Ispricavam se ako je slicna tema vec bila otvorena ali mi treba brz odgovr.
Htio bih poceti uciti PHP programiranje i zanima me da li mi treba ikakvo predznanje.
Unaprijed hvala!
Htio bih poceti uciti PHP programiranje i zanima me da li mi treba ikakvo predznanje.
Unaprijed hvala!
Dobro bi ti bilo znati HTML..
Unaprijed hvala!
Ne nužno. Svako predznanje ili poznavanje će ti svakako olakšati da pohvataš koncepte. Ovdje ti se nalazi sve potrebno za učenje. Sretno
Dakle imam problem sa UwAmp serverom. MySql se kratko pokrene, pa se ugasi i dobivam error #1045-access denied. Pokušavam već 2 dana rješenje naći na internetu, ali nisam uspjela. Probala sam riješiti problem sa nekim od ponuđenih načina, na primjer, mijenjala sam portove. Osim toga, pokušavala sam brisati lozinku i stavljat AllowNoPassword na true te izbrisat root kao password u postavkama UwAmp servera datoteke conf.inc...
Pokušavala sam također i sa drugim serverima XAMPP-om i Wamp-om i naravno, ni jedan ne radi.
Pretpostavljam da je to zbog nekih postavki u MySQLyog-u ili tako nešto, ali ne znam u čemu je točno problem.
Tek sam početnik u php-u i htjela bih testirati spojnost na bazu prije labosa.. ovako samo kod mi ništa ne znači mogu ga nabubat napamet, a to ne želim i nema smisla,..
Hoću vidjet rezultat...
MOLIM POmOC imam labos sutra :(
Da nemaš možda neki drugi sql server već pokrenut pa ti sad ovaj ne može raditi na istom portu?
Pogledaj u procesima i servisima.
Ili probaj prominit port sql servera ( ne port za apache kao što imaš u screenshotu)
da imam još jedan server
šta se tiče portova oba sam mijenjala i sad sam tek sužila da ne želi spremit promijenu ni u jednom slučaju..
kad stavim na recimo 8080 (apache) i 3607 (MySQL Server 5.6 koji mi je uz yog) prikazuje kao da se sačuvala promjena, al kad ga ponovo pokrenem i idem vidjet u httpd (apache) i mysql_config (MySQL Server 5.6) te promijene nisu zabilježene...
Šta da radim??.. u MySQLyogu mi je ta baza što je vezano naravno uz MySQL Server kojeg imam otprije.. Strah me je sve ispočetka instalirat da si ne ukakam sve još više -.-
ništa nam nisu objasnili i pripremili nas ovakve poteškoće.. čekam odgovor na mail, ali nitko ne odgovara, a ja se mučim već par dana i imam premalo znanja da sama skužim... sutra sam prva grupa -.-
Možeš koristiti apache iz uwampa i već postojeći sql server, samo pripazi da onda koristiš password od starog.
Dakle, startaj stari sql server i apache iz uwampa, u php-u pristupaš starom sql serveru...
hvala na pomoći, u svakom slučaju.