Iznos na cijeli array C#

poruka: 18
|
čitano: 3.218
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Iznos na cijeli array C#

Pozdrav!

Zanima me kako postaviti defaultni iznos na nekakav array, znači da na bilo kojem indeksu bude već postavljeni iznos.

Na primjer, napravim ovo:

new int[] brojevi = { 20 };

I sada bih htio da na bilo kojem indeksu bude broj 20 kao iznos, a ne 0 ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iznos na cijeli array C#
Kontaj malo, hoces defaultni iznos na jedan array za koji nisi definiso velicinu. Znaci da postoji tako nesto, program bi kreirao elemente u array sa defaultnom value 20 sve dok kompjuter ne bi ostao bez dostupne memorije.

Nisam sad neki programer, znam osnovice u vise jezika, i nikada nisam cuo za takvu funkciju. Napravi FOR i loop, i rijesi to na normalan nacin.
Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
RE: Iznos na cijeli array C#
zeleni kaže...
Kontaj malo, hoces defaultni iznos na jedan array za koji nisi definiso velicinu. Znaci da postoji tako nesto, program bi kreirao elemente u array sa defaultnom value 20 sve dok kompjuter ne bi ostao bez dostupne memorije.

Nisam sad neki programer, znam osnovice u vise jezika, i nikada nisam cuo za takvu funkciju. Napravi FOR i loop, i rijesi to na normalan nacin.

Ali sa for statementom mogu samo do određenog indexa..

14 godina
neaktivan
Luka P. kaže...

Pozdrav!

Zanima me kako postaviti defaultni iznos na nekakav array, znači da na bilo kojem indeksu bude već postavljeni iznos.

Na primjer, napravim ovo:

new int[] brojevi = { 20 };

I sada bih htio da na bilo kojem indeksu bude broj 20 kao iznos, a ne 0 ...

for(int i = 0; i < brojevi.Lenght; i++) brojevi[i] = 20;

nikada se nemoj oslanjati na default value.

16 godina
neaktivan
Iznos na cijeli array C#

Ako se dobro sjecam, u C/C++ je moguce napisati nesto alla

int array[20] = 10;

Dakle, definiras velicinu arraya i vrijednost za polja. Mozda je to samo compiler extension od VC++, ali mozda je i C++ standard, nemam pojma, uglavnom, ne bi se oslanjao na to, no mozda postoji nesto slicno i za C#.

Sta te prijeci izrollati loop? Nije bas tako ugly, a brijem da ima i neki for-each da bude i ljepse :-) Mozes i napraviti svoju static metodu u nekom ArrayUtils i nazvati je defaultFill pa izrollaj loop tamo. Ili napravi svoj createArray.

Puno rijesenja, niti jedno nije hack.

@braindt

default value je u modernim jezicima striktno definiran kroz standard. Nije potrebno, kao u C/C++ rucno definirati default vrijednosti.

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 16:26 (Deus ex machina).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Iznos na cijeli array C#

za value type's je brži for, a za reference type's foreach.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Sta te prijeci izrollati loop? Nije bas tako ugly, a brijem da ima i neki for-each da bude i ljepse :-)

Ako ima enormna količina elemenata možda bi i Parallel klasa mogla dobro doći, iako čisto sumnjam da bi postojao ikakav gain s obzirom na količinu posla koja se treba obaviti nad svakim elementom (možda bi čak i duže trajalo).

Uglavnom, Luka, probaj pa vidi...

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.threading.tasks.parallel.aspx

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
braind kaže...

Brzi? Koliko je brzi? Kakvu to uopce tezinu ima naspram cijele aplikacije? Mozes li biti 100% siguran da compiler nije sam optimizirao for-each u for jer je vidio da iteriras po primitivima a ne referencama?

Bottom line, premature optimization is the root of all evil. Nek primarni fokus bude citljivost, a tek onda nakon sto profiliras aplikaciju i budes _siguran_ sto je tocno sporo - onda idi mijenjaj.

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
17 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...
braind kaže...

Brzi? Koliko je brzi? Kakvu to uopce tezinu ima naspram cijele aplikacije? Mozes li biti 100% siguran da compiler nije sam optimizirao for-each u for jer je vidio da iteriras po primitivima a ne referencama?

Bottom line, premature optimization is the root of all evil. Nek primarni fokus bude citljivost, a tek onda nakon sto profiliras aplikaciju i budes _siguran_ sto je tocno sporo - onda idi mijenjaj.

Uh, prije nekog vremena sam se u firmi natezao sa nadređenima jer su me uvjeravali da će aplikacija biti brža ako prestanemo koristiti this keyword. Točno sam osjetio 4-5 novih sjedih dlaka na glavi kako izviru...

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Friday kaže...

Uh, prije nekog vremena sam se u firmi natezao sa nadređenima jer su me uvjeravali da će aplikacija biti brža ako prestanemo koristiti this keyword. Točno sam osjetio 4-5 novih sjedih dlaka na glavi kako izviru...

M'da :-) svima poznato :-D Check this out: http://clientsfromhell.net/page/1

Svaka svadja koju sam ikad imao s dbase administratorom je zavrsavala s njihovim pitanjem: "Sta je brze, x ili y?" Zamisli hereze, zapitati se sto je "dovoljno brzo", naspram beskonacnog "brze"?

Hardware je jeftin danasnjih dana, a cak i da nije - bez profilera odbijam napraviti i temp objekt :-D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 20:39 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
Friday kaže...
Deus ex machina kaže...
braind kaže...

Pobogu tko su tebi šefovi da ti izvale takvu glupost?

17 godina
odjavljen
vedran984 kaže...
Friday kaže...
Deus ex machina kaže...
braind kaže...

Pobogu tko su tebi šefovi da ti izvale takvu glupost?

Šef mi je programer već cca 20 godina... da ne povjeruješ

Freak Show Inc.
17 godina
Iznos na cijeli array C#

Sampion?

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Sampion?

Ma nije, ali čita cijelo vrijeme neke gluposti pa dođe na krive zaključke i tako...

Freak Show Inc.
17 godina
Iznos na cijeli array C#

Dobro, i koliko bi na performansama dobio da ne koristis this? Pa to se mjeri u promilima?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Dobro, i koliko bi na performansama dobio da ne koristis this? Pa to se mjeri u promilima?

Pa nisam siguran da bi se išta dobilo. Pretpostavljam da kompajler to svakako ignorira... (ako u base klasi nema member istog naziva)

Freak Show Inc.
17 godina
protjeran
Iznos na cijeli array C#

Ne bi dobio ništa ni izgubio na performansama u C#, dapaće ako koristite styleCop onda on zna izbaciti upozorenje da je dobra praksa unutar klase za pozive njenih propertya i funkcija koristiti this tako da se bolje razlikuju zbog lakšeg čitanja koda, od ostalih poziva. U C++ je bitno kako se koristi this, koliko se sječam praksa u C++ je da se this ne koristi ako se ne treba, je tada ASM generira nešto overheada, al opet kada bi se zamarali s takvim sitnicama i analizirali generirani ASM i na toj razini optimizirali brzo bi izgubili klijente, jer postoje bitiji detalji.

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Programko kaže...

tako da se bolje razlikuju zbog lakšeg čitanja koda

Pa zato ga i koristim, izgleda mi čitljivije!

Freak Show Inc.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice