Read only USB drive

poruka: 11
|
čitano: 2.435
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Read only USB drive

Pozdrav,

Trebam "zaključati" USB stick, tj. da je read only. Stavio bih na njega određene podatke i nakon toga nitko ne bi mogao pisat/brisat/mjenjat podatke (niti formatirat), jedino čitat.

Komercijalna rješenja mi ne odgovaraju, također poželjno bi bilo da radi na Win/OSx/Linux.

Unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 10:40 (elwood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Read only USB drive

Za Linux neznam, ali na Windowsima mozes blokirati write access koristeći registry :

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies\WriteProtect

Scamer scamming scammers. God help us all...

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Read only USB drive
Da ali to vrijedi samo za jedan komp.
2.936 Posts! And counting...
15 godina
neaktivan
Read only USB drive

ImašWORM SD-ove, ali za USB-ove nemam pojma. Probaj Googlati za nečim sličnim. Na softverska rješenja zaboravi.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Read only USB drive

Snimi ih na CD ili DVD.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Read only USB drive

Ako imas kojeg elektonicara za SMD, bilo bi moguce da se kontroler na USB sticku stavi u write protect stanje, nakon sto su stavljeni podaci gore, naravno ovisi o tome da li je datasheet za kontroler dostupan, poslje je pisanje na stik moguce tek nakon hardwerskog zahvata na stiku

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo jedna ideja koja mi je došla dok sam čitao ovu temu. U nekom od programskih jezika napraviš program koji će upisivati ključ HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies\WriteProtect...  u Visual Studiu je to dvije linije koda, a dati program pokrećeš iz autorun.inf fajla sa usb-a. Nemam pojma koliko je učinkovito, vjerovatno da nije i da će antivirusni program blokirati pokušaj pristupa registarskoj bazi, ali ako želiš probaj...

14 godina
protjeran
Boky Milanovic kaže...

Evo jedna ideja koja mi je došla dok sam čitao ovu temu. U nekom od programskih jezika napraviš program koji će upisivati ključ HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies\WriteProtect...  u Visual Studiu je to dvije linije koda, a dati program pokrećeš iz autorun.inf fajla sa usb-a. Nemam pojma koliko je učinkovito, vjerovatno da nije i da će antivirusni program blokirati pokušaj pristupa registarskoj bazi, ali ako želiš probaj...

Evo ga :  

My.Computer.Registry.SetValue("HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies\", "WriteProtect", "1", Microsoft.Win32.RegistryValueKind.DWord)

Scamer scamming scammers. God help us all...
16 godina
odjavljen
Boky Milanovic kaže...

Dobra ideja, nema šta, em što bi drugima bez dopuštenja petljao po registriju (što bi možda prošlo na XP-u s lošim AV-om i na loše podešenoj Visti i 7-ici) još nakon toga ne bi mogli pisati na niti jedan USB. Genijalno, nema šta!

P.S. Smanji malo doživljaje s boldanjem

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan
Read only USB drive

Mislim da nemozes izbjeci da modificiras sam stick, imam ja jos uvijek negdje stick od 128mb koji

ima sklopku na sebi za prebacivanje u write-protected mod, steta sto to vise danas ne stavljaju na ove nove stickove.

Mogao bi probati otvoriti usb da vidis koji je cip unutra i nabaviti datasheet, vjerovatno samo trebas neke nozice kratko spojiti ili ospojiti.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Read only USB drive

Neki USB stikovi imaju ReadOnly Swich na sebi. Snimi što ti treba i razvali swich.

Ili formatiraj Stik kao NFTS, seletiraj failove i ozaći ih s ReadOnly :-X. Ili se nekako poigraj s pravima tko može što raditi. Možda upali.

S time da sigurno neće biti imun na FORMAT.

EDIT: E a što ako netko te podatke kopira na neki drugi stick?

Ja imam jedan USB stick koji ustvari nije USB memory stick nego hardverski kljuć za jedan software. Možda ti treba nekakav takav specijaliziran uređaj. Ionako svašta ide u taj USB. Vjerovatno to mogu bez večih problema izraditi elektroničari.

Programko http://programko.bloger.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 22:07 (Programko).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice