Vb net i startup!

poruka: 4
|
čitano: 1.378
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vb net i startup!

Pozdrav !

Godinu dana nešto prčkam,zapravo učim, vb net i napravio sam si nekolicinu programčića ,no za dva programa bilo bi super kad bi se oni pokretali 

kod podizanja sustava,a to mi nikako ne uspijeva napraviti ili naučiti.

Preuzeo sam nekoliko kodova sa net-a,ali ni jedan ne odrađuje posao.

Naime preuzeti kod zapisuje u reg bazu kljuć ali se program jednostavno ne želi pokrenuti.

Probao sam taj program staviti u startup mapa ali  ni tamo nema promjena ,program se ne pokreće.

Bi li mi neko htio pomoći oko tog problema ? Bio bih mu neizmjerno zahvalan,pošto tražim rješenje već nekoliko tjedana.

Ovaj kod upisuje uredno u reg  kljuć ali ne događa se ništa.

Dim x As String = IO.Path.GetFileName(Application.ExecutablePath) 'this declares our application name in the registry
        Dim z As Microsoft.Win32.RegistryKey 'declares our registry key

z = Registry.LocalMachine.OpenSubKey("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", True)
        z.SetValue(x, "C:\Program Files\Startup App\roki.exe") 'putanja,moguće izmjeniti
        z.Close()
    End Sub

Hvala unaprijed na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2011 20:15 (CROIMANI).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vb net i startup!

Hmmm,nitko nezna ?!

Mislim da UAC ne dozvoljava pokretanje programa,no kako da dodam u svoje programe tu ovlast da ga Uac ne blokira ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vb net i startup!

Folder startup nije u Program Files, nego u:
C:\Users\xxxxx\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
15 godina
Vb net i startup!

.NET ima metodu koja vraca lokaciju specijalnih foldera poput foldera startup.

Ja sam to resio ovako (kod je u c# ali ga lako mozes prevesti u basic):

string lokacija = Environment.GetFolderPath ( Environment.SpecialFolder.Startup );

i tu ces dobiti lokaciju kao string, a ako zelis da se pokrece kod svih korisnika na kompjuteru onda na kraju umjesto Startup stavi CommonStartup...

Mozes da kopiras svoj program putem koda na tu lokaciju ili ako zelis da se program nalazi bilo gdje drugdje na kompjuteru onda moras da stvoris prečac do te lokacije...

To sam radio ovako:
 (pod zelenim markerom ti je varijabla lokacija, znaci to ti je ista varijabla, a nazivAplikacije stavis ime svoje aplikacije koju zelis da pokreces)

using System.IO; //to je potrebno importovati

using (StreamWriter writer = new StreamWriter ( lokacija + "\\" + nazivAplikacije + ".url" ))

{

string app = System.Reflection.Assembly.GetExecutingAssembly ().Location;

writer.WriteLine ( "[InternetShortcut]" );

writer.WriteLine ( "URL=file:///" + app );

writer.WriteLine ( "IconIndex=0" );

string icon = app.Replace ( '\\', '/' );

writer.WriteLine ( "IconFile=" + icon );

writer.Flush ();

}

p.s. program sam pravio za skolu i hteo sam da ide u startup, ali nije moglo preko registra pa sam ga uspeo ovako staviti, znaci radi i kada nisi administrator

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 21:01 (slobo14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice