Koji programski jezik dalje...?

poruka: 35
|
čitano: 3.433
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo, dakle naučio sam Small Basic i sad me zanima s kojim programskim jezikom nastaviti po vašem mišljenju?

Prof. dr. sc. torrentologije
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Perl i C++ su jedni od lakših.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Definitivno c++ :D Ja sam ga na kampu informatičara u 10 dana naučio baš fine osnove... od unosa varijabli pa do nizova, stringova, a sada sam nauio min max, swap, i sort :D jesam kul xD

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Koji programski jezik dalje...?

Ja sam tek na početku ;) Ma nema šta glavni si Namigiva

15 godina
neaktivan

Pa gledaj to s moje perspektive :D Ne volim baš programirati xD i rađe ću sastaviti 50 kompova nego isprogramirati nešto tako da mi je i ovo puno :D

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da počet ću s C++ -om...

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Brzi97 kaže...

Da počet ću s C++ -om...

Preporučujem Bloodshed Dev-Cpp compiler Osmijeh

17 godina
neaktivan

ja bi na c#, lakši je.

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Uzmi C++, C# ili javu, ali nemoj se toliko koncentrirati na sam jezik već na objektno orjentirano programiranje. Samouki programeri često nauče jezik, ali ne znaju kvalitetno programirat jer su im principi OOP-a potpuno strani.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Uzmi C++, C# ili javu, ali nemoj se toliko koncentrirati na sam jezik već na objektno orjentirano programiranje. Samouki programeri često nauče jezik, ali ne znaju kvalitetno programirat jer su im principi OOP-a potpuno strani.

Glupost. Sve ovisi o čovjeku.

Uz to jedno pitanje: Postoji neki drugi programeri osim samoukih?

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_strin
15 godina
odjavljen

C#, Java. C++ se meni osobno nesvida za početnika.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
GigaGirl kaže...

:D :D

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
15 godina
neaktivan

Nama su prvo kada sam na kampu učio c rekli da je c++ bolji i da bolje odmah naučio njega i rekli su da oni koji znaju basic, pascal itd će se lakše snaći... neznam koliko je to istina ali...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
itf4n kaže...
GigaGirl kaže...

Ne?

16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...
itf4n kaže...
GigaGirl kaže...

Ne?

Skoro kao nebo i zemlja :))

ps: malo sam pretjerao ali neka ostane.

Private
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.8.2010 14:47 (Private).
15 godina
neaktivan

Meni su oni bili jedni od lakših, a sad ne znam za ostale.

17 godina

Pa, C++ je valjda najsloženiji jezik današnjice. :)

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
itf4n kaže...

Pa, C++ je valjda najsloženiji jezik današnjice. :)

Smijeh OK

16 godina
neaktivan

A s kojim onda da nastavim??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Brzi97 kaže...

C++ uz pomoć knjige Demistificirani c++ Juliana Šribara i Borisa Motika. Evo baš je gledam i odlična je. Ne slušaj one koji govore da je c++ pretežak za početnika. Ta nećeš odmah raditi nekakve komplicirane stvari. Idi polako i ako nešto nerazumiješ samo pitaj.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
15 godina
neaktivan
Brzi97 kaže...

Prvo se ti fokusiraj na C++. To će te zabaviti neko vrijeme  Namigiva.

16 godina
neaktivan

Pošto trenutno imam više knjiga i tutoriala za Visual Basic krenut ću s njim a onda ću na C++.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Brzi97 kaže...

Pošto trenutno imam više knjiga i tutoriala za Visual Basic krenut ću s njim a onda ću na C++.

Pa visual basic ti nije neki programski jezik. On je dobarza neke megajednostavne .net aplikacije, ali je poptuno beskoristan u praktičnoj upotrebi. Ti već imaš nekakve osnove programiranja pa bi zato valjalo da pođeš sa nekim jačim programskim jezik c++ ili c#. 

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
Brzi97 kaže...

Pa visual basic ti nije neki programski jezik. On je dobarza neke megajednostavne .net aplikacije, ali je poptuno beskoristan u praktičnoj upotrebi. Ti već imaš nekakve osnove programiranja pa bi zato valjalo da pođeš sa nekim jačim programskim jezik c++ ili c#. 

može vb za početak. jednostavan je i dosta prilagođen početnicima. ako se zna engleski znat će se i vb. bliži njemu je c# pa je dobro s njim nastaviti. meni se c++ baš i nije svidio. nema neke logike..tj. nema nikakvog izraza koji će dat razumijevanje(npr, visible, show, if, then, else etc.)

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Brzi97 kaže...

može vb za početak. jednostavan je i dosta prilagođen početnicima. ako se zna engleski znat će se i vb. bliži njemu je c# pa je dobro s njim nastaviti. meni se c++ baš i nije svidio. nema neke logike..tj. nema nikakvog izraza koji će dat razumijevanje(npr, visible, show, if, then, else etc.)

ček ček... c++ nema if? ni else? :S sad sam zbunjen

17 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
djdomi kaže...
Brzi97 kaže...

nezz zapravo. ali čim vidiš da u početničkom kodu ima nešto nerazumljivo, e onda je belaj. cin, cout...

17 godina
protjeran
xDinichx kaže...

naravno da ima Smijeh

15 godina
neaktivan

vjeruj mi ja sam koristio i if i else i else if :D

A za cin i cout te nisam skužio... mada se namjeravam prebaciti na scanf i printf kažu da je brže... jer programiram samo kada zadatke sa z-treninga rješavam :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pa naravno da ima if i else, pa to su osnove.
cin koristis za ubacivanje podataka, a cout za izvoz... hm, nisam bas najjasnije napisao, ali skuziti ces vec.
eh, da ja sam poceo uciti c++ po toj knjizi demistificirani c++ al ne kuzim kaj cu znati kad polovim to sve, tamo je hrpa pravila i svega, ali mislim da me to nece nauciti kako da napravim neki koristan program sa grafickim suceljem.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dobro si napisao :D Samo je cout za ispis ne izvoz, ali to je blizu xD ma dobar je c++

ako hoćete zadatke s evaluatorom koji odmah provjeri i sve

z-trening ;)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice