Ako moze sto prije,hvalla unaprijed.....

poruka: 6
|
čitano: 1.359
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

1. Napraviti funkciju koja određuje presjek dva niza cijelih brojeva. Presjek je onaj niz koji
sadrži brojeve koji se javljaju u oba primljena niza. Ukoliko se neki broj ponavlja, u
presjeku se treba javljati samo jednom. Napravite i kraći testni program koji demonstrira
rad ove funkcije tako što omogućuje unos dva niza i zatim ispisuje njihov presjek.
Napomena: Pošto funkcija ne može vraćati niz deklarisan u funkciji, niz za presjek treba biti
jedan od parametara (pretpostavljamo da je dovoljno velik), a povratna vrijednost funkcije
broj članova tog niza.
Primjer:
Prvi niz glasi 6,7,22,0,-150,15,18,7
Drugi niz glasi 2,18,150,77,7,1,5,0
Rezultat treba biti 7,0,18

2. Napraviti funkciju koja prima niz cijelih pozitivnih brojeva koji predstavljaju cifre nekog
broja, a vraća jedan cijeli broj koji je sastavljen od tih cifara. Funkcija treba vratiti -1
ukoliko niz nije niz cifara (sadrži negativne brojeve ili višecifrene brojeve), a -2 ukoliko je
niz predugačak. Početne nule ignorisati. Napravite i kraći testni program koji demonstrira
rad ove funkcije tako što omogućuje unos niza cijelih pozitivnih brojeva, a zatim ispisuje
rezultujući cijeli broj naredbom:
printf ("%d", funkcija(niz, vel));
Primjer:
Ako je dat niz 5,7,1,8,0 funkcija vraća broj 57180

3. Napraviti funkciju sa sljedećim prototipom:
int brojputa(char *s, int dvocifreni)
koja pronalazi koliko puta se u stringu s javlja dvocifreni broj dvocifreni. Ukoliko broj nije
dvocifren, funkcija treba vratiti broj -1. Kao i u prethodnim zadacima trebate napraviti
program koji unosi string i cijeli broj, a zatim ispisuje koliko puta se broj javlja u stringu.
Primjer: neka je dat dvocifreni broj 28 i string s sljedećeg sadržaja
"Svakih 28 dana broj 128 treba napisati na tabli 28 puta."
U ovom stringu broj 28 se javlja dva puta, pa funkcija treba vratiti broj 2. Pri tome, pazite da
se ne broji broj 128 koji u sebi sadrži 28.

4. Napraviti funkciju koja iz datog stringa, koji predstavlja C kod, izbacuje sve komentare.
Funkcija treba da podržava komentare u C stilu:
/* komentar */
i u C++ stilu:
// komentar.....
Napravite i kraći program koji demonstrira korištenje ove funkcije.
U zadatku je zabranjeno korištenje funkcija iz biblioteke string.h.

jos jednom HVALA!!!

0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan

sorry kolega, nisam imao živaca niti pročitati do kraja :))

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ako moze sto prije,hvalla unaprijed.....
the economist kaže...

sorry kolega, nisam imao živaca niti pročitati do kraja :))

I tema ima ime,Bože sačuvaj...

Ako ti je netko pomogao klikni gumb HVALA!Hvala.
16 godina
neaktivan

Ovo on s ispita piše u 1,30... Vidi li ga profesor... Ajde, požurite se, još 25min do kraja... Cool

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2009 10:13 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
17 godina

Pratim "programiranje" podforum i već mi je totalno smješno dok svako malo netko dođe sa "zahtjevom" za rješavanje nekog zadataka, bez da se malo potrudi nešto napraviti. Po meni takve thredove bi odmah trebalo brisati. Ako treba nekome pomoći da dovrši program ili mu nešto ne radi nemam ništa protiv da mu se pomogne, ali ovo je obični spam po meni....

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Vjerujem da članovi ovog foruma nisu ničiji šljakeri pa da samo štancaju zadatke i rješavaju tuđe domaće zadaće, već smo tu da nekome pomognemo ako negdje stane, a da taj pri tome pokaže DOSADAŠNJI TRUD I RAD i ŽELJU ZA ZNANJEM tj. RAZUMIJEVANJEM problema, jer inače rješavanje ovih zadataka je bacanje truda i vremena za onoga koji ih rješava i štetno za onoga tko ih dobije ako te zadatke uopće ne razumije.

Moj PC  
6 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice