Unity 3 - napokon stigao

poruka: 6
|
čitano: 3.626
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Unity 3 - napokon stigao
Znaći sada možete skinuti i raditi u novom Unity-u 3.
Što je Unity , Unity je game engine nove generacije, sa ugrađenim editorom scena, znaći sve što vam treba na jednom mjestu , naravno ako vas zanima game develop uopće, ako ne, onda ljepo napustite ovah topic :)

E sada da se vratim na Unity, naime u svojoj verziji 3 Unity tim je poboljšao, rendering sistem, OC, GLSL optimizer, uveli su preko 100 in editor shadera, Full Screen Post-Processing effekte, lightmape, što se tiće teren editinga od sada je ubačen tree creator ( ne znam jel je sličan UDK-ovom speedtree -u , ali u svaklom slučaju dobra stvar ), texture brush poboljšan , te ubačen rock brush, što se tiće fizike ubačen je cloth physics ( napokon :) ) , programiranj je i dalje ostalo manje više isto, ali ono što je možda najbitnije, ako izgradite projekt pod Unity-em sada imate mogućnost graditi isti za : Web, iOS, Android, PC, Wii, PS3, XBox i OSX, zbilja široka lepeza mogučnosti ! Ali da napomenem za neke build opcije morat čete izdvojiti nešto keša iz đepa ( od 1500 $ pa na dalje ), te koristiti neke specifičnosti vezane za pojedinu platformu. Sve u svem postoji i besplatna , neograničena ( no time limit ) verzija za Win i MacOSX te možete početi svoje ideje raditi pod ovim dosta dobrim engine-om već danas .

Osobno s Unity-em već radim oko malo više godinu i nešto dana , manje više intenzivno, te sam uvidio da je odličan izbor za izradu mobilnih aplikacija, kod verzije 2.6.1 tj. zadnje 2.X verzije razvoj "ozbiljnijih" stvari za računala i konzole, smatram da nije baš best izbor s obzirom na druge sisteme ( tipa UDK od epig games-a ili C4 engine-a ), ali verzija 3 je nešto nevjerovatno, barem ako je za vjerovat developerima.

Eto sada za sve game developere ( a ovdje ako ništa drugo ima mnogo zainteresiranih za to ) nema više izgovora , uzmite Unity u ruke i da vidimo nove naslove, jer ako ništa drugo sada imate vrlo friendly user engine , sa ogromnim potencijalom.



Unity 3 Unity 3
http://www.basketballhoopjam.com
 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Unity 3 - napokon stigao

Nije li Apple zabranio koristenje ovakvih cross platform alata za izradu aplikacija za iPhone ?

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
RE: Unity 3 - napokon stigao
Pixel kaže...

Nije li Apple zabranio koristenje ovakvih cross platform alata za izradu aplikacija za iPhone ?

 

Apple je fleksibilan po pitanju toga, ali u pravu si bilo je dosta magle dignuto sa 3.3.1 TOS-om, ali to je bila beta, u finalnoj 3.3.2 verziji "dopustili" su cross platforme, ali naravno ne i Adobe Flash ili kompajlirane FLASH aplikacije . 

Sve u svem oko ovoga što ti kažeš bila je velika galama prije dva mjeseca tako da je to "stara" vijest. U novom TOS-u uveli su neka nova pravila, ali ne i ograničenja oko alata, ali naravno kad je u pitajnu Apple onda je moguće svašta očekivat Smijeh

http://www.basketballhoopjam.com
16 godina
neaktivan
offline
RE: Unity 3 - napokon stigao

Dopušten je i razvoj iz Flasha.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
14 godina
offline
Unity 3 - napokon stigao

instalirao sam si unity 3.5 koji dolazi sa monodevelop-om 2.8.2 koji je prespor pa me zanima jel se može to kako prebacit na neku stariju verziju monodevelopa ? problem riješen 

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 16:01 (loky4i4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Re: Unity 3 - napokon stigao

Što za win platformu dolazi sa monodevelop??? Što nije C++??

 

Darko

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice