Pozdrav svima,
da li me netko moze uputiti u neku dobru literaturu za pisanje Linux bash i Windows batch skripti?
Pozdrav svima,
da li me netko moze uputiti u neku dobru literaturu za pisanje Linux bash i Windows batch skripti?
Windows batch skripti?
Ako hoćeš koristiti skripte na windowsu, onda mislim da ti je windows batch loš izbor. On datira još iz DOS-a i za današnje vrijeme je dosta ograničen. Microsoft je u međuvremenu razvio puno bolja rješenja kao što su Windows Script Host i najnoviji Powershell.
Pozdrav svima,
Batch? Zar se u tome ista da skriptirat?
Bash je nenad*ebiv sto se skriptiranja tice. Nista drugo mu nije ni do koljena (ostale shellove kao zsh npr. tu ne ubrajam). Tako da, udri po bashu, evo jos jedan dobar izvor za ucenje: http://linuxcommand.org/
koristim windows 7 i trebao bi mi BATCH program koji ce stalno refreshati desktop. odmah da kazem da to nije nikakva zadaca i nista vezano za skolu, vec radim nesto na kompu pa mi treba taj program.
dakle, trebala bi mi skripta koja ce imati neku beskonacnu while petlju (program se gasi kad kliknem na X). u petlji bi trebala biti naredba da mi jednom refresha desktop (ako ce sta pomoci, taj programcic ce biti na desktopu) i jedna naredba da program priceka nekoliko sekundi (nesto kao sleep() sistemski poziv u c jeziku). dakle da mi se program refresha svakih nekoliko sekundi i tako beskonacno. program bi trebao stalno refreshati desktop i kad je neki drugi prozor aktivan.
meni bi trebalo puno vremena da napisem takav program jer znam jako malo o batchu, a nekome tko programira u njemu vjerujem da to nece biti ni 5 minuta posla.
koristim windows 7 i trebao bi mi BATCH program koji ce stalno refreshati desktop. odmah da kazem da to nije nikakva zadaca i nista vezano za skolu, vec radim nesto na kompu pa mi treba taj program.
Nisam siguran kako bi to napravio pomoću batcha (kreirati folder na desktopu pa ga brisati u beskonačnoj petlji?), ali evo ti C kod koji radi istu stvar:
#include <windows.h>
#include <shlobj.h>
int main()
{
while (1)
{
SHChangeNotify(SHCNE_ASSOCCHANGED, SHCNF_FLUSH, NULL, NULL);
Sleep(1000);
}
return 0;
}