Kopiranje stringa na clipboard c/c++

poruka: 21
|
čitano: 2.687
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kao sta naslov kaze zanima me kako kopirat string na clipboard. Ako tko zna bija bi mu zahvalan ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 16:34 (Tom69).

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Primjer, primjer...ovo mi je beskorisno...ako ima tko kod koji uneseni string kopira...ctrl+c

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 15:50 (calex3).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kopiranje stringa na clipboard c/c++

const char* output = "Test";
const size_t len = strlen(output) + 1;
HGLOBAL hMem =  GlobalAlloc(GMEM_MOVEABLE, len);
memcpy(GlobalLock(hMem), output, len);
GlobalUnlock(hMem);
OpenClipboard(0);
EmptyClipboard();
SetClipboardData(CF_TEXT, hMem);
CloseClipboard();

Direktno pokradeno odavde.

Malo googlanja ne bi skodilo...

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 15:58 (rustweaver).
16 godina
neaktivan

Šta bi ti i glazbenu još???

Pa čovjek ti je dao odličan link na kojem imaš više primjera potrebno je samo solidno znanje iz programiranja i nešto Engleskog!

Ti spadaš u skupinu koja nije pohvatala osnove, i misli da za sve postoji gotova funkcija koja rješava baš njihov problem, e to ti nije baš tako, malo se potrudi, izdvoji 20-ak minuta za ovu stranicu i malo to prouči i nećeš imati problema!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Joco55 kaže...

Šta bi ti i glazbenu još???

Pa čovjek ti je dao odličan link na kojem imaš više primjera potrebno je samo solidno znanje iz programiranja i nešto Engleskog!

Ti spadaš u skupinu koja nije pohvatala osnove, i misli da za sve postoji gotova funkcija koja rješava baš njihov problem, e to ti nije baš tako, malo se potrudi, izdvoji 20-ak minuta za ovu stranicu i malo to prouči i nećeš imati problema!

Iz primjera se uci...neda mi se proucavat stranicu.

Ti spadaš u skupinu koja nije pohvatala osnove, i misli da za sve postoji gotova funkcija koja rješava baš njihov problem

Isto greška. Prvi sam na natjecanju neki dan bija tako da znam vise od osnova.

Ovo kopiranje na clipboard, pisanje u registar i te seme su mi samo zabavni dio programiranja.

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

GlobalUnlock(hMem);
OpenClipboard(0);
EmptyClipboard();
CloseClipboard();

Hvala ;)))

16 godina
neaktivan

cisto osobnog interesa radi, na kojem si to natjecanju bio prvi?

naprosto mi je zanimljivo da netko tko je ocito toliko "sposoban" savladati programiranje na razini visoj od "osnovne" jos uvijek nije dokucio kako pretrazivati internet koristeci trazilice... google, recimo...

16 godina
neaktivan
calex3 kaže...

Iz primjera se uci...neda mi se proucavat stranicu.

S takvin stavon neces daleko NHF

16 godina
neaktivan
0,03 kaže...

naprosto mi je zanimljivo da netko tko je ocito toliko "sposoban" savladati programiranje na razini visoj od "osnovne" jos uvijek nije dokucio kako pretrazivati internet koristeci trazilice... google, recimo...

Neisplati ti se ulaziti u ovakve rasprave, jednostavno lik je software arhitekt a ne obični programer i eto malo je se zbunio i nakon sati googlanja i pregledavanja članaka na codeproject-u nije uspio ništa pronaći i kao zadnja nada mu je bio Bugov forum gdje je uz postavljeno pitanje počeo govoriti ljudima da je on sudjelova na natjecanju (ne hvali se rezultatima da mu mi nebi rekli da je umišljen) i još uz to da nemaju pojma o programiranju i da su oni ti koji neznaju googlati...

Da opet naglasim on je sudjelova na natjecanju, što može svatko i to mu ne znači apsolutno ništa!

15 godina
neaktivan
Joco55 kaže...
0,03 kaže...

Neisplati ti se ulaziti u ovakve rasprave, jednostavno lik je software arhitekt a ne obični programer i eto malo je se zbunio i nakon sati googlanja i pregledavanja članaka na codeproject-u nije uspio ništa pronaći i kao zadnja nada mu je bio Bugov forum gdje je uz postavljeno pitanje počeo govoriti ljudima da je on sudjelova na natjecanju (ne hvali se rezultatima da mu mi nebi rekli da je umišljen) i još uz to da nemaju pojma o programiranju i da su oni ti koji neznaju googlati...

Da opet naglasim on je sudjelova na natjecanju, što može svatko i to mu ne znači apsolutno ništa!

nije mi se dalo googlat.

zupanijsko programiranje.

16 godina
neaktivan
calex3 kaže...

nije mi se dalo googlat.

A zašto bi se nekome drugom dalo pomagati lijenom klinji?

I nije županijsko programiranje, nego županijsko natjecanje!

17 godina
neaktivan
calex3 kaže...

nije mi se dalo googlat.

Nešto u stilu zbroji dva binarna broja?

15 godina
neaktivan
Joco55 kaže...
jednostavno lik je software arhitekt a ne obični programer i eto malo je se zbunio i nakon sati googlanja i pregledavanja članaka na codeproject-u nije uspio ništa pronaći

xD

Malo jaci arhitekt, ne zna ni pozvati par WinAPI funkcija citajuci referencu.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
15 godina
neaktivan

kazem zupanijsko programiranje...postoji i zupanijsko osnove informatike/razvoj softwarea

sta vi ste puno bolji? u programiranju je vazna logika a ne bubanje j***** teorije...sta ja znan sta je winapi...

pusto znanje programskih jezika ...sta ce ti to kad neznas napravit program koji ce radit unutar vremenskog ogranicenja i unutar pravila algoritma...

znam lika koji uci programiranje od 4. osnovne zna SVE ali nemoze ponekad ni shvatit zadatak a kamoli osmislit algoritam....

dosta flameanja.

EDIT: ovo googlanje i sve to ...sry stvarno nemam vremena za nista.. ispravljanje puno ocjena tipa povjest, biologija, hrvatski ... :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 23:11 (calex3).
16 godina
neaktivan
calex3 kaže...

kazem zupanijsko programiranje...postoji i zupanijsko osnove informatike/razvoj softwarea

sta vi ste puno bolji? u programiranju je vazna logika a ne bubanje j***** teorije...sta ja znan sta je winapi...

pusto znanje programskih jezika ...sta ce ti to kad neznas napravit program koji ce radit unutar vremenskog ogranicenja i unutar pravila algoritma...

znam lika koji uci programiranje od 4. osnovne zna SVE ali nemoze ponekad ni shvatit zadatak a kamoli osmislit algoritam....

dosta flameanja.

Isuse sveti štoveć.

Ako programiraš za windowse trebaš znati što je winapi (ne sve funkcije napamet ili tako nešto, nego pojam). To nije neka tamo teorija, to su ti upotrebljive stvari XD

Ako programiraš išta trebaš znati iz reference (dakle kada ti navedu za biblioteku koje funkcije posjeduje i kako se koriste) doći barem do nekakvog zaključka za upotrebu.

I što se algoritama tiče, bitni su, ali češće će te mučiti deadline za isporučiti kod nego vremensko ograničenje za izvršavanje.

15 godina
neaktivan

Ma dobro je sve to. Nego ode me flameaju bez razloga pa moram nesto rec ^^.

14 godina
protjeran
rustweaver kaže...

GlobalUnlock(hMem);
OpenClipboard(0);
EmptyClipboard();
CloseClipboard();

I onda mi kažu da se ostavim C#.NET-a i prijeđem na C++. Eh, eh... {#}

Clipboard.SetText(string text);

Your opinion about me doesn't define who I am.
15 godina
neaktivan
Master Troll kaže...

I onda mi kažu da se ostavim C#.NET-a i prijeđem na C++. Eh, eh... {#}

Clipboard.SetText(string text);

Your point? Evo ja ti napisem Clipboard klasu u C++ koju ces koristiti na isti nacin kao ovo.

Nick ti bas pristaje...

14 godina
protjeran

Fora je kako se braniš vrijeđanjem.  Nisam ja tebi ništa rekao. Mogu i sam pisati klase u C++u za to, ali to oduzima vrijeme. Ali zašto da bude jednostavno, kad može biti komplicirano, jel?  Nemoj da ti vrijeđanje prijeđe u naviku, ispadaš glup.

Your opinion about me doesn't define who I am.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Master Troll kaže...

Fora je kako se braniš vrijeđanjem.  Nisam ja tebi ništa rekao. Mogu i sam pisati klase u C++u za to, ali to oduzima vrijeme. Ali zašto da bude jednostavno, kad može biti komplicirano, jel?  Nemoj da ti vrijeđanje prijeđe u naviku, ispadaš glup.

Ne branim se ja vrijedanjem nego ti je komentar doista na razini nekakvog trola, tako da sam samo izrekao cinjenicno stanje stvari. Kakav biser trebas biti za doci na temu pod naslovom "Kopiranje stringa na clipboard c/c++" i paliti vatru nekakvim upisima o C# koji nikome ne koriste?

Btw. reagirao sam zato sto si moju poruku citirao. I tek toliko da se zna, usporedivao si dvije standardne biblioteke, a ne dva jezika. Postoji i managed C++ u kojem mozes koristiti windows forms, trebao bi to malo bolje istraziti. Ja ti, na zalost, ne mogu puno o tome reci jer C++ nije moj jezik.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2011 16:46 (rustweaver).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice