Prodaja softvera za Windows platformu

poruka: 2
|
čitano: 1.520
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav.

Prije svega, isprika ako sam pogriješio podforum. :)

Trenutno razvijam aplikaciju (RSS reader, po uzoru na Reeder, ako nekog zanima) u .NET 4(C#/WPF). Zanima me kako je prodati nakon što bude gotova. Cijena ne bi bila pretjerana, već maksimalno do nekih 5 dolara.

Sada, da kojim slučajem razvijam za Mac, znam da bih je mogao prodavati preko App Storea, a o svemu bi se u pozadini brinuo Apple.

Kako Microsoft za Windowse nema nešto slično App Storeu, zanima me kako najlakše prodati aplikaciju? Kako uopće procesuirati payment, utvrditi da je user kupio app, pa kako da je skine i instalira... Sve mi se to čini prekomplicirano za samostalno postavljanje, a da je namijenjeno za jednu aplikaciju od 5 dolara...

I još jedno pitanje zbog kojeg, u slučaju da je negativno, sve pada u vodu: Smiju li se uopće prodavati aplikacije napravljene u Express izdanju Visual Studia?

Potpis ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Can I use Express Editions for commercial use?

Yes, there are no licensing restrictions for applications built using Visual Studio Express Editions.

evo to sam nasao na netu na ovoj stranici 7 pitanje.

Ali ovdje sam čitao da mozes prodavati po GPL ili bilo kojoj drugoj open source licenci sto znaci da moras da sa prodajom svoje aplikacije, kupcu prebacis i source code koji se moze kompajlirati, tj. valjani kod, i on onda moze sa njim da radio sta god hoce. Znaci ti njemu ne naplacujes licencu nego samo dobavljanje takvoga programa..  A za skidanje napravis stranicu i preko pay pal-a sredis placanje, a za ostalo nez valjda ce naici neko tko se razumije vise u prodaju app.... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice