Java vs. .NET i C#

poruka: 21
|
čitano: 4.347
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Java vs. .NET i C#

Iako je tema već bila .. pokušao bi privuć odgovore ljudi koji su stvarno radili i u jednom ili drugom ili imaju zahvalno iskustvo:

- koje prednosti vidite u jednoj a koje u drugoj tehnologiji

- kada bi  i za koje zadatke izabrali Javu a kada C# i net platformu

- koje su mane svake platforme

Kvalitetan rad na obje platforme je utopija ili ... :-)?

Pozdrav svima i

Thank you for your cooperation

0 0 hvala 0
17 godina
Java vs. .NET i C#

OMG, ne opet. Bar svaka druga tema u zadnje vrijeme ima prepucavanja oko toga, pogledaj malo..

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
16 godina
Java vs. .NET i C#

Pogledaj ovo, pomoći će ti da doneseš odluku.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Java vs. .NET i C#

bježte ljudi, ferdy dolazi!!!

Priznajem, Java je bolja!!!

PS Python je najbolji, ili Erlang, on je super. Iako je Ruby za web najbolji.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Java vs. .NET i C#

Tema kao stvorena za flame ratove.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Java vs. .NET i C#
xxxxx kaže...

Pogledaj ovo, pomoći će ti da doneseš odluku.

Dobra je fora al to može senzibilirati nekog tko ima 18 godina. Ipak je to samo reklama.

Ja imam već dosta iskustva i projekata u .NET.u , al sam morao raditi i neke stvari u Javi pa se sada pitam jel mi treba ona, zašto sada učiti drugu platformu i upoznavati se s bibliotekama. Znam da negdje nema drugog izbora, nego se mora koristiti jedna platforma.

Za neke primjere primjene koju sam radio u NET.u Java implementacija me naprosto nervira.... smatram prekompliciranim i zastarjelim al evo to je moj pogled na taj neki uski spektar stvari s kojima sam se ja doticao.

16 godina

Pogledao sam temu jel Java == C# i svidjela mi se.

Nažalost nije konstruktivno za raspravu ako je već netko unaprijed opredjeljen za to a opet nije otvoren za druga mišljena.

I ja sam mišljenja kako je .net okruženje organiziranije i efikasnije na jednom spektru zadataka i definitivno da je programiranje za mobitele stvar gdje java dominira.

U svakom slučaju i stupanj napredovanja u nekoj platformi isto tako definira gdje ćeš se bolje osjećati.

Mene su više zanimala konkretna iskustva izvedbi "sličnih" stvari na obje platforme i koji su alati "falili" vam na jednoj platformi a imali ste ih na drugoj

(primjer Linq.a na MS.u  i Jave i sl.)

17 godina
neaktivan
Java vs. .NET i C#

hudo :)

.NET projekt tim od 20 ljudi - velika osiguravajuca kuca.

Na javu nisu isli jer svi programeri su znali VB i koncept .NET-a. Java im je bila prekomplicirana, nije im jasno bilo zasto postojitoliko xml-ova itd itd :).

Framework je narpavljen u timu.

Kada je krenuo projekt bilo je super, drag&drop, brzo je islo sve i deploy bas je bilo simpaticno.

Solution je narastao na 25-30 projekata i pocelo se sve usporavati, poceli su problemi s deployom (posto 5 stadija deploya postoji).

Nakon toga preslo se na svn, jira, nant.

Nakon cijelokupne konfiguracije, skoro pa je bezbolno preslo to prebacivanje (2 tjedna).

I onda se vidjelo da ce se mroati ici na DB2 i ORACLE, uz SQL Server. Takodjer se radio i "bridge" izmedju .net projekata i java projekata jedne druge velike osiguravajuce kuce. Ti u javi su sredili svoj posao u mjesec dana. U net timu se to radilo 6 mjeseci i jos uvijek pukne IIS.

Studio u kome se radi je Studio 2005, mozda slijedece godine se prijedje u2010. Pitanje zasto, zato sto kad imas veliki solutions, s projektima u vb.net, c#.... ne mozes tek tako preci na novi studio.

to je net.

A java nije komplicirana, vec se moras malo potruditi. Te nije samo za mobitele, mozes programirati i mikovalne pecnice, televizore :)).

i jedna jos stvar. Zbog sporine studija kupili su se nova racunala, jake masine, ali opet iza je windows.

eto ali dobar je i .NET :)

0 0 hvala 0
17 godina
ferdy kaže...

Studio u kome se radi je Studio 2005, mozda slijedece godine se prijedje u2010. Pitanje zasto, zato sto kad imas veliki solutions, s projektima u vb.net, c#.... ne mozes tek tako preci na novi studio.

Svašta...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
neaktivan

Cuj support iz Microsofta je predlozio :).

I da ne radi se o hrvatskoj :)

17 godina

Bez pretjeranog flamea...

Zašto se danas Java forsira? Ona je ubitačno spora... Ne vidim svrhu ako gledam krajnji produkt. 

Mislim oke, to što rade na svemu, ali budimo realni, nije da imamo 10 OSa od kojih svaki zauzima 10% tržišta i unutar neke organizacije koristi se jedan OS, uglavnom...

Every hole is a goal!
17 godina

I nitko se od tih 20ak ljudi nije sjetio jednostavno probati upgrejdati solution?

I onda vidjeti da se ništa (osim par xml linija u proj i sln fajlovima) nije promjenilo, izvrtjeti sve testove koje imaju (nadam se da imaju) i nastaviti raditi dalje :)

Pa valjda su programeri, a ne obični korisnici koji vjeruju svemu što čuju od ne previše tehnički potkovane korisničke službe...

Možda se radi o Rumunjskoj ili Vijetnamu?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 14:36 (Elles D.).
17 godina
neaktivan

java se forsira...hm... i da je spora ovo ne kuzim, mozes dati jedan primjer molim te.

OpenSource zajednica ogromna, desi se problem brzo dolazi rjesenje. I ono najbitnije imas slobodu izbora, te vecinu (bitnih) projekata koje koristis u razvoju su u supportu od strane IBM-a, Novella, HP itd itd itd...

A prijelaz organizacije s MS-a na Linux (Ubuntu) ustedi se ogromni novac na licence i antivirusne programe, te takodjer i na pratece alate. (Ne govorim o organizacijama s 2korisnika :))

Znanje, iskustvo, tehnologije bi morale biti besplatne i otvorene da se stalno poboljsavaju u korist korisnika, tako je i s projektima koji ti olaksavaju razvoj.

17 godina
neaktivan

Pa dosao je support iz Microsofta, s odgovornim osobama prebaciti i upgrade napraviti svega (pun k projekata). Uglavnom predlozili su da se neide na 2008 vec ceka 2010. (Build je sporo radio i na 2008, tako da se ne bi dobilo nista)

A ovo sto si rekao da se testira. Sve je to lijepo i test se izvrsava. Ali omjer ulozenog novca i sto se dobije nije se isplatio.

A ovo sto kazes izmjeniti xml podesiti projekt...lijepo zvuci, ali zar je potrebno gubiti vrijeme na to ?

Ne radi se o Njemackoj.

17 godina
ferdy kaže...

A ovo sto si rekao da se testira. Sve je to lijepo i test se izvrsava. Ali omjer ulozenog novca i sto se dobije nije se isplatio.

U ovo neću ulaziti... neko radi efikasnije, a netko manje efikasno. A i odluke uprave također imaju određenu težinu :)

ferdy kaže...

A ovo sto kazes izmjeniti xml podesiti projekt...lijepo zvuci, ali zar je potrebno gubiti vrijeme na to ?

~46 sekundi za ~20ak projekata - VS to sam obavi.

17 godina
ferdy kaže...

i da je spora ovo ne kuzim, mozes dati jedan primjer molim te.

Bilo kakav oveći program rađen u Javi s kojim sam se ja susretao trebalo mu je cijelo čudo vremena da krene što je posljedica JVM.

Ako hoćeš baš neki primjer - Protege

Every hole is a goal!
16 godina
protjeran
Java vs. .NET i C#

Istina je da je JVM problem zbog kojeg sporije radi nego ostali. Da bi razumjeli zašto, trebate znati što je Java Virtual Machine, i zašto je dobro, a i zašto usporava.

Stvar je u prijevodu u mašinski kod.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

46 sek ?????

sto tocno radi ?

ajde probat cu naci vremena (hocu sada da idem malo procitat novine :)) pa da napravim prebacivanje iz 12005 ->2008 pa cemo vidjet.

Nadam se da radis na SSD disku :).

17 godina
neaktivan

Ajmo sada ovako.

ono je desktop aplikacija.

Sve ovisi kako je podesena JVM. jer sam si rekao Treba mu puno vremena da krene :).

Ja osobno radim Eclipse RCP aplikacije koje se startaju isto da li imaju 1 View ili 5200 viewova.

Ali ulaziti u to sto je JVM, kako je startat itd...sad nema smisla.

A druga je stvar da zelis napraviti neki proces. Npr jedan service, koji poziva businessrule, pa on persistence, pa on ode na 10 racunalo po neke vrijednosti, pa vrati ih do servicea, a on salje te service u ameriku na obradu i vrati tebi Da ili Ne :)

a ti za to vrijeme si samo stisnu klik :).

I drugi put kad nesto cujes probaj sam napraviti i vidi o cemu se radi.

17 godina

JVM je okolina koja se nalazi između aplikacije i OSa i ona je zaslužna što je Java neovisna o platformi, ne?

Eh, sada, susreti sa Javom su bili čisto na razini par tutorijala (nije mi do sada trebala, više sam išao iz znatiželje vidjeti što je i kako, znači real-world programiranje - 0 bodova).

Sad jel treba raditi neku optimizaciju ili što već JVM-a da starta za neko normalno vrijeme, ne znam, ali susreti s Javom (dekstop) su takvi da nisam baš previše oduševljen njome... 

Every hole is a goal!
17 godina
Java vs. .NET i C#

Jedna malo starija prezentacija - ne vjerujem da je stanje i danas baš isto, ali zanimljivo je za pročitati :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice