Pošteni QBASIC compiler za win 7 64-bit

poruka: 7
|
čitano: 3.117
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Danas sam našao četiri svoja stara programa u qbasicu. Napravio sam ih dok sam još bio noob. Zadovoljan njima, htio sam ih podjelitii te sam ih stavio na jedan forum. Sada, 3-4 godina kasnije, našao sam tu temu, i skinuo programe. No oni su u .bas formatu. Stvarno me zanima šta sam tamo iskemijao, ali za to mi treba neki IDE i compiler. No, nisam ni slutio koliko je teško nabaviti tako nešto. Skinuo sam onaj prastari, sa jadnim GUI-em, pokrenuo DOSBOX i dok se raspakiravao, samo neki errori. Dakle to odpada. Dalje, sjetio sam se jednog vrlo dobrog IDE-a ali nemogu ga nać (zove se FreeBASIC). Google me vodi na stranicu nečeg sličnog, čak mi i logotip izgleda poznat. No ispada da je to neki compiler sa komandnom linijom. Lame. Nemam ja živaca za to. Googlao sam dalje, tražeći druge compilere, ali ništa.

Pa, ljudi, Postoji li neki normalan BASIC IDE sa compilerom?

EDIT:

Upravo čitam kod u notepadu. Baš zanimljivo :)

Napravio sam svoj OS, koji nije ni blizu toga, brojac zaljubljenost, za zezanje frendova, izrađivač oglasa, vrlo jednostavno do posla(sarkazam), i neki jadni virus.

Još da imam neki web browser, pa bi imao kolekciju svih naših wannabe programera :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 21:57 (King of Games).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

http://free.com.hr/qbasic-free-download/ ovo bi trebalo bit rjesenje

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pošteni QBASIC compiler za win 7 64-bit
neznam_ime kaže...

http://free.com.hr/qbasic-free-download/  ovo bi trebalo bit rjesenje

Ne radi na mojim winsima.

14 godina
neaktivan

e onda ti neznam ako to neradi, nezz imali rjesenja...provaj u nekog drugog kompajlirat 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
King of Games kaže...

Skinuo sam onaj prastari, sa jadnim GUI-em, pokrenuo DOSBOX i dok se raspakiravao, samo neki errori.

Lol, "jadnim GUI-em". Mislis 2text-mode GUI-em", jer nisam bas siguran sto bi jadan GUI trebao biti. No budi temeljitiji, daj ovamo poruke s greskom. "Neki errori" ne koristi ni tebi ni meni ni nikome drugome. Anyway bilo bi idealno da BASIC programe pokreces onom verzijom BASIC-a za koju su originalno i pisani.

King of Games kaže...

Dalje, sjetio sam se jednog vrlo dobrog IDE-a ali nemogu ga nać (zove se FreeBASIC). Google me vodi na stranicu nečeg sličnog, čak mi i logotip izgleda poznat. No ispada da je to neki compiler sa komandnom linijom. Lame. Nemam ja živaca za to. Googlao sam dalje, tražeći druge compilere, ali ništa.

A da procitas download stranicu jos jednom?

http://www.freebasic.net/index.php/download

P.S

Za QBasic i QuickBasic ce ti vjerojatno trebati Dosbox, cisto sumnjam da ce nativno raditi na icemu novijem od WinXP. U slucaju da imas 64 bitni OS, ne moras ni pokusavati, odmah idi na DosBox.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 22:25 (rustweaver).
14 godina
neaktivan

meni radi na win7 sasvim normalno

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
King of Games kaže...

Skinuo sam onaj prastari, sa jadnim GUI-em, pokrenuo DOSBOX i dok se raspakiravao, samo neki errori.

Lol, "jadnim GUI-em". Mislis 2text-mode GUI-em", jer nisam bas siguran sto bi jadan GUI trebao biti. No budi temeljitiji, daj ovamo poruke s greskom. "Neki errori" ne koristi ni tebi ni meni ni nikome drugome. Anyway bilo bi idealno da BASIC programe pokreces onom verzijom BASIC-a za koju su originalno i pisani.

King of Games kaže...

Dalje, sjetio sam se jednog vrlo dobrog IDE-a ali nemogu ga nać (zove se FreeBASIC). Google me vodi na stranicu nečeg sličnog, čak mi i logotip izgleda poznat. No ispada da je to neki compiler sa komandnom linijom. Lame. Nemam ja živaca za to. Googlao sam dalje, tražeći druge compilere, ali ništa.

A da procitas download stranicu jos jednom?

http://www.freebasic.net/index.php/download

P.S

Za QBasic i QuickBasic ce ti vjerojatno trebati Dosbox, cisto sumnjam da ce nativno raditi na icemu novijem od WinXP. U slucaju da imas 64 bitni OS, ne moras ni pokusavati, odmah idi na DosBox.

Našao sam jedan ok IDE na njihovoj download stranici. Hvala puno na savjetu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice