Ruby za SketchUp

poruka: 3
|
čitano: 2.321
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ruby za SketchUp

Bavi li se itko sa programiranjem u ruby-u, točnije, za izradu plugin-ova za SketchUp? Dakle, imam jedan problem, počeo sam malo raditi u ruby-u i znam podosta toga, kreirati modele itd. Problem je kada napravim skriptu da nacrta npr liniju koja ima kordinate [0,0,0],[100,100,0] što je napisano ovako:

model = Sketchup.active_model

entities = model.entities

moja_linija = entities.add_line([0,0,0],[100,100,0])

Eh kako sad kad se ja predomislim, promijenim vrijednosti toga, poput npr. moja_linija.koordinate = ([5, 5, 5],[200, 100, 0]). Ako shvaćate što mislim, evo ako zna tko molim neka pomogne. Hvala unaprijed.

0100001001101111011010100110000101101110
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ruby za SketchUp

Zar nitko ne zna?? Ja tražim po netu i nema rezultata. Čekam odgovor, već dugo nitko ne odgovara!

0100001001101111011010100110000101101110
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ruby za SketchUp

Bez da sam utrosio ista u istrazivanje (cisto da naglasim da mozda trubim gluposti),

brijem da imas neki

model.entities.clear()

pa onda ispocetka dodaj liniju na isti nacin na koji si je uklonio.

Koliko vidim po tvojem kodu, model.entities.add_line ne prima neki Linija objekt nego dva vektora.

Uostalom, cak i da mozes pronaci objekt linija, tako minijaturni objekti (3d vektori) u jeziku koji ne brije na brzinu nije ni potrebno dizajnirati kao mutable objekte - puno je sigurnije imati immutable objekt zbog threadinga.

Edit:

iz znatizelje, isao sam prosurfati. Bilo je potrebno pune dvije minute da nadjem odgovor na tvoje pitanje.

Korak br1: sto je tocno model.entities (logika kaze da mora biti neka kolekcija, ispostavilo se da nije lista nego Array) - link

Korak br2: kako se array brise u Rubyu (Ruby kao OOP jezik plus zdrava logika jednako mora postojati metoda clear()) - dokaz

Vise vremena sam strosio tipkajuci ti ovaj post nego pronalazeci odgovore na tvoja pitanja. Posluzi se njihovim fenomenalno dokumentiranim API modelom, pronaci ces sve sto ti treba.

Don't try to undertand if you weren't there... you felt different then - Marching off to War...
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 22:11 (Deus ex machina).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice