Počeo sam programirati u c-u i rečeno mi je kad želim naći greške ili viditi kako program radi da bi bilo dobro da znam raditi s debuggerom. Ja sam tražio po google-u i sve je nekako loše objašnjeno. Tamo sam vidio da on stavlja toggle breakpoint od mjesta od kojeg želi promatrati što se u programu događa. I ja sam uspio do tu doći ali nikako ne mogu dodati watcheve niti preskočiti u next line. Pa ako neko zna cjenio bih vašu pomoć.
Korištenje debuggera u Code Blocksu
- poruka: 7
- |
- čitano: 2.038
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bojim se da se neces tu bas usreciti, ako sam u pravu koristis MinGW kompajler koji dolazi sa arhaicnim GNU Debuggerom koji je vec vrijeme odavno pregazilo i nikad ga na winsima nisam uspio natjerati da radi kako treba (ne znam, mozda sam ja problem).
Kako si ti tek pocetnik koji se jos bori sa jezikom radje se okani debuggera za sada...
Iz mog iskustva Watcom, LCC, te naravno MSVC dolaze sa dobrim debuggerima (pogotovo MSVC).
Kako si ti tek pocetnik koji se jos bori sa jezikom radje se okani debuggera za sada...
Radije nek promijeni kompajler/IDE, jer ce se bez dobrog debuggera mucit bezveze... Debugger je idealna stvar kod ucenja, da nemoras stavljat tonu printf-ova posvuda...
Preporucam MS Visual C++ 2010 Express ili Microsoft Visual Studio 2010 Professional Trial (traje 90 dana), ako vec neces "ispod zita" niti nemas $$$...
I ja sam imao problema sa debuggerom u Code Blocksu, ali je problem što profesor na faxu traži da koristimo Code Blocks. Iako imamo mogućnost korištenja Dev C++ ili VS-a, u skripti nema opisan način korištenja u njima, te profesor ne daje podršku za Microsoft (open source fan). Što sad?
Kakav je to fax? Pa nek vam onda taj profesor da tu podrsku za Code Blocks i debugiranje u njemu koju nudi...
Kakav je to fax? Pa nek vam onda taj profesor da tu podrsku za Code Blocks i debugiranje u njemu koju nudi...
TVZ. Profesor je Dalibor Grgec.
Bojim se da se neces tu bas usreciti, ako sam u pravu koristis MinGW kompajler koji dolazi sa arhaicnim GNU Debuggerom koji je vec vrijeme odavno pregazilo i nikad ga na winsima nisam uspio natjerati da radi kako treba (ne znam, mozda sam ja problem).
Iz mog iskustva Watcom, LCC, te naravno MSVC dolaze sa dobrim debuggerima (pogotovo MSVC).
Hvala na odgovoru, nekako sam se snašao i sam ali ono što mi trenutno radimo na faksu za to mi još ne treba debugger nego ja gledam dugoročno ako bi znao raditi s njim dosta bi mi pomoglo.