PHP pokretanje procesa

poruka: 11
|
čitano: 1.804
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
PHP pokretanje procesa

Pozdrav, trebao bih pokrenuti rcon.exe program (u PHP-u) sa parametrima "ip port lozinka" i to sam uspjesno napravio tako da sam stavio rcon.exe u direktorij gdje se nalazi php skripta i izvrsio shell_exec("rcon.exe ip port lozinka") i povezao se sa game serverom... Kada u cmd-u pokrenem rcon.exe onda u njega mogu slati komande (znaci vise nije aktivan command prompt nego rcon.exe i u njega pisem), ali kada pokusam poslati komande putem shell_execa - jednostavno neradi... Znaci npr na gameserveru hocu promjeniti mapu putem PHP-a (server varijabla mape je mapname)...

shell_exec("rcon.exe ip port lozinka");

shell_exec("mapname neka_mapa"); // ovo se ne posalje u rcon.exe, to je problem

Probao sam takoder i ovo (da se sve izvrsi odjednom)...

shell_exec("rcon.exe ip port lozinka && mapname neka_mapa"); // ni ovo ne radi

Znaci kada pokrenem rcon.exe trebao bih biti u mogucnosti nastaviti "pisati" u njega...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: PHP pokretanje procesa
Luka P. kaže...
shell_exec("rcon.exe ip port lozinka");

shell_exec("mapname neka_mapa"); // ovo se ne posalje u rcon.exe, to je problem

Nisi shvatio funkciju shell_exec. To je isto kao da si u naredbeni redak ukucao argument funkcije. Nakon pozivanja prve naredbe rcon.exe, ako taj program ostane aktivan (program rcon.exe ceka da ti u njega ukucas naredbe ili sto?), onda vise nije rijec o (tom) naredbenom retku i ne mozes tome necemu na taj nacin slati naredbe. Dakle, naredba shell_exec("mapname neka_mapa"); ti poziva program mapname s argumentom neka_mapa! A ne da salje znakove u konzolu kao da si otipkao tu naredbu.

Nisam siguran da je moguce to sto ti trazis. Mozda da probas s operatorom <, znaci da imas jednu naredbu shell_exec("rcon.exe < naredbe.txt"); pa da onda u datoteci naredbe.txt imas naredbe koje bi slao rcon.exe. Ne znam bas hoce li uspjeti, ali probaj. Ima ovdje tih nekih stvari vezanih uz DOS/Command Prompt opetarore:

http://www.febooti.com/products/command-line-email/batch-files/ms-dos-command-redirection.html

http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/redirection.mspx?mfr=true

Edit: svakako probaj ovo s operatorom < i imenom datoteke s naredbama - bas sam tako probao nahraniti command.com i radi. Znaci, ako ti taj tvoj rcon.exe uzima input sa standardnog inputa, onda ne bi trebalo biti problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 20:06 (mbaksa).
17 godina
moderator

Jel ti je uspjelo?

15 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Jel ti je uspjelo?

Ne Mršti se

Napravim datoteku naredbe.txt (i u njoj su naredbe) u istom direktoriju gdje je PHP skripta i onda ovo napravim u skripti

shell_exec("rcon.exe ip port password"); // samo zamjenim podatke sa pravima naravno, i u server konzoli piše da se rcon admin povezao na server

shell_exec("rcon.exe < naredbe.txt"); 

Probao sam također i ovo

shell_exec("rcon.exe ip port password < naredbe.txt");

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 21:17 (Luka P.).
17 godina
moderator

Kako ti izgleda datoteka? Trebala bi nekako ovako:

ip port lozinka
mapname neka_mapa

I onda ju pozoves s shell_exec("rcon.exe < naredbe.txt");

I nema drugih naredbi! To je to!

15 godina
protjeran
PHP pokretanje procesa

rcon.exe mora se pokrenuti s parametrima ip port pass direktno inače se automatski gasi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Luka P. kaže...

rcon.exe mora se pokrenuti s parametrima ip port pass direktno inače se automatski gasi...

Hm... Onda bi trebalo funkcionirati onako kako si napisao: shell_exec("rcon.exe ip port password < naredbe.txt");

Jesi siguran da je uopce procesirao naredbe.txt? Mozda da probas staviti apsolutnu putanju? Ili umjesto rcon.exe probas puknut command.com - ako ti se na ekranu ne ispisu naredbe koje si napisao u naredbe.txt, onda vjerojatno neces rijesiti svoj problem. Mozda taj rcon.exe ne lovi tekst sa standardnog inputa.

15 godina
protjeran
PHP pokretanje procesa

Zato postoje refrence manuali umjesto 5 stranica filozofiranja:

http://www.php.net/manual/en/function.shell-exec.php

Sir Crapsalot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Buffer Overflow kaže...

Zato postoje refrence manuali umjesto 5 stranica filozofiranja:

http://www.php.net/manual/en/function.shell-exec.php

Pa reci onda covjeku sto tocno da napravi. Ili mu barem reci gdje to u tom manualu pise.

15 godina
protjeran
PHP pokretanje procesa

Hvala na pomoći, ali kontaktirao sam autora rcon aplikacije pa mi je pomogao napisati "protokol" za kontaktiranje servera putem php-a... Hvala mbaksa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Luka P. kaže...

Hvala na pomoći, ali kontaktirao sam autora rcon aplikacije pa mi je pomogao napisati "protokol" za kontaktiranje servera putem php-a... Hvala mbaksa

Super! Cak i da je uspjelo ovo cime sam ti pokusao pomoci, ovo kako sad radis je bolje rjesenje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice