Pomoć u vezi open source projekta

poruka: 18
|
čitano: 2.659
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima, ovo mi je prvi post općenito na bilo kakvom forumu, budite blagi :D

Iskreno, ne služim se forumima uopće i nikad nisam ni mislio da će mi trebati, no došao je i taj dan. Imam ideju za jedan projekt no fali mi programera i dizajnera. Činjenica je da idem tek u srednju školu (dobro, gimnaziju), te da ne mogu nikome ništa platiti, no svejedno pitam ako ima nekoga, ikoga, koga bi zanimalo raditi samnom i još nekolicinom prijatelja?

Ne želim previše odavati o samoj ideji, iako će biti open source. Nemam više što za dodati osim toga da mi treba netko tko zna C, C++, C# ili Javu (naravno poznavanje i drugih programskih jezika je poželjno, no ovi su glavni). Još jednom kažem, nemam što za ponuditi osim iskustva i imena na moguće jako dobrom proizvodu.

Ako nekoga zanima neka se javi i to bi bilo to od mene. Hvala na čitanju :)

-M

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pomoć u vezi open source projekta

Ja nemogu reći da ili ne bez da mi kažeš o kakvom se to projektu radi. Ako je nešto dobro onda ti možda mogu pomoć. Radim prvenstveno u C#-u ali može i C++ ako mora, a Javu sam voljan naučit. Nemam puno iskustva sa uslužnim programima, ali sklepao sam par stvari u WPF-u, to je valjda nesto.

12 godina
neaktivan

Dakle da, htio sam izbjeći pričanje previše o samom projektu jer je to ono što ljudima spusti moral kad shvate KOLIKO je zapravo toga, ali nešto bi trebalo reći, ne?

Ovako, ideja je bila napraviti OS koji je prenosiv (zato pitam javu), koji može raditi na bilo čemu bez posebnih bootloadera. To nam je temelj svega, kada to uspijemo možemo izdati i proširivati na bog zna kakve standarde. Nisam htio pričati o tome jer tražim nekoga koga zanima rad, neovisan o tome što se radi jer mislim da bi takva osoba puno koristila "sustavu", ali kako sam u situaciji da ne mogu baš birati koga ću uzeti da radi samnom, svaka ruka je dobrodošla :)

-M

16 godina
odjavljen

Java se vrti u VMu. Postoje prototipovi OSeva koji se vrte u nekom JIT jeziku ali ugl, to je samo proof of concept. Između ostalog, zbog toga padaju i performanse.

Zašto se java vrtim na svemu? Pa, zato što ti runtimeovi postoje za skoro svaku arhitekturu.

A da ne govorim o tome koliko je izrada ičeg blizu OSu komplicirana ako nemaš iskustva na daleko manjim i jednostavnijim projektima.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
znam osnove jave i u nekim drugima, izradivao sam open source os itd
ovisi o cemu bi se radilo
17 godina
neaktivan

Evo jedan, open source je i radi skoro pa i na kamenu.

https://www.kernel.org/

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

7 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa ideja je i bila koristiti linux kernel, ali neki jako malen, čisto jer ako ćemo napraviti prenosiv OS (prenosiv as in može na PC i na mobitel) treba biti malen kernel i malen OS sam po sebi. Dizajnera sam našao iako bi mu dobro došla desna ruka, no pravi problem je što nema puno programera. Zato ako ćeš ti rockman ili netko drugi (ne sjećam se imena, sorry) pomoći, tj. raditi na projektu pošalji mi PM da se sve dogovorimo.

Sve je još u vrlo ranoj fazi planiranja i u biti traženja ljudi koji će raditi zato ne očekujte da ćemo biti gotovi SUTRA, ali što nas je više (ako zanemarimo murphyjeve zakone) to će se to brže napraviti :D

-M

16 godina
odjavljen

Hmmm... What?

Ako može na PC, onda ne može na (većinu) mobitela. Ako može na mobitel, onda na PC mora sa nekim emulatorom. Zašto?

Pa, PC ima x86 procesor a mobiteli redom ARM procesore i OS/programi koji su kompajlirani za jednu arhitekturu ne rade na drugoj... Jel ti uopće znaš kako OS radi?

[edit] - a da ne spominjem veselje sa driverima i ostalo...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 14:38 (Sum_of_all_fears).
15 godina
jaallmighty kaže...

Imam ideju za jedan projekt no fali mi programera i dizajnera.

jaallmighty kaže...

Ovako, ideja je bila napraviti OS koji je prenosiv (zato pitam javu), koji može raditi na bilo čemu bez posebnih bootloadera.

NHF, ali ovo je isto kao da netko dođe na forum i kaže da ima ideju za raketu do Marsa, i da mu samo nedostaju inženjeri koji će to izrealizirati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 14:41 (captain_soap_McTawish).
13 godina
neaktivan
jaallmighty kaže...

Pa ideja je i bila koristiti linux kernel, ali neki jako malen, čisto jer ako ćemo napraviti prenosiv OS (prenosiv as in može na PC i na mobitel) treba biti malen kernel i malen OS sam po sebi. Dizajnera sam našao iako bi mu dobro došla desna ruka, no pravi problem je što nema puno programera. Zato ako ćeš ti rockman ili netko drugi (ne sjećam se imena, sorry) pomoći, tj. raditi na projektu pošalji mi PM da se sve dogovorimo.

Sve je još u vrlo ranoj fazi planiranja i u biti traženja ljudi koji će raditi zato ne očekujte da ćemo biti gotovi SUTRA, ali što nas je više (ako zanemarimo murphyjeve zakone) to će se to brže napraviti :D

-M

Jako, jako, jako ambiciozno. Čini se da svi u počecima bavljenja programiranjem imamo jako velike ambicije (iz vlastitog iskustva :) ) . Kreni prvo s aplikacijama u nekom programskom jeziku, a ovo ostavi za neke bolje dane kada budeš imao više iskustva.

12 godina
neaktivan

Znam kako OS funkcionira, normalno, ne bih ni razmišljao o rađenju jednog da ne znam. A da je ambiciozno, jest, nisam ni rekao da nije. Ali nije li poanta svega općenito u životu zabaviti se radeći što god?

Iskreno, paše mi raditi i potpuno sam, makar trebao raditi i 20 godina (pretpostavljam da bi mi toliko trebalo samom hahah). A što se tiče rakete za na Mars, pa nije ni to toliko teško ali htio sam prvo predložiti nešto jednostavnije ;)

I nije mi zapravo ni bitno hoću li baš JA to napraviti, samo želim vidjeti da se to napravi :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 15:00 (jaallmighty).
14 godina
neaktivan

Zar opet radimo Windowse 9?

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
jaallmighty kaže...

Znam kako OS funkcionira, normalno, ne bih ni razmišljao o rađenju jednog da ne znam.

Iskreno, mislim da ti pojma nemaš o tome kako funkcionira OS i ti uopće nisi toga svjestan. To se jasno vidi iz tvojih poruka na forumu.

No bez obzira na to, mislim da na ovakav način nećeš naći nikoga tko bi se pridružio tvome projektu, barem dok ne budeš mogao pokazati nešto konkrento . Sam kažeš da ti ne bi bio problem raditi sam, pa zašto onda ne kreneš. Hostaj projekt na github-u i ako ti projekt bude imao potencijala, siguran sam da će ti se ljudi pridružiti. I 100 linija koda koje imaš bolje je nego ništa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 19:52 (captain_soap_McTawish).
12 godina
neaktivan

Pa stvar je što neću kretati raditi ako još sve planiram, logično. A i ima nas par tu koji planiramo sve, kako početi i od kud. Polako :)

No ako narod traži dokaz, dobit će ga. Samo ne tako skoro.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 15:56 (jaallmighty).
16 godina
neaktivan
jaallmighty kaže...

Pa stvar je što neću kretati raditi ako još sve planiram, logično. A i ima nas par tu koji planiramo sve, kako početi i od kud. Polako :)

No ako narod traži dokaz, dobit će ga. Samo ne tako skoro.

Hmmm?

Kakvo to tocno iskustvo imas za ponuditi, ako ne znas programirati?

They say freak, when you're singled out...
15 godina
neaktivan
jaallmighty kaže...

Dakle da, htio sam izbjeći pričanje previše o samom projektu jer je to ono što ljudima spusti moral kad shvate KOLIKO je zapravo toga, ali nešto bi trebalo reći, ne?

Ovako, ideja je bila napraviti OS koji je prenosiv (zato pitam javu), koji može raditi na bilo čemu bez posebnih bootloadera. To nam je temelj svega, kada to uspijemo možemo izdati i proširivati na bog zna kakve standarde. Nisam htio pričati o tome jer tražim nekoga koga zanima rad, neovisan o tome što se radi jer mislim da bi takva osoba puno koristila "sustavu", ali kako sam u situaciji da ne mogu baš birati koga ću uzeti da radi samnom, svaka ruka je dobrodošla :)

-M

Malo mi je nejasan koncept, neznam previše o low level stvarima, ali šta se java ne pokreće na os-u? Kako onda napisat nešto u javi šta bi radilo bez os-a? Sad već pitam čisto informativno BTW, izgubio sam zanimaciju za projekt, ja sam imao na umu nešto što bi bilo gotovo krajem ljeta :)

16 godina
neaktivan

Ima jedan forumaš ovdje što je sam napravio svoj OS, možda bi njega mogli kontaktirati,on ima iskustva...

OS je bio gotov u manje od 24 sata, i napravljen je u VB-u...

LOL

Da me netko ne shvati ozbiljno!

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
King of Games kaže...

Malo mi je nejasan koncept, neznam previše o low level stvarima, ali šta se java ne pokreće na os-u? Kako onda napisat nešto u javi šta bi radilo bez os-a? Sad već pitam čisto informativno BTW, izgubio sam zanimaciju za projekt, ja sam imao na umu nešto što bi bilo gotovo krajem ljeta :)

Java bytecode se za izvršavanje oslanja na JVM (java virtual machine), koji prevodi taj bytecode u strojni jezik i stvara mu okružje unutar kojega se može izvršavati (standardni skup API funkcija i slično).

JVM se ne mora nužno izvršavati unutar nekog operacijskog sustava, može ga se implementirati tako da on u sebi sadrži svu funkcionalnost potrebnu za upravljanje hardverom (to naravno iziskuje vlastitu implementaciju, jer niti oracleov JVM niti googleov Dalvik ne mogu raditi na takav način, oba se naime izvode povrh kernela koji upravlja hardverskim resursima).

0xBADC0DE
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice