Server status icon - Visual Studio 2008

poruka: 6
|
čitano: 1.302
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Server status icon - Visual Studio 2008

Ovako dali postoji mogućnost postavljanja ikone koja bi signalizirala kada je linux server online a kada je offline unutar aplikacije?

Na internetu nisam pronašao ništa korisno, a to trebam za prikaz statusa radio servera da slušatelji znaju kada je server online a kada offline.

Hvala unaprjed...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Server status icon - Visual Studio 2008

Pa postoji valjda neki način da pingaš server ili nekako drugačije pokušaš od njega dobiti nekakav odgovor. Ako odgovora nema offline je.

Ovo nema veze sa Visual Studiom, nego sa serverom. Savjetujem ti da se baciš na literaturu vezanu uz taj radio software.

0xBADC0DE
12 godina
neaktivan

Radim radio player zato mi to treba..

I da ima veze sa visualom jer u njemu programiram tu aplikaciju

15 godina
neaktivan
Xelloso kaže...

I da ima veze sa visualom jer u njemu programiram tu aplikaciju

Joj... {#}

Pa neće se visual studio spajati na taj radio server, nego tvoja aplikacija.

0xBADC0DE
12 godina
neaktivan

Brate ja neznam šta tebi tu nije jasno.... {#}

Kada korisnik pokrene aplikaciju da sluša radio hoću da ima lampicu ili sl. koja ce mu indicirati dali je server trenutno online ili offline

a kad sam ti probao nacrtati nisi nis skuzio da ti obojam neda mi se ovdje možeš preuzeti app i pogledati o cemu se radi...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 3:23 (Xelloso).
15 godina
neaktivan
Xelloso kaže...

Kada korisnik pokrene aplikaciju da sluša radio hoću da ima lampicu ili sl. koja ce mu indicirati dali je server trenutno online ili offline

Pa to ti ja i govorim, napiši kod koji šalje nekakav request serveru na koji bi taj radio server svakako odgovorio. Ako server ne odgovori na taj request, onda je offline. To nema nikakve veze s razvojnim okružjem. Prije s programskim jezikom nego razvojnim okružjem -.-'

Lako je poslije paliti ili gasiti lampicu kada ustanoviš treba li ona biti upaljena ili ugašena...

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 5:30 (rustweaver).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice