izaći? da, ne.
Visual Basic 2008 Express pomoć
- poruka: 46
- |
- čitano: 13.952
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1. neznam. ja koristim win api, samo bi te zbunilo. netko sigurno zna laksi nacin.
2.imas pod properties od forme.
3.
Dim ret As Integer
ret = MsgBox("Jesi siguran?", MsgBoxStyle.YesNo, "installer")
Select Case ret
Case vbYes
MsgBox("Odabrao si yes!")
Case vbNo
MsgBox("Odabrao si no!")
End Select
3.
Dim ret As Integer
ret = MsgBox("Jesi siguran?", MsgBoxStyle.YesNo, "installer")
Select Case ret
Case vbYes
MsgBox("Odabrao si yes!")
Case vbNo
MsgBox("Odabrao si no!")
End Select
e ovako... nevezano za problem ove teme, ali vezano za visual basic 2008...
1. jel se može napravit da kad se klikne na određeni gumb da se neki resurs, npr neka slika, tekstualna datoteka i sl. iskopira u neku mapu, npr c:\Windows i da se nakon što se kopira automatski otvori, pokrene
2. kako se može napravi da tipke za maksimiziranje i izlaz izgledaju kao na slici, tj. da se ne može kliknuti na njih
3. imam 2 gumba: install i quit. kako napravit da kad se klikne na install da se taj prozor zatvori i otvori se novi proces, koji ja namjestim, a kako napravit da kad se klikne na quit da iskoči prozorčić u kojem te pita ono jesi li siguran da želiš izaći? da, ne.
Close()
Case Windows.Forms.DialogResult.Yes
Close()
Case Windows.Forms.DialogResult.No
End Select
Close()
Case Windows.Forms.DialogResult.Yes
Close()
Case Windows.Forms.DialogResult.No
End Select

Za micanje X gumbića, a da ne makneš cijelu formu bi ti trebalo mijenjati classu Form, jedino sad ako ti paše da odeš u properties od forme , pa pod opcijom FormBorderStyle staviš "NONE", onda gumbića nema, ali nema ti ni izgleda forme. Probaj, pa ako ti paše...
A za ovo s resursima baš i nisam siguran. Trebam pogledati, ali isto tako baš ne preporučam korištenje resursa. Rađe si stavi te datoteke u direktorije oko .EXE datoteke pa ih onda relativno adresiraj. Onda ih možeš i kopirati i sve...
ma znam za to. onda mi izgleda čudno.
sad sam maknuo gumbe za minimiziranje i maksimiziranje, pa mi je ostao samo X. e jel se može sad namjestit da kad se klikne na x da isto pita kao i da se klikne na quit?
Evo malo sam prosufrao i našao da ako staviš property "ControlBox" od Forme na false, da onda dobivaš ono što ti treba, probaj
ma znam za to. onda mi izgleda čudno.
sad sam maknuo gumbe za minimiziranje i maksimiziranje, pa mi je ostao samo X. e jel se može sad namjestit da kad se klikne na x da isto pita kao i da se klikne na quit?
Dim ret As Integer
ret = MsgBox("Prekinuti instalaciju?", MsgBoxStyle.YesNo)
Select Case ret
Case vbYes
'forma ce se zatvorit
Case vbNo
e.Cancel = True 'prekini zatvaranje forme
End Select
e još... jel se može napravit da kad se završi onaj proces koji sam namjestio da se pokrene pritiskom na tipku install, da se nakon što on završi ponovno pokrene ono gdje su tipke install i quit
e još... jel se može napravit da kad se završi onaj proces koji sam namjestio da se pokrene pritiskom na tipku install, da se nakon što on završi ponovno pokrene ono gdje su tipke install i quit
jel možeš to malo detaljnije objasnit
Ispravak, nije proces, nego shell funkcija :)
Shell("c:/program.exe", AppWinStyle.NormalFocus, True, -1)
Ovaj True znači da se čekati
zdravo svima, imam problema i molim vas za pomoć!!
1.Trebao bih ugraditi drivere od USB citaca smart kartica i fingerprint scannera u aplikaciju
2.Trebao bih naredbe za preuzimanje podataka s USB porta (kada se skenira otisak onda bih trebao 'pokupiti' taj podatak ma kakav on bio i usporeduti ga s postojećim)
to su mi trenutno 2 najveca problema... hvala vam unaprijed :D