Java programiranje izdvojena tema

poruka: 402
|
čitano: 193.401
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Java programiranje

ma očekuje od nas da 3-6 strana opišem StringReader te da zatim navedem primjer te da ga detaljno objasnim
ja i java ko zemlja i nebo odvojeni, ugl
ima neka pravila psianja kao u dva stupca i neke čuden fontove što me ne dira toliko
mene muči od kud mi opće informacije
googlam 3 sata i baca mi samo kodove dok mi ne izbacuje ništ tekstualno konkretno
imo sam i knjigu o javi5 i tamo nije bilo ničeg o stringreaderu samo je o stringu bilo i to 2 stranice

razočaran sam sa temom

12 godina
neaktivan

Nećeš ništa posebno naći o toj klasi, jer ta klasa nije nešto o čemu bi se pisali romani. Ono što sigurno možeš opisati je:
koja je upotreba klase i kako se koristi,

njezine nadklase - Reader,

svaku metodu možeš detaljno opisat i StringReader implementaciju - imas source na internetu,

razlika njenog korištenja u Javi prije i poslije verzije 7 (try with resources).

15 godina
neaktivan
Java programiranje

jel mi može nteko ovdje napisati opis klase u 4-5 rečenica
jer ja nemam niš za opsi
za sad jedino

StringReader  je klasa u javi koja služi za čitanje niza podtaka vrste string. StringReader klasa proširuje svoju nadklasu Reader.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koje metode sadrži, koje nasljeđuje, opis što i kako radi koja metoda.

I eto ti par rečenica kada odgovoriš na sve to.

16 godina
maherDP kaže...

jel mi može nteko ovdje napisati opis klase u 4-5 rečenica
jer ja nemam niš za opsi
za sad jedino

StringReader  je klasa u javi koja služi za čitanje niza podtaka vrste string. StringReader klasa proširuje svoju nadklasu Reader.

Ne znam jesi li rijesio problem i napisao seminar, ali tvoj problem je zapravo sto ne znas dio koje vece cjeline je StringReader klasa dio, a samim time je i tema seminara vrlo lose postavljena, jer ti niti daje neko osobito korisno znanje (StringReader je samo mali, specificni dio cijelog frameworka), a niti te usmjerava na generalne koncepte nakon kojih ce ti biti svejedno koji "okus", tj. tip Readera koristis (tipove, jasno, biras prema potrebama i situaciji: nekad ce to biti StringReader, a nekada FileReader, tj. opcenito bilo koja subklasa od java.io.Reader, koja je, ako pogledas na tvoj JavaDoc link, superklasa od StringReadera).

Ono sto ce te zanimati jest da je StringReader dio Java I/O Stream frameworka u Javi cija svrha je olaksavanje razlicitih input-output operacija, bez potrebe za brigom oko low-level detalja (npr. razmisli sto to znaci otvoriti file na razini operacijskog sustava, sto je to file handle, sto je to file offset, kako ga citati itd. itd.). Dakle, da se programera oslobodi potrebe za pisanjem tricky low-level koda koji ce biti u mnogo slucajeva posve razlicit za razlicite operacijske sustave, I/O u Javi se generalno radi preko Stream frameworka. StringReader je specijalni slucaj tzv. Character Streams u Javi.

Preporucam ti sljedecu strategiju:

1) procitaj i shvati kako Stream framework funkcionira, koji su mu dijelovi i koje ideje. Nije tesko i sve sto ce ti trebati nalazi se na ovom Oracle linku. Procitaj iskljucivo dio I/O Streams (drugi, puno veci dio, odnosi se na poboljsani NIO 2 framework koji je dio Jave 7+ i koji te nece interesirati)

2) pogledaj sada svoj JavaDoc StreamReader link, potrazi nekoliko kvalitetnih primjera (neke ces naci i na linku u 1) ) i imat ces sve sto je potrebno da napises seminar.

Ako negdje zapne, imas google, stackoverflow.com i ovaj forum (tim redom prioriteta).

Sretno.

10 godina
neaktivan
Java programiranje

Pozdrav ljudi,

imam jedno pitanje, naime, nisam neki ekspert za Javu, dapace, nedavno sam je poceo koristiti i ucit.
Da li se unutar HTTP PUT zahtjeva u javi moze ugraditi citav XML file pa da se zajedno posalje na odredjenu adresu i na koji nacin?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
15 godina
Java programiranje

Pozdrav
Trebao bi vašu pomoć oko Adjacency matrix programa koji je napisan u javi. Ako imate volje i viška vremena da pogledate zbog čega se navedeni program zamrzne nakon što stavim preko 20 čvorišta. Zadatak nam je analizirati prometna čvorišta nekog područja. Link za preuzeti program http://www.fritzendugan.com/adjmat.html

Unaprijed Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Java programiranje

Pozdrav svima

Imam zadatak u kojem se treba odrediti da li su u upisanom izrazu zagrade pravilno otvorene/zatvorene i treba odrediti ako je izraz nepravilan na kojoj se poziciji nalazi zagrada koja nije pravilno zatvorena/otvorena.

ja sam uradio kod za odredjivanje da li je izraz pravilan ili nije, ali ne znam kako bi odredio ovu poziciju kad je izraz neispravan, pa ako moze neka pomoc oko toga.

Evo ovaj kod sto sam uradio:

import java.util.Stack;
import java.util.Scanner;

public class Zagrade
{

public static void main(String[ ] args)
{
Scanner in = new Scanner(System.in);
String izraz;

System.out.println("Unesite izraz: ");

izraz = in.nextLine( );
if (provjera(izraz))
{
System.out.println("Izraz je tacan.");
}
else
{
System.out.println("Izraz nije tacan.");
}
}

public static boolean provjera(String izraz)
{
final char l1 = '(';
final char d1 = ')';
final char l2 = '[';
final char d2 = ']';
final char l3 = '{';
final char d3 = '}';

Stack<Character> s = new Stack<Character>();
int i;
boolean p = false;

for (i = 0; i < izraz.length(); i++)
{
switch (izraz.charAt(i))
{
case l1:
s.push(izraz.charAt(i));
break;
case l2:
s.push(izraz.charAt(i));
break;
case l3:
s.push(izraz.charAt(i));
break;
case d1:
if (s.isEmpty() || (s.pop() != l1))
p = true;
break;
case d2:
if (s.isEmpty() || (s.pop() != l2))
p = true;
break;
case d3:
if (s.isEmpty() || (s.pop() != l3))
p = true;
break;
}
}
return (s.isEmpty());
}
}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Krenuo sam s java programiranjem i zapeo sam na jednome zadatku.

Kada napišem 1 od tih kodova u eclipse ne piše mi da ima neku gređku u kodu. Jednostavno ne želi izvršiti naredbu. 

Pa ako mi netko može objasniti kako ovo ide?

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2015 22:04 (77ari).
15 godina
neaktivan
77ari kaže...

Krenuo sam s java programiranjem i zapeo sam na jednome zadatku.

Kada napišem 1 od tih kodova u eclipse ne piše mi da ima neku gređku u kodu. Jednostavno ne želi izvršiti naredbu. 

Pa ako mi netko može objasniti kako ovo ide?

Evo nabrzaka pogledano pa je moguca koja greska, ali...

Zadatak 1:

Pocetna vrijednost za varijablu x je 1, tada dolazi (beskonacna) while petlja unutar koje je uvijet za ispis kad je x>3. Tako da ce program zauvijek htjeti vrtiti tu petlju, a nece nista ispisivati. Ovdje je ocito rijec o logickoj pogresci.

Zadatak 2:

Ovaj kod treba raditi, i ispisati "small x" 2 puta, samo sto nije deklariran class u kojem se nalazi main metoda....Zestoka greska u sintaksi.

Zadatak 3:

Niti jedan program se ne moze izvrsiti bez main metode.... Critical error :D

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
13 godina
neaktivan

Imam problema s ovim zadatkom. Ne mogu zaustaviti loop. U zagradi od prvoga "if" ide x < 1,  iznad if napišem x = x - 1, i onda mi neprestano izbacuje  slovo "a". A želim da mi jednom napiše "a" i da krene odmah na novu izjavu. Onda bi u drugoj izjavi trebala biti riječ noise, samo bi trebao napisati println, tako da mi treču izjavu annoys izbaci u drugome redu.

Znači kako zaustaviti loop tako da mi samo jedanput napiše jednu if izjavu?

15 godina
77ari kaže...

Imam problema s ovim zadatkom. Ne mogu zaustaviti loop. U zagradi od prvoga "if" ide x < 1,  iznad if napišem x = x - 1, i onda mi neprestano izbacuje  slovo "a". A želim da mi jednom napiše "a" i da krene odmah na novu izjavu. Onda bi u drugoj izjavi trebala biti riječ noise, samo bi trebao napisati println, tako da mi treču izjavu annoys izbaci u drugome redu.

Znači kako zaustaviti loop tako da mi samo jedanput napiše jednu if izjavu?

Davno sam prošao tu knjigu. Mislim da ti je najbolje da sam tipkaš i probavaš. Jer Head First knjige su lagane za naučiti osnove.

ali evo ako nisam sta pogriješio

*edit čini mi se da je sve ok. Samo prati uoči što se stalno ponavlja , što možeš iskoristiti.

while(x<4){

System.out.print("a");

if(x<1){
System.out.print(" ");
}

System.out.print("n");

if(x>1){
System.out.print(" oyster");
x=x+2;
}

if(x==1){

System.out.print("noys");
}

if(x<1){
System.out.print("oise");
}

System.out.println("");

x=x+1;

}

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 22:08 (anarky1988).
15 godina
Java programiranje

https://www.youtube.com/user/caveofprogramming/playlists 

možda ti je ovo bolje proći prije .

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Java programiranje

Pozz

Zašto mi Eclipse ne dozvoljava da napišem vitičastu zagradu { ?

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Zato jer je AltGr + B jedan od shortcuta za nešto. Riješi to (i AltGr + N) i onda ćeš moći napisati vitičastu zagradu.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
10 godina
neaktivan

Hmm ali ja mogu normalno svugdje pisat te vitičaste zagrade osim u Eclipse-u...  {}

Tj. tamo mogu napisati samo ovaj tip vitičaste }, a ovaj nikako {..

Ne znam zašto onda ne radi, tek sam počeo sa Javom i Eclipse-om pa možda nešto propuštam..

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 20:59 (Avensac).
16 godina
odjavljen

Pa da, to je shortcut u eclipseu... Nađi u postavkama shortcute (hotkeys) i makni tu kombinaciju

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
10 godina
neaktivan
Java programiranje

Hvala. Problem riješen, ali ni jedna kombinacija nije bila AltGr + B, nego je zbog nekog razloga Ctrl+Alt+B bio problem??? A vitičaste zagrade se pišu sa AltGr + B i AltGr + N...

Za one koje žele znati kako:

Window>Preferences>General>Editors-Keys i tamo naći željenu kombinaciju

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
Avensac kaže...

Hvala. Problem riješen, ali ni jedna kombinacija nije bila AltGr + B, nego je zbog nekog razloga Ctrl+Alt+B bio problem??? A vitičaste zagrade se pišu sa AltGr + B i AltGr + N...

Zato jer je Ctrl + Alt + nešto isto što i AltGr + nešto...

10 godina
neaktivan

Da to mi je promaklo, ali opet, AltGr+N normano piše i pisao je }, a Ctrl+Alt+N je zadan skroz nešto drugo a ne tu zagradu (isti parametri "When" i "Category" kako i kod Ctrl+Alt+B)...

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 21:36 (Avensac).
10 godina
neaktivan
Java programiranje

U eclipse-u što označava zvjezdica ispred imena datoteke? Negdje se pojavlju a negdje ne.

Na primjer: 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 16:57 (Avensac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Java programiranje

Zvjezdica označava datoteku koja nije spremljena u 99% programa koji postoje. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it&amp;#39;s awesome
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Java programiranje

Pozdrav svima

Pisem ovde da ne otvaram novu temu. 

Htela bih uciti Javu. Pocela sam sa knjigom Big Java Late Objects od Cay Horstmanna. Koliko je ona dobra za potpune pocetnike? Razumem strukturu programiranja i algoritme. Stigla sam do 112. strane od 1236, ali sam i dalje smatram da sam na samom pocetku i da samo znam System.out.printIn(), stringove i davanje uslova. Napominjem da sam IX razred i da pored Jave znam QBasic.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
itech56 kaže...

Pozdrav svima

Pisem ovde da ne otvaram novu temu. 

Htela bih uciti Javu. Pocela sam sa knjigom Big Java Late Objects od Cay Horstmanna. Koliko je ona dobra za potpune pocetnike? Razumem strukturu programiranja i algoritme. Stigla sam do 112. strane od 1236, ali sam i dalje smatram da sam na samom pocetku i da samo znam System.out.printIn(), stringove i davanje uslova. Napominjem da sam IX razred i da pored Jave znam QBasic.

Nisam čuo za tu knjigu, ali mnogo ljudi preporučuje knjigu Head First Java kao najbolju za početnike.

Ako ti išta znači, postoje odlični Java tutorijali za početnike na YouTube kanalu "thenewboston", Link na playlistu. Njegovi tutorijali su stvarno odlični, ne samo za Javu nego i svi ostali.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 18:04 (Avensac).
13 godina
neaktivan

Head first java je dobra knjiga, ali meni osobno ne paše. Ja učim iz knjige java in 24hours.

https://progwolf.files.wordpress.com/2013/04/java-7-android-sams-teach-yourself-in-24-hours.pdf

U knjizi se radi s NetBeans programoma, ali ja bez problema mogu raditi i u eclipsu.

15 godina
neaktivan
Java programiranje

Java A Beginner's Guide je dobra knjiga. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it&amp;#39;s awesome
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Java security settings block

Ovo vjerovatno i nije vezano za ovu temu, ali ovako meni JAVA treba iskljucivo samo za gledanje filmova .

Vjerovatno ima clanova koji znaju o cemu ja ovde govorim, jer se ne znam ni izraziti kako treba .
Problem mi pravi JAVA security, prije je bilo da mogu spustit sa HIGH na MEDIUM, ali to dns nije moguce, jer se nesto izmijenilo bla bla.

E sad moje konkretno pitanje glasi sta da ja uradim ili sta mogu da uradim da to promijenim da mi opet filmovi pocnu radit bez problema uz pomoc JAVE?

Ko zna neka pomogne.

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Java security settings block
MIlica1234 kaže...

Ovo vjerovatno i nije vezano za ovu temu, ali ovako meni JAVA treba iskljucivo samo za gledanje filmova .

Vjerovatno ima clanova koji znaju o cemu ja ovde govorim, jer se ne znam ni izraziti kako treba .
Problem mi pravi JAVA security, prije je bilo da mogu spustit sa HIGH na MEDIUM, ali to dns nije moguce, jer se nesto izmijenilo bla bla.

E sad moje konkretno pitanje glasi sta da ja uradim ili sta mogu da uradim da to promijenim da mi opet filmovi pocnu radit bez problema uz pomoc JAVE?

Ko zna neka pomogne.

Unaprijed hvala.

Ne koristi chrome, to je meni bio problem prije.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice