Pozdrav, zanima me dali ima nekoga ko ide na natjecanja iz C++(a) i kako se dobro pripremiti za natjecanje?
Natjecanje iz programiranja
- poruka: 10
- |
- čitano: 3.638
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vježbaš. Nema ti tu neke velike filozofije. Odeš na HSINove stranice, imaš službena natjecanja (školsko, županijsko, državno, prva i druga podskupina, 10ak godina unazad), HONI, imaš z-trening evaluator na netu, pa možeš odmah provjeravati valja li ti riješenje. Čak mislim da su hsinovci ubacili svoj lokalni "evaluator" (bat skripte neke ako se ne varam), pa uz malo tweakanja možeš srediti da radi na sve zadatke koje rješavaš. Ne znam za druge online evaulatore (iako me zanima ima gdje još ima).
I naravno kad ti nešto specifično nije jasno, Googleaš, i ako ne nađeš, pitaš na nekom forumu.
Mogu li se na Hrvatsko državno natjecanje u informatici prijaviti i škole iz Bosne i Hercegovine? Prošle je godine moja škola(Gimnazija fra Dominika Mandića) osvojila prvo mjestu u Hrvatskoj na natjecanju koje se naziva "Lijepa Naša".
Ne bih to znao. Najbolje da pitaš same organizatore. Prije su sve organizirali ljudi iz HSINa, ali im je AZOO natjecanje sad oduzela. Iako sumnjam, možda se dogodi da HSIN opet preuzme, njihova stranica je www.hsin.hr. Do tad, online centar za natjecanje iz inf je valjda www.info-kup.com.hr (nemoj zaboraviti www ispred, ne radi bez njega ta stranica), pa pogledaj možeš li tamo nekoga kontaktirati.
Velik broj zadataka od kojih su dosta njih sa informatičkih natjecanja (cca 7K) može se naći na http://www.spoj.pl/. Svaki problem može se riješiti u nekih 30-tak jezika, rješenja se submitaju na server gdje se izvršavaju u ograničenom okruženju.
Moj savjet je da pogledaš malo na Z Trening...
Ima ljudi iz svih dijelova svijeta, te relativno brzo možeš da unaprijediš svoje znanje.
Sta se sad smije koristiti C++ na natjecanjima?
da...Pascal,C,C++
Sta se sad smije koristiti C++ na natjecanjima?
Da, a STLom.