Small basic ili nešto drugo

poruka: 10
|
čitano: 3.436
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam klinku koju jako zanimaju računala i u biti je zbog njega i ranije počela čitati, a da ne govorim o percepciji svijeta oko sebe. Htio bi je upoznati sa nekim jednostavnim programskim jezikom, prilagođenim za klince, a koji nije baš logo ili tako nešto beskorisno. Vidio sam da i  Enteru dosta pišu o small basicu, ali ako bi se odlučio za njega, trebao bi hrvatsku verziju. U njihovim screenshotovima vidim da imaju menije na hrvatskom, ali kada ga instaliram sa njihovog dvd-a, sve je na engleskom...

Dakle, što preporučate za razvoj budućeg malog programera?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 22:27 (okicizepa).

0 0 hvala 0
17 godina

Nije lijepo raditi programerske strojeve od nedužne male djece.

LOGO je sasvim ok, ionako će tek osnove pohvatati. Poslije toga, ako ju bude dovoljno zanimalo, QBasic.

Small Basic je... odvratan. Ne preporučam.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne želim od nje stvoriti ništa. Želim joj pokazati/ukazati kako računalo radi još nešto osim što "vrti" igre. Želim joj pokazati uzročno/posljedičnu vezu koja postoji u programima. Možda je zainteresira, možda i ne - u biti nije važno, samo joj želim otvoriti nove horizonte...

1 0 hvala 0
17 godina

OK :)

Inače roditelji znaju nametati takve stvari, umjesto da djeci ostave prostora. Poput nedavnog slučaja u Makedoniji (valjda?) s Microsoftovim partnerom.

Ugl. LOGO je sasvim ok.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja predlažem C++, to bi bilo najbolje, jer tak ima najviše mogućnosti.Izlanuo seŠalim se naravno.

Ovaj link sadrži neke zanimljive informacije i objašnjenja glede edukacijskih programskih jezika (uključujući i one za djecu).

Promijenio sam potpis, nisam htio otvarat novu temu pa evo link ovdje - http://www.100mb.nl/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko godina ima? Za malu djecu Scratch je odličan program za shvaćanje logistike programiranja i procesa, a istovremeno je zabavan i produktivan.

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Koji programski jezik koristi ovaj small basic?

TextWindow.WriteLine("Hello World")

Meni najviše vuče na c#.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Definitivno Scratch! Vrlo edukativan, a sto je najvaznije saren! Ne zelis gnjavit dijete s konzolom! :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima!

Krećemo sa kornjačom :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima!

Krećemo sa kornjačom :)