by Zayc17 and me... Programirano u C#, zahtjeva .NET framework 3.5, pogledajte i ocijenite.
http://www.2shared.com/file/11361964/d4a93124/phpEditor.html
by Zayc17 and me... Programirano u C#, zahtjeva .NET framework 3.5, pogledajte i ocijenite.
http://www.2shared.com/file/11361964/d4a93124/phpEditor.html
heheh, to bi bilo za pomoć početnicima u php-u....al minimalističkog izgleda.....ovo je prva verzija, primamo primjedbe, komentare, kritike i prijedloge
P.S. link je promjenjen, nismo skužili da je bila greška u arhivi xD
u svakome pogledu...dečki bravo na trudu..
hvala na primjedbama, uglavnom, osvjetljavanje sintakse se nemoze sloziti u C# ako imas obican textbox (a ovo je obican textbox, probaj recimo u notepadu napisati neki tekst i onda dio tog teksta recimo obojati u crveno, nemozes, jel tako?) a za ovo ostalo se budemo pobrinuli vec nekad, a ako recimo koristi se richtextbox to nije to jer to onda vise nije plain text i nebi radilo dobro.
hvala na primjedbama, uglavnom, osvjetljavanje sintakse se nemoze sloziti u C# ako imas obican textbox (a ovo je obican textbox, probaj recimo u notepadu napisati neki tekst i onda dio tog teksta recimo obojati u crveno, nemozes, jel tako?) a za ovo ostalo se budemo pobrinuli vec nekad, a ako recimo koristi se richtextbox to nije to jer to onda vise nije plain text i nebi radilo dobro.
Ne razumijem, što fali richtextboxu?
richtextbox nema plain text , vec "rich" text, obogaćeni, neznam dal kuzis,al recimo ja spremim sadrzaj iz RTB na disk i sve to normalno izgleda u mom programu, ali probaj tu fajlu s notepadom otvoriti i prvo kaj budem vidio su {font name: xxxx color: cxxxx itd itd itd } (tak slicno nisam sad siguran) i sad probaj to ko php datoteku pokrenut, naravno da nece radit a drugi nacin neznam na koji bi slozil da oznacava sintaksu....ak ko ima ideju mozda jednom prilikom i slozim
Pa RichTextBox.Text ti vraća plain text???
pa vraća on natrag plain tekst ali fora je u tome kad on spremi na disk sprema taj tekst iz tekstboxa ali jos svoje parametre doda neke i zato php nebude radil.
Sve bi bilo ok samo da nema tih parametri za font color itd. To je isto ko da idem php kod pisat u wordu jer se takve stvari ne rade u takvim editorima nego plain text editorima bas.
Ne.
RichTextBox.Text vraća plain text bez ikakvog formatiranja i kad ga spremiš imašplain text.
Dok RichTextBox.Rtf vraća rich text sa formatiranjem.
ja sam isel richtextbox1.saveFile("filename")
mozda zato nemam plain text?
Da. Tako spremaš rich text.
Da. @autori - vjerojatno koristite RTFovu funkciju za pohranu; umjesto nje, probajte sa klasičnim načinom pohrane (npr. File.WriteAllText(blabla)). Iako mislim da i RTFova funkcija sadrži parametre za format pohrane.
edit: oh, zakasnio sam par minuta :D
aha, hvala na objasnjenu to mi nije palo na pamet na taj način spremati text, budem pokusal to sutra ili kad već, a onda bude označavanje sintakse radilo dobro. Zahvaljujem!