Python

poruka: 14
|
čitano: 3.905
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Python

Počeo sam programirati u pythonu, prije sam prošao dosta programskih jezika, vidim ovo je sličan programski jezik basicu....
Zanima me jel ima negdje neki gotov program napisan u pythonu? Da vidim kod, jer tako se najbolje ući :P

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Python

1.)

artikli = []
artikli.append(["1","Artikl1","23"])
artikli.append(["2","Artikl2","42"])
artikli.append(["3","Artikl3","45"])
artikli.append(["4","Artikl4","33"])
artikli.append(["5","Artikl5","29"])

datoteka = open("artikli.csv", "w")
redak_kao_string = ""
for redak in artikli:
    redak_kao_string = "\t".join(redak)
    redak_kao_string = redak_kao_string + "\n"
    datoteka.write(redak_kao_string)

datoteka.close()

2.)

datoteka = open("artikli.csv", "r")

artikli = []
for redak in datoteka:
    redak = redak.rstrip()
    redak_podlista = redak.split("\t")
    artikli.append(redak_podlista)

artikl = raw_input("Unesite broj artikla kojeg zelite pronaci: ")
artikl_pronadjen = "ne"
for slog in artikli:
    if slog[0] == artikl:
        artikl_pronadjen = "da"
        print "Artikl: \tCijena: "
        print  slog[1], "\t", slog[2],"kn"
if artikl_pronadjen == "ne":
    print "Artikl nije pronaden!"

Tu se nalazi još jedna datoteka koju moraš imati da bi program radio... Btw to je meni bilo na faksu kolokvij iz Pythona... Osobno mislim da je Python bezveze i uopće ga ne volim. Ako to trebaš za faks ok, ali ako misliš u tome programirat za osobne potrebe bolje ga preskoči.

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
14 godina
neaktivan

Ima još neko neki program? jel ima možda na netu?

17 godina
In24 kaže...

Ima još neko neki program? jel ima možda na netu?

http://wiki.python.org/moin/SimplePrograms

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
16 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Tu se nalazi još jedna datoteka koju moraš imati da bi program radio... Btw to je meni bilo na faksu kolokvij iz Pythona... Osobno mislim da je Python bezveze i uopće ga ne volim. Ako to trebaš za faks ok, ali ako misliš u tome programirat za osobne potrebe bolje ga preskoči.

To je osobno mišljenje. Meni je recimo Python zakon, jednostavan je a moćan. Svakako preporučujem OPu da prvo proba pa tek onda odluči hoće li nastaviti programirati u njemu.

I am awesome.
14 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
ParaNO1d kaže...

To je osobno mišljenje. Meni je recimo Python zakon, jednostavan je a moćan. Svakako preporučujem OPu da prvo proba pa tek onda odluči hoće li nastaviti programirati u njemu.

Čuo sam da se je dosta lako radit u njemu, da je Blender povezan snjim, da napravim likove u Blenderu a preko pythona mu samo dam kretnje :)

15 godina
neaktivan
In24 kaže...

Čuo sam da se je dosta lako radit u njemu, da je Blender povezan snjim, da napravim likove u Blenderu a preko pythona mu samo dam kretnje :)

Dobro si cuo, python se koristi kao skriptni jezik za blender. U biti svaki iole ozbiljniji 3d alat koristi neki skriptni jezik kojim mu mozes prosiriti mogucnosti. Fora je kod blendera sto ima integriran i game engine u kojem mozes cijelu igru napraviti pomocu skripti u pythonu i 3d modela koje si napravio u blenderu. Evo ti primjer jedne takve igre.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
In24 kaže...

Dobro si cuo, python se koristi kao skriptni jezik za blender. U biti svaki iole ozbiljniji 3d alat koristi neki skriptni jezik kojim mu mozes prosiriti mogucnosti. Fora je kod blendera sto ima integriran i game engine u kojem mozes cijelu igru napraviti pomocu skripti u pythonu i 3d modela koje si napravio u blenderu. Evo ti primjer jedne takve igre.

Upravo tako nešta želim napraviti, jel ima neki tut kako da to preko blendera npr. napravim kuću i lika i da onda preko pythona napravim komande da ulazim sa tim likom u tu kuću bla bla? Ne znam kako povezati ta 2 programa, to me muči...

15 godina
neaktivan

Ne mogu ti puno pomoci jer nikada nisam nista za blender pisao. Ali Yo! Frankie je koliko je znam open source pa mozes doci do kôda i gledati kako je sto napravljeno.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
Python

U blenderu možeš napraviti igru i bez pythona - vizualno, tj spajaš nekakve "kvadratiće" pod tabom logic (nešto slično scratchu, pogledaj uglavnom).

Naravno neke stvari se sa python skriptama mogu puno brže napraviti.

Ali ako hoćeš raditi neku igru, zaboravi blender jer je jako spor i nije moćan kao npr. unreal engine - može ti samo poslužiti da vidiš logiku igre.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

U blenderu možeš napraviti igru i bez pythona - vizualno, tj spajaš nekakve "kvadratiće" pod tabom logic (nešto slično scratchu, pogledaj uglavnom).

Ali ako hoćeš raditi neku igru, zaboravi blender jer je jako spor i nije moćan kao npr. unreal engine - može ti samo poslužiti da vidiš logiku igre.

Pa on ZELI raditi u pythonu a ne slagati kockice, zato sam preporucio blender game engine. Ova usporedba s Unreal engineom ti je smijesna...

Sad ces decku koji zeli uciti python preporucati Unreal SDK, mislim stvarno...

16 godina
rustweaver kaže...
xxxxx kaže...

Pa on ZELI raditi u pythonu a ne slagati kockice, zato sam preporucio blender game engine. Ova usporedba s Unreal engineom ti je smijesna...

Ja sam mu samo rekao šta da očekuje od blender game engine-a.

A ako je njemu cilj da napravi lika koji može šetati rekao sam mu da ima nešto bolje od blenderovog engine-a za to.

Ja sam shvatio da je njegov krajnji cilj napraviti igru, a ne naučiti python, ako želi naučiti python onda samo naprijed, ja sam ga drugačije shvatio.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
14 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
rustweaver kaže...
xxxxx kaže...

Ja sam mu samo rekao šta da očekuje od blender game engine-a.

A ako je njemu cilj da napravi lika koji može šetati rekao sam mu da ima nešto bolje od blenderovog engine-a za to.

Ja sam shvatio da je njegov krajnji cilj napraviti igru, a ne naučiti python, ako želi naučiti python onda samo naprijed, ja sam ga drugačije shvatio.

Želim naučit python i preko pythona i blendera napravit igricu neku :) Recimo pucačinu, rustweaver hvala, je opensource je igrica, hvala na pomoći :)

15 godina
protjeran
In24 kaže...

Počeo sam programirati u pythonu, prije sam prošao dosta programskih jezika, vidim ovo je sličan programski jezik basicu....
Zanima me jel ima negdje neki gotov program napisan u pythonu? Da vidim kod, jer tako se najbolje ući :P

Uzmi sapun i operi usta nakon ovakve izjave.

° | °
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice