Izrada aplikacije za mobitel

poruka: 3
|
čitano: 2.859
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
Izrada aplikacije za mobitel
Pozdrav ja sam novi ovdje i vec dugo trazim odgovore na neka pitanja i nisam bas nasao nista konkretno.

Nedavno sam skinuo android sdk i volio bih izraditi neku jednostavnu aplikaciju za pocetak mozda cak i igricu imam iskustva u c++ pa me zanima sto mi je sve potrebno da to napravim.

Vec kad smo kod ove teme pa da napisem sve sto me zanima pa da ne otvaram 10 tema... Vidim spominje se i programiranje igrica za pc sad me zanima programi potrebni za to i za grafiku i mozda poneki TuT bio bih zahvalan... trazio sam odgovore na ovo ali nemogu naci sve lijepo objasnjeno nego sve je zbrkano i onda me zbuni.


Usput vec duze vrijeme trazim na koji nacin se upload app na trgovinu play, msm koga trebam kontaktirati znam da treba platit to nije problem bego koga se kontaktira i kako se postavlja. Hvala puno nadam se dobrim i razumnim odgovorima.
 
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Izrada aplikacije za mobitel

Meni se čini da se ti nisu uopće dovoljno potrudio.

 

Materijala ima na tone, na primjer:

http://freepdf-books.com/beginning-android-cpp-game-development/

 

Registracija na google play za developere

https://play.google.com/apps/publish/signup/

 

 

 

 

 
1 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Izrada aplikacije za mobitel
xfairguy kaže...

Meni se čini da se ti nisu uopće dovoljno potrudio.

 

 
 Apsolutno...
 
Gore ti je kolega dao link za google play, imaš i drugih trgovina (primjerice amazonova) na koje možeš uploadati aplikaciju/igru pa vidi i te mogućnosti. GP je svakako platforma na kojoj ćeš ciljati najveći broj potencijalnih korisnika.

 Što se tiče toga što ti je sve potrebno, u prvom redu znanje. Trebaš imati solidne temelje u Javi i OOP paradigmi. Nakon toga uzmeš Android Studio, neki uređaj ili emulator (za osobnu uporabu preporuka da pogledaš Genymotion) i kreneš od hello worlda prema nečem složenijem. Imaš jako dobrih tutorijala po netu, a i hrpu korisnih knjiga. Evo ti niže par ideja pa vidi što ti odgovara.

    Commonsware - The Busy Coder's Guide to Android Development
    Phillips - Android Programming: The Big Nerd Ranch Guide
    Cho - The Beginner's Guide to Android Game Development
    Zechner - Beginning Android Games
    Vogella - Android tut
    Tamada - Androidhive

 

Ovo su uglavnom stvari s kojima je lako početi (iako ima i nekih težih tema), a kasnije ćeš već sam sebi moći zadati problem pa ga rješavati. Osim ovog što sam naveo imaš i solidne kolegije na Courseri i drugim platformama koji se tiču Androida pa vidi kad se koji izvodi. Svakako uz ovo sve pročitaj malo i o testiranju, obavezno koristi Git za verzioniranje, a ako ti zatreba kakav library za neku specifičnu stvar pogledaj na android arsenal. Kasnije ima još poprilično toga što treba svladati, no za početak mislim da je ovo i više nego dovoljno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice