Vb.net problem s combobox-om

poruka: 2
|
čitano: 1.273
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vb.net problem s combobox-om

Naime radim jedan program u vb.net-u i sam sam zapeo na comboboxu kod selektanja item-a

znači htijeo bih kad kliknem na jedan od item-a da mi u drugi combobox dođu neki drugi item-i i kad u tome drugome comboboxu odaberem neki item da mi u label-u ispiše recimo neki text. može mi neko pomoći oko toga kako to treba izgledat?

Sve o iphone jailbreaku na http://iphone-jailbrek.webs.com/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Vb.net problem s combobox-om

A neznam sintaksu vb.net-a, al u c# povezivanje na taj nacin bi islo na ovu shemu:

prvo definiras niz stringova koji ce se prikazivat u prvom comboxu.
string[] prviNiz = new string[] {"1", "2", "3", "4" ... }

stirng[,] drugiNiz = new string[prviNiz.Length, ]
drugiNiz[0] = new string[] {"1 element za 1", "2 element za 1", "3 element za 1", ...} 

drugiNiz[1] = new string[] {"1 element za 2", "2 element za 2", "3 element za 2", ...}

drugiNiz[2] = new string[] {"1 element za 3", "2 element za 3", "3 element za 3", ...}

...

Zatim postavis da ti je izvor podataka prvog comboboxa prvi niz stringova npr.
comboBoxPrvi.DataSource = prviNiz;
comboBoxPrvi.SelectedIndex = 0;

A za drugi combobox stavis da ti je izvor podataka redak 2D polja drugiNiz u odnosu na selektirani index iz prvog comboBoxa
comboBoxDrugi.DataSource = drugiNiz[ comboBoxPrvi.SelectedIndex ]; 

I jos bi ti trebao event handler za SelectedIndexChanged za prvi combobox unutar kojeg napises:
 comboBoxDrugi.DataSource = drugiNiz[ comboBoxPrvi.SelectedIndex ];

Eto, znaci ako ti oznacis recimo "2" u prvom comboboxu, to ti je zapravo na indexu 1 posto "item"-i u combobou krecu od 0, i onda ce izvor podataka za drugi combobox biti:
drugiNiz[ comboBoxPrvi.SelectedIndex ] -> drugiNiz [ 1 ] -> a tu je niz stringova za element "2". 

Divide et Impera! ( :
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 20:53 (BolestanUm).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice