Danas sam našao četiri svoja stara programa u qbasicu. Napravio sam ih dok sam još bio noob. Zadovoljan njima, htio sam ih podjelitii te sam ih stavio na jedan forum. Sada, 3-4 godina kasnije, našao sam tu temu, i skinuo programe. No oni su u .bas formatu. Stvarno me zanima šta sam tamo iskemijao, ali za to mi treba neki IDE i compiler. No, nisam ni slutio koliko je teško nabaviti tako nešto. Skinuo sam onaj prastari, sa jadnim GUI-em, pokrenuo DOSBOX i dok se raspakiravao, samo neki errori. Dakle to odpada. Dalje, sjetio sam se jednog vrlo dobrog IDE-a ali nemogu ga nać (zove se FreeBASIC). Google me vodi na stranicu nečeg sličnog, čak mi i logotip izgleda poznat. No ispada da je to neki compiler sa komandnom linijom. Lame. Nemam ja živaca za to. Googlao sam dalje, tražeći druge compilere, ali ništa.
Pa, ljudi, Postoji li neki normalan BASIC IDE sa compilerom?
EDIT:
Upravo čitam kod u notepadu. Baš zanimljivo :)
Napravio sam svoj OS, koji nije ni blizu toga, brojac zaljubljenost, za zezanje frendova, izrađivač oglasa, vrlo jednostavno do posla(sarkazam), i neki jadni virus.
Još da imam neki web browser, pa bi imao kolekciju svih naših wannabe programera :)