NPAPI >> PPAPI (NaCl)

poruka: 1
|
čitano: 677
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
NPAPI >> PPAPI (NaCl)

pozz

Zanima me dali neko ovdje ima iskustva sa Google Native clientom ili NPAPIjem da objasni nekakve osnovne pojmove.

Ono što me zanima je sljedeće:

Prije, dok je Chrome podržavao NPAPI, sjećam se dvije extenzije koje su koristile DLL datoteke. Jedna od tih je bila PigToolbox, za drugu neam pojma kako se zvala.

Pig je imala mali milion funkcija, i koje od njih su koristile nativne pozive nije bitno, druga extenzija je koristila taj DLL za fokus prozora browsera (dali chrome window ima fokus ili ne).

Pretpostavljam (neam pojma o nativnom programiranju) da postoje nekakvi listeneri za slušanje "statusa" prozora odrđenog ID-ja,

a extenzija, pošto preko JS-a ne može pristupiti takvim OS funcijama (ili su bagirani APIji >> chrome.window.onFocusChnaged) je koristila NPAPI preko DLLa za slušanje promjene fokusa.

E sad, dali je ista ili slična stvar može napraviti sa PPAPIjem (ne nužno za fokus) i kako u tu priču upada NaCl?

Ono što meni treba je slušanje prozora browsera (pozicija, fokus, minimize, maximize, restore.... u biti svi eventi sa prozorom).

Dali je sada moguće napraviti nekakav DLL file, koji će slušati OS evente i po potrebi poslati poruku mojoj extenziji (koje je i sam dio)?

I'm Afraid of Americans

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice