Evo, dakle naučio sam Small Basic i sad me zanima s kojim programskim jezikom nastaviti po vašem mišljenju?
Koji programski jezik dalje...?
- poruka: 35
- |
- čitano: 3.433
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Perl i C++ su jedni od lakših.
Definitivno c++ :D Ja sam ga na kampu informatičara u 10 dana naučio baš fine osnove... od unosa varijabli pa do nizova, stringova, a sada sam nauio min max, swap, i sort :D jesam kul xD
Ja sam tek na početku ;) Ma nema šta glavni si
Pa gledaj to s moje perspektive :D Ne volim baš programirati xD i rađe ću sastaviti 50 kompova nego isprogramirati nešto tako da mi je i ovo puno :D
Da počet ću s C++ -om...
Da počet ću s C++ -om...
Preporučujem Bloodshed Dev-Cpp compiler
ja bi na c#, lakši je.
Uzmi C++, C# ili javu, ali nemoj se toliko koncentrirati na sam jezik već na objektno orjentirano programiranje. Samouki programeri često nauče jezik, ali ne znaju kvalitetno programirat jer su im principi OOP-a potpuno strani.
Uzmi C++, C# ili javu, ali nemoj se toliko koncentrirati na sam jezik već na objektno orjentirano programiranje. Samouki programeri često nauče jezik, ali ne znaju kvalitetno programirat jer su im principi OOP-a potpuno strani.
Glupost. Sve ovisi o čovjeku.
Uz to jedno pitanje: Postoji neki drugi programeri osim samoukih?
C#, Java. C++ se meni osobno nesvida za početnika.
:D :D
Nama su prvo kada sam na kampu učio c rekli da je c++ bolji i da bolje odmah naučio njega i rekli su da oni koji znaju basic, pascal itd će se lakše snaći... neznam koliko je to istina ali...
Ne?
Ne?
Skoro kao nebo i zemlja :))
ps: malo sam pretjerao ali neka ostane.
Meni su oni bili jedni od lakših, a sad ne znam za ostale.
Pa, C++ je valjda najsloženiji jezik današnjice. :)
Pa, C++ je valjda najsloženiji jezik današnjice. :)
OK
A s kojim onda da nastavim??
C++ uz pomoć knjige Demistificirani c++ Juliana Šribara i Borisa Motika. Evo baš je gledam i odlična je. Ne slušaj one koji govore da je c++ pretežak za početnika. Ta nećeš odmah raditi nekakve komplicirane stvari. Idi polako i ako nešto nerazumiješ samo pitaj.
Prvo se ti fokusiraj na C++. To će te zabaviti neko vrijeme .
Pošto trenutno imam više knjiga i tutoriala za Visual Basic krenut ću s njim a onda ću na C++.
Pošto trenutno imam više knjiga i tutoriala za Visual Basic krenut ću s njim a onda ću na C++.
Pa visual basic ti nije neki programski jezik. On je dobarza neke megajednostavne .net aplikacije, ali je poptuno beskoristan u praktičnoj upotrebi. Ti već imaš nekakve osnove programiranja pa bi zato valjalo da pođeš sa nekim jačim programskim jezik c++ ili c#.
Pa visual basic ti nije neki programski jezik. On je dobarza neke megajednostavne .net aplikacije, ali je poptuno beskoristan u praktičnoj upotrebi. Ti već imaš nekakve osnove programiranja pa bi zato valjalo da pođeš sa nekim jačim programskim jezik c++ ili c#.
može vb za početak. jednostavan je i dosta prilagođen početnicima. ako se zna engleski znat će se i vb. bliži njemu je c# pa je dobro s njim nastaviti. meni se c++ baš i nije svidio. nema neke logike..tj. nema nikakvog izraza koji će dat razumijevanje(npr, visible, show, if, then, else etc.)
može vb za početak. jednostavan je i dosta prilagođen početnicima. ako se zna engleski znat će se i vb. bliži njemu je c# pa je dobro s njim nastaviti. meni se c++ baš i nije svidio. nema neke logike..tj. nema nikakvog izraza koji će dat razumijevanje(npr, visible, show, if, then, else etc.)
ček ček... c++ nema if? ni else? :S sad sam zbunjen
nezz zapravo. ali čim vidiš da u početničkom kodu ima nešto nerazumljivo, e onda je belaj. cin, cout...
naravno da ima
vjeruj mi ja sam koristio i if i else i else if :D
A za cin i cout te nisam skužio... mada se namjeravam prebaciti na scanf i printf kažu da je brže... jer programiram samo kada zadatke sa z-treninga rješavam :D
cin koristis za ubacivanje podataka, a cout za izvoz... hm, nisam bas najjasnije napisao, ali skuziti ces vec.
eh, da ja sam poceo uciti c++ po toj knjizi demistificirani c++ al ne kuzim kaj cu znati kad polovim to sve, tamo je hrpa pravila i svega, ali mislim da me to nece nauciti kako da napravim neki koristan program sa grafickim suceljem.

dobro si napisao :D Samo je cout za ispis ne izvoz, ali to je blizu xD ma dobar je c++
ako hoćete zadatke s evaluatorom koji odmah provjeri i sve
z-trening ;)