Izrada OS-a (pravi bootabilni OS) zaključana tema

poruka: 141
|
čitano: 21.632
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Izrada OS-a (pravi bootabilni OS)
Buffer Overflow kaže...

Kerneli se pišu u C, ne C++ , a najmanje u C#. I da, i windows kernel je pisan večinom u C-u.

Photoshop?? Skužiti grafiku???

Prvo se primi 10 godina programiranja, onda možeš tek razmišljati o neče takvom.

Probaj samo napisati jedan "običan" shell, pa mi reci rezultate.

A i ti se trudis???

:)))))

Al ako ne nista ljudima entuzijazma ne nedostaje :)))

Jos malo pa ce Indijci pokleknut pred nasom programerskom velesilom.  I toliko ce OS-ova biti publishano da neces znat gdje bi prije :)))))))

Linus & Microsoft... run... here we come :))))

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 10:07 (tnakir).
17 godina
tnakir kaže...

Nego... os i C# mi nekako ne idu skupa :)

Pretpostavljam da prvo ide core OS u C/C++, koji ima u sebi C# framework, a na njega onda ide C# gui.

Nego linuxasi, recite vi meni kakav bi danas svijet bio da su Linusu tako prije dvadesetak godina rekli da se ne glupira i ne gubi vrijeme na pisanje nekakvog OS-a...Belji se

Think locally, act globally...
16 godina
neaktivan
Izrada OS-a (pravi bootabilni OS)

Da je gospodin Linus Torvalds rekao da misli napisat OS u LOGO-u, vjerovatno bi i on neslavno završio.  Smijeh

Marcangel
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

A i ti se trudis???

:)))))

Al ako ne nista ljudima entuzijazma ne nedostaje :)))

Jos malo pa ce Indijci pokleknut pred nasom programerskom velesilom.  I toliko ce OS-ova biti publishano da neces znat gdje bi prije :)))))))

Linus & Microsoft... run... here we come :))))

Pa, pokušavam se truditi Smijeh

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
15 godina
protjeran
SupremeCommander kaže...
tnakir kaže...

Nego... os i C# mi nekako ne idu skupa :)

Pretpostavljam da prvo ide core OS u C/C++, koji ima u sebi C# framework, a na njega onda ide C# gui.

Nego linuxasi, recite vi meni kakav bi danas svijet bio da su Linusu tako prije dvadesetak godina rekli da se ne glupira i ne gubi vrijeme na pisanje nekakvog OS-a...Belji se

Pokušajmo razlikovati Linus Torvalda koji je programirao od kad je na noge stao i jednog haker-gorana (ili što već) koji postavlja batch skripte po forumu.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
17 godina
protjeran

Ne znam kako vi, al ja bih prije početka pisanja OS-a. Nabavio dobrog odvjetnika da mi pojasni koje tehnologije i patente smijem koristiti u svome OS-u.  Onda bih tražio ljude s iskustvom, ovaj programere Osmijeh

Programko http://programko.bloger.hr

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
br0wn kaže...

...

Kako god bilo, good luck! :)

I ti se stvarno trudis? :)

Ne, meni se to neda :D  Ali, sam na faksu imao Operacijske sustave kao predmet, i znam ponesto o tome :) 

Al ide mi na zivce kada ljudi poseru nekoga samo zato što njihova filozofija nije jednaka tuđoj..i svi imaju neke sarkasticne/cinicne komentare na apsolutno sve.. Mogu se covjeku stvari objasnit i na ljepši nacin.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 11:14 (br0wn).
16 godina
neaktivan
Da ali ja mislim da se nakon nekoliko mijeseci učenja nemože napraviti os,da je to toliko lako svaka budala imala bi vlastiti os.
15 godina
protjeran
br0wn kaže...

Al ide mi na zivce kada ljudi poseru nekoga samo zato što njihova filozofija nije jednaka tuđoj.. mogu se covjeku stvari objasnit i na ljepši nacin.

stvar je u tome što su oni "pametniji" od njega, napisali su oseva i oseva i ispod časti im je ljepše objasnit. to je hijerarhija ovog foruma

16 godina
protjeran
br0wn kaže...
tnakir kaže...
br0wn kaže...

...

I ti se stvarno trudis? :)

Ne, meni se to neda :D  Ali, sam na faksu imao Operacijske sustave kao predmet, i znam ponesto o tome :) 

Al ide mi na zivce kada ljudi poseru nekoga samo zato što njihova filozofija nije jednaka tuđoj..i svi imaju neke sarkasticne/cinicne komentare na apsolutno sve.. Mogu se covjeku stvari objasnit i na ljepši nacin.

Ovdje je riječ o specifičnom slučaju (ili bolje reći, osobi). Svačije ambicije su hvale vrijedne, no u njima mora biti i doza realnosti. Kažeš, i sam si imao operacijske sustave na faksu, te si i sam naveo kakva su sve potrebna znanja da bi se napravio nekakav OS. Stoga, da li ti misliš da netko poput njega tko zapravo nema pojma o programiranju i funkcioniranju OS-a može realno razmišljati o izradi nečeg takvog? Kakvu on ima pozadinu iza sebe da bi uopće mogao razmatrati projekt takve magnitude? Nikakvu.... Zapravo, kad pročitam te njegove izjave tipa gore "grafički kodovi" odmah mi je jasno da je on u oblacima.

S druge strane, svi oni koji znaju bar nešto ozbiljnije programirati će naravno s podsmjehom gledati na ovakvo nešto jer i sami znaju koliko je tu zapravo posla čak i za njih koji znaju nešto, a kamoli za nekog tko nema pojma. To je isto kao i kad mladi mehaničar koji je tek počeo raditi i upoznaje se s ključevima, maticama, vijcima ozbiljno razmatra o izradi aviona. Pa gdje je tu realnost?

16 godina
neaktivan
crowap kaže...
Da ali ja mislim da se nakon nekoliko mijeseci učenja nemože napraviti os,da je to toliko lako svaka budala imala bi vlastiti os.

Da se nekoliko mjeseci (uzmimo 6 npr) posveti samo tomu, mislim da bi uspio napraviti neki svoj jednostavni OS.

Problem je sto vidim da ljudi cim netko spomene OS odmah pomisle na windowse (ili linux) i koji se svi programi vrte na njima, i da svaki OS mora tako izgledati. E pa NEMORA! OS moze biti jednostavan. Svaki mobitel ima svoj OS. I napredniji kalkulatori imaju svoj mali OS. OS nisu samo windowsi. OS je skup programa koji omogucavaju korisniku rad s nekim racunalom ( ne nuzno PC!!! ). 

Ne kazem da ce taj njegov hipotetski OS koji ce on napravit za tih 6 mjeseci bit jako funkcionalan i mocan, ali ce ipak biti OS.

I da, potpisujem ono sto je mindstorm rekao.

Osvrt na tracerov post:

Zasto ne bi bilo realno. Mozda se covjek fakat potrudi, nauci i napravi. Moja poanta je bila da ne treba odmah s podsmjehom gledati na takve ljude nego im objasniti koliko je to u stvari tesko i pokazati im da tu ima gro posla. Pa ako fakat imaju namjeru i ambiciju nece odustati, a ako ne , thread closed. 

Zasto se svi koji imaju iskustva s podsmjehom svracaju na ljude koji neznaju o tome? Zar je tako tesko objasniti nesto o tome i ukazati koliko je nesto tesko ili nije, a ne da se covjeka tretira ko budalu..

15 godina
neaktivan

Ahem..Mislin ne bi se covika trebalo omalozavat.Ako misli da moze nek proba mozda cak covik i uspije pa mi budemo koristili njegov OS umjesto Linuxa ili Windowsa.Namigiva

Ja sam toliko cool da ne trebam potpis

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
br0wn kaže...

Osvrt na tracerov post:

Zasto ne bi bilo realno. Mozda se covjek fakat potrudi, nauci i napravi. Moja poanta je bila da ne treba odmah s podsmjehom gledati na takve ljude nego im objasniti koliko je to u stvari tesko i pokazati im da tu ima gro posla. Pa ako fakat imaju namjeru i ambiciju nece odustati, a ako ne , thread closed. 

Zasto se svi koji imaju iskustva s podsmjehom svracaju na ljude koji neznaju o tome? Zar je tako tesko objasniti nesto o tome i ukazati koliko je nesto tesko ili nije, a ne da se covjeka tretira ko budalu..

Ti se zezaš ili? Tebi je realno da netko tko ne poznaje programiranje i operacijske sustave napravi OS? Na osnovu čega?

17 godina
neaktivan
br0wn kaže...

Problem je sto vidim da ljudi cim netko spomene OS odmah pomisle na windowse (ili linux) i koji se svi programi vrte na njima, i da svaki OS mora tako izgledati. E pa NEMORA! OS moze biti jednostavan.

Veći je problem što neki ljudi ne shvaćaju da i za "jednostavan" OS treba užasno puno posla i detaljnog poznavanja funkcioniranja računala na hardverskoj razini. Samo zato što OS izgleda jednostavno, ne znači da je jednostavan ispod kože, niti da ga je jednostavno iskodirati.

Slažem se da ismijavanje lika nije najbolja opcija, ali treba suočiti čovjeka sa realnošću. Pogotovo kad je očito iz početnog nastupa(traži C# programere i photoshop stručnjake) da za to da uspije u svom naumu ima šanse ko glineni golub.

16 godina
br0wn kaže...

Da se nekoliko mjeseci (uzmimo 6 npr) posveti samo tomu, mislim da bi uspio napraviti neki svoj jednostavni OS.

..

Ne kazem da ce taj njegov hipotetski OS koji ce on napravit za tih 6 mjeseci bit jako funkcionalan i mocan, ali ce ipak biti OS.

I

- potrebno je desetak godina bavljenja bilo čime da bi se u željenom poslu ostvario uspjeh, nogomet, glazba, .. i programiranje.

- neće, ili recimo, šanse su kao da kokoš nauči govoriti... -predispozicije.

-spomenut je Linus? Da on je JEDAN i još? ... ljudi koji su napravili tako nešto nabroje se na prste (dviju ruku..).

-ako nisi pogledano njegov primjer, pogledaj, bit će ti jasno.

-a negativan stav prema 'autoru', je zato jer je to već poznata ekipa programer-trolova...

jer bi inače, rado pomogao svakome tko nešto želi naučiti (mada bi ovo bilo iznad mojih mogućnosti..) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen
br0wn kaže...
OS moze biti jednostavan. Svaki mobitel ima svoj OS. I napredniji kalkulatori imaju svoj mali OS. OS nisu samo windowsi. OS je skup programa koji omogucavaju korisniku rad s nekim racunalom ( ne nuzno PC!!! ). 

Kriva definicija OS-a. To bi prije bio firmware nego OS. Zaboravio sam točnu definiciju OS-a ali u osnovi to je skup programa koji omogučavaju pristup hardware-u i izvršavanje aplikacija. Ti možeš npr. napraviti kalkulator koji se pokreće iz boot sectora, ali to nije nikakav OS iako mašina boota direktno taj program koji omogućuje korisniku rad s računalom.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
neaktivan
Tracer kaže...
br0wn kaže...

Osvrt na tracerov post:

Ti se zezaš ili? Tebi je realno da netko tko ne poznaje programiranje i operacijske sustave napravi OS? Na osnovu čega?

Meni je realno da ako čovjek ima želje naučiti, da može. Ako nema, neće. I to je to. Ne postaje se programer preko noći, ja to znam. Ali opet ako netko ima želje, vremena i volje nešto učiti i naučiti (duži vremenski period), onda može!

dekstroza kaže...
br0wn kaže...

Problem je sto vidim da ljudi cim netko spomene OS odmah pomisle na windowse (ili linux) i koji se svi programi vrte na njima, i da svaki OS mora tako izgledati. E pa NEMORA! OS moze biti jednostavan.

Veći je problem što neki ljudi ne shvaćaju da i za "jednostavan" OS treba užasno puno posla i detaljnog poznavanja funkcioniranja računala na hardverskoj razini. Samo zato što OS izgleda jednostavno, ne znači da je jednostavan ispod kože, niti da ga je jednostavno iskodirati.

Slažem se da ismijavanje lika nije najbolja opcija, ali treba suočiti čovjeka sa realnošću. Pogotovo kad je očito iz početnog nastupa(traži C# programere i photoshop stručnjake) da za to da uspije u svom naumu ima šanse ko glineni golub.

Slazem se u potpunosti. Čovjeku treba objasnit, ali ne sarkazmom, ismijavanjem i cinizmom, nego objektivnim pristupom što sve treba znati da bi se napravio OS. I ne osuđivat autora po nick-u i slicnim glupostima.

Ah...definicija OS-a..tu se mnogo ljudi svađa i u to necu ulaziti.. evo sto kaze wikipedija: link.

Al isto tako, neki ljudi bi se mogli prihvatiti malo guglanja prije nego zapocnu neke threadove..i malo razraditi naslove threadova prije nego ih pokrenu.. govorim opcenito :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 12:44 (br0wn).
17 godina
neaktivan
br0wn kaže...

Ja ne kuzim mentalitet ljudi na ovom forumu. Neko ima neko ambicijoznu ideju i svi ga zaseru, kao, prihvati se ti radije igrica a posao pusti velikim deckima.. ili nije to za tebe mali, prihvati se neceg drugog. Pa dobro koji vam je vrag?!

Ako mislite da nece uspjeti onda mu lijepo obrazlozte zasto to mislite. Ako decko fakat ima ambicija ne vidim zasto ne bi uspio uz puno truda napravit neki svoj mali OS. Nemora to bit niš spešl, nece sad konkurirat windowsima.. al ak ima ambicija zašto ne.

On topic:

Gle, OS je jedna jako kompleksna stvar. Da bi ga napravio morat ces dosta toga jos nauciti. OS mora znati kako kontrolirati pojedini dio računala, kako izvoditi UI operacije sa UI jedinicama, DMA prijenos, Interupt Requestovi, itd.. mora znati kako kontrolirati sav hardware racunala, sto je jako složeno i zahtjevno za izvest.

Nadalje (mozda za neki jednostavni OS nije bitno, a mozda i je) : OS mora upravljati dretvama (eng thread), procesima ( međusobna komunikacija između procesa, međusobno isključivanje procesa, kritični odsječci, itd..), resursima i memorijom (dijeljena memorija između procesa, ustraničavanje, dinamička alokacija, virtualna memorija, itd, itd.. ). Mora znati kako upravljati datotecnim sustavima, kako obrađivati Interupt Requestove, i jos dosta toga. Za sve to postoje slozeni algoritmi, automati i metode izrade koje nisu jednostavni.

Stoga, ako imas ambicija, samo naprijed. Ako ti se cini pretesko, ali ipak te zanima, mozes si skinuti neki linux kernel i proucavati ga, pa si instalirati recimo Arch linux, kao sto je vec netko naveo, ili bilo koji drugi ( ali samo minimalnu instalaciju, samo jezgru ) i onda od toga graditi svoj sustav dalje, konfati ga, itd..

Hehehehehe

Pogledaj thread osnove batcha cisto d se upoznas sa djelom hacker-a ;)

15 godina
neaktivan
Tracer kaže...
 Tebi je realno da netko tko ne poznaje programiranje i operacijske sustave napravi OS

Ovo je odgovor na pitanje . 

Modd Lock!

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
15 godina
neaktivan

Nije nista nemoguce, samo je dugotrajan i naporan proces za koji treba ogromna motiviranost da bi se dovrsilo.

Ja ovdje vidim vecinom ljude koji ni neznaju sto je assembler, ali decka idu demotivirati. Mogu se sloziti sa cinjenicom da doticni vjerojatno nece pravo ni zapoceti rad prije nego odustane, ali mislim da je makar i zainteresiranost pohvalna. Ako nista drugo iz cijelog ce procesa izaci sa malo vise znanja i iskustva.

17 godina
neaktivan
hacker-goran kaže...

Evo ovako,

Trebam skupinu jako "dobrih" C++ i C# programera. Pokazati cu vam video na Youtubeu koji cu snimiti za par minuta-sati pa cete vidjeti da se boota OS (montirati ću ga u Microsoft Virutal PC ili Vmware). Ako ne znate "nista" u C++ ili C# ne mojte se javljati da ne gubimo vrijeme!!! Za sada ce to biti tekstualni OS, kada skuzimo kodove za graficki OS trebati čemo Photoshop strucnjaka kao što su gospoda iz Buga. Cool 

A sacekacemo tih par minuta ili sati pa cemo vidjeti taj os ;)

Jas ako uradi gui u photoshopu eto veselja ;)

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Nije nista nemoguce, samo je dugotrajan i naporan proces za koji treba ogromna motiviranost da bi se dovrsilo.

Ja ovdje vidim vecinom ljude koji ni neznaju sto je assembler, ali decka idu demotivirati. Mogu se sloziti sa cinjenicom da doticni vjerojatno nece pravo ni zapoceti rad prije nego odustane, ali mislim da je makar i zainteresiranost pohvalna. Ako nista drugo iz cijelog ce procesa izaci sa malo vise znanja i iskustva.

Ovo nista nije nemoguce je vise filozofska rasprava nego realnost. Tipa dajte mi polugu i oslonac pokrenucu zemlju.

16 godina
odjavljen
logic kaže...

A sacekacemo tih par minuta ili sati pa cemo vidjeti taj os ;)

Jas ako uradi gui u photoshopu eto veselja ;)

Odkad si napustio Apple teme, postao se neoprezan i promaknuo ti je djelić povijesti, početak prvog hrvatskog OSa temeljenog na Linux kernelu, dovršen u C# sa GUIjem izrađenim u Photoshopu! Zasad, ovo je "nešto" što se boota i pokaže 2 reda teksta od kojih 1 već sad ima pravopisnu grešku Smijeh ↓↓

hacker-goran kaže...

Evo jedan test OS-a (u tekstualnom obliku) (uzeo sam linux kernel i Cosmos)

Link = http://www.mediafire.com/?1rzj2mzgzz4

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
protjeran
br0wn kaže...

Problem je sto vidim da ljudi cim netko spomene OS odmah pomisle na windowse (ili linux) i koji se svi programi vrte na njima, i da svaki OS mora tako izgledati. E pa NEMORA! OS moze biti jednostavan. Svaki mobitel ima svoj OS. I napredniji kalkulatori imaju svoj mali OS. OS nisu samo windowsi. OS je skup programa koji omogucavaju korisniku rad s nekim racunalom ( ne nuzno PC!!! ). 

Osvrt na tracerov post:

Jel ti uopće znaš što znači operativni sustav? Manji kalkulatori imaju mali os? Jel tebi jasna razlika između izvršavanja predefiniranih instrukcija od operacijskog sustava???

Mobiteli imaju mali os? Ako ti misliš da današnji mobiteli imaju "mali" os onda stvarno ne bi trebalo uopće pisati tu.

Drugo: Ako se čovjek potrudi moga bi napraviti itd itd itd. Da je tako jednostavno onda bi svaki drugi koji je naučio napisati 2 skripte u batchu imao svoj "mali" OS.

Zašto podsmjeh? Zato ako već pišeš po informatički orijentiranom forumu onda nauči što je to operacijski sustav i njegovu pozadinu. Zato podsmjeh a ne potpora nerealnim dječačkim snovima.

Evo pa pročitaj malo o OS-u na najopoznatijoj stranici na n00bove:

http://en.wikipedia.org/wiki/Operating_system

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ovo nista nije nemoguce je vise filozofska rasprava nego realnost. Tipa dajte mi polugu i oslonac pokrenucu zemlju.

Pa je, ali mislim da stoji. Ako ne proba nece nauciti, u tome je poanta. Sad iskreno mislis li ti da ce on nauciti ista iz ovih komentara tipa "gle velikog hakera, napisao par batch skripti pa sad ide raditi OS" ili ako malo, samo malo, zagrebe ispod povrsine i vidi koliko je to kompleksna tematika. Ja sam tip koji ce uvijek reci "probaj pa vidi".

17 godina
neaktivan

I ja isto. Ali covjek ima istoriju ovdje a koja mu ne ide u prilog.Pri tom mislim na neke njegove izjave u kojima se vidjelo da bas ne stoji cvrsto na zemlji i da ima poprilicno visoko misljenje o sebi a pokazao da ne bi bas trebao imati. Ja ga ne  osudjujem ni zbog cega samo mislim da je malo preambiciozno najavio svoj projekat.

16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
br0wn kaže...

Osvrt na tracerov post:

Jel ti uopće znaš što znači operativni sustav? Manji kalkulatori imaju mali os? Jel tebi jasna razlika između izvršavanja predefiniranih instrukcija od operacijskog sustava???

Mobiteli imaju mali os? Ako ti misliš da današnji mobiteli imaju "mali" os onda stvarno ne bi trebalo uopće pisati tu.

Drugo: Ako se čovjek potrudi moga bi napraviti itd itd itd. Da je tako jednostavno onda bi svaki drugi koji je naučio napisati 2 skripte u batchu imao svoj "mali" OS.

Zašto podsmjeh? Zato ako već pišeš po informatički orijentiranom forumu onda nauči što je to operacijski sustav i njegovu pozadinu. Zato podsmjeh a ne potpora nerealnim dječačkim snovima.

Evo pa pročitaj malo o OS-u na najopoznatijoj stranici na n00bove:

http://en.wikipedia.org/wiki/Operating_system

Gle, ne da mi se svađat s tobom. Vidim da ti furaš neku svoju logiku..i to je ok, svatko ima pravo na mišljenje. Ako nisi skužio, taj isti link sam ja napisao par postova iznad..

Znam dobro što je OS i što sve jedan mora imati. Učio sam o tome i nisam neka budala koja je tu došla ljudima solit pamet, a pojma nema (ovime nikako ne impliciram da si ti takav). Nisam rekao da svaki kalkulator ima svoj os, nego napredniji. Možda je i to krivi izraz. Trebao sam reći jako napredni. I hvataš se tu za slamke sa rječju 'mali'. To je figurativno.

Al nisi skužio poantu, a to je da OS ne mora biti Windows. Ne mora biti Linux. To je nešto što povezuje korisnika sa hardwareom. Predstavlja neki layer koji olakšava korisniku kontrolu hardwarea. Ako on napravi nešto što se normalnim boot procesom podigne (boota iz BIOS-a je krivi izraz, nisam to tako mislio jer bi onda to uistinu bila aplikacija) i služi samo kao kalkulator, to bi opet bio neka vrsta OS-a. Rekoh neka vrsta.. jer,da bi mogao upravljat kalkulatorom moraš tipkat po tipkovnici. Dakle, to je neka ulazno izlazna operacija za koju se brine OS. Također, moraš to prikazivat na monitoru, što je opet neka ulazno izlazna operacija za koju se brine OS.. Ljudi se dosta svađaju oko definicije OS-a i svatko ima neko svoje mišljenje i teoriju.

Al poanta svega je da ne treba čovjeka osuđivati čim ima malo ambiciozniju, kompleksniju i teško izvedivu ideju. Zar je tako teško ostaviti neki komentar koji nije sarkastičan, ciničan i sl. ?!

Isto tako, netko je gore napisao da je autor malo preambiciozno najavio svoj projekt, i tu se slažem. Mogao je autor malo proguglati što je OS, što sve čini OS i u kojim jezicima se radi. Koliko sam skužio, on je mislio napraviti vlastitu distru linuxa, a ne sam svoj OS.. Ali opet to nije razlog da ga se omalovažava i ismijava. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 21:59 (br0wn).
16 godina
protjeran

Moderatori LOCK ove teme

Neki su "pametnjakovici" spanaju po forumu! Tema je bila ako tko zeli pomoci (mogao sam ja sve to sam, ali nemam vremena!!!)

I kakve veze ima moj nick sa ovime!!!!????

PS.Ako nisi znao haker je napravio Linux kod i jezgru (kernel)!!! Nekima bi trebalo malo poduke!!! Onda bi znao da linux kod za boot se stavlja u datoteku syslinux.cfg ili isolinux.cfg!!!

Necu se vise svadati!!!

VB 2008 Programer -- http://racunala-hakiranje.site88.net/forum/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hacker-goran kaže...
Tema je bila ako tko zeli pomoci (mogao sam ja sve to sam, ali nemam vremena!!!)

Ej, stani malo. Zasto tebi tocno treba tim ljudi? Tj. koji je tvoj krajnji cilj?

Zelis napraviti OS koji je konkurentan danasnjima? Sretno s time, trebat ce ti.

Zelis nauciti kako OS radi iznutra, zelis vidjeti kako procesor prebacuje izmedu razlicitih procesa i koji su sve mehanizmi u igri ili kako memory manager omogucuje paging? To su sasvim realni ciljevi za koje cak ni ne moras doci do funkcionalnog koda da bi ga shvatio.

btw. g. Torvalds, za kojeg sam skuzio da ti je idol, je poceo pisati linux kao hobi projekt. On sam od njega nije nista ocekivao, jednostavno se igrao s time.

15 godina
protjeran
hacker-goran kaže...

Moderatori LOCK ove teme

Neki su "pametnjakovici" spanaju po forumu! Tema je bila ako tko zeli pomoci (mogao sam ja sve to sam, ali nemam vremena!!!)

I kakve veze ima moj nick sa ovime!!!!????

PS.Ako nisi znao haker je napravio Linux kod i jezgru (kernel)!!! Nekima bi trebalo malo poduke!!! Onda bi znao da linux kod za boot se stavlja u datoteku syslinux.cfg ili isolinux.cfg!!!

Necu se vise svadati!!!

zašto LOCK ove teme ?

tema ti je odlična

pa ima ih koji bi se temi normalno priključili, koji nešto znaju, ima ih kao ja koji bi je čitali i učili nešto

možda nikad nebi napravili neki GUI os, ali bi znali više nego što znamo o tome i to su odlične teme za forum ovog tipa poput one za rađenje igara.

i stalno isti ljudi:

@logic  kao što je bio u osnovama batcha, tako je i ovdje. Tako je bio i u mojoj temi, al ja mu nisam šutio, zato sam i otišao na hlađenje. Ali evo me s drugim nickom, ko me se sječa drago mu. E, onda je nekome čudno zašto sam mu izlupao 50 TD po postovima, kad nakon što je po meni, sere po drugima u temi osnove patcha koju sam pratio

no svakako če lock teme biti jer su je krivi ljudi odnjeli u krivom smjeru

PS nisu im takve teme drage, takvima mogu samo oni biti autori, a jer su pametniji, imaju 3 zvjezdice dok mene za moju jednu boli k

tu te osuđuju prema nicku, a nick istih nema velike razlike s tvojim, barem ne u smislu na koji oni gledaju tvoj nick

haker hakira, logic to radi logički. možda bolje da si uzeo taj nick pa bi prošla tema. ali je kao u primjeru chucka norisa i boga, logic več bilo zauzeto. Logic je brži od sekunde za dvije minute kao chuck pa te preduhitrio

tako ti je to

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice