Ljudi ako bi mogla malo pomoć , naime zanima me na kojem principu rade igre za i phone , koliko znam to je android i ima open source .. točnije u čemu se programiraju te igre
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da, iPhone SDK,ali mislim da trebaš imati Mac...
Da, iPhone SDK,ali mislim da trebaš imati Mac...
U pravu si moraš imati Mac da bi "legalno" razvijao aplikacije za iČudesa, i zaboravi hackintoše isl gluposti , kupi Mac Mini ( 4600 u dučanu, 3500 preko oglasnika ) i kreni.
Možda postaneš prvi hrvat iz hrvatske i u hrvatskoj koji je zaradio milju.
Nakon toga ( kada nabaviš Macintosh-a ) program prijave kao developera ti košta oko ili točno 100$ , s time da nakon toga dobivaš svoje mjesto pod suncem u Apple Univerzumu . Moj savijet ti je da odeš na neke stranice specijalizirane za Apple , npr jabučnjak .... i tamo potražiš još dodatnu pomoć.
Nauciti Objective-C (moze i c/c++ kazu), i OpenGL ES za 3d grafiku. Imas i posebne 3D frameworke kao sto je Unity3D ako bas ne zelis raditi svoj 3d framework (naravno da ces raditi, to je sitnica, lagano)!
Sa programerskog stajalista, programiranje sa Objective C je vracanje u 80-te (od onda do danas je uspio doci do verzije 2), i totalni pain-in-the-ass. Sa dovoljno truda i strpljenja, i nesto predzanja iz C-a, kroz par mjeseci ces i dobiti jednostavni 2d/sprite grafiku, a kroz godinu dana i prvu 3d scenu ;) Naravno ako si c/c++ senior, onda mozes skratiti ovo vrijeme dosta.
Uživaj:)
Opet lor i ja u istim vodama :DD hehe , ma ljudi hvala puno , Sad ce uskoro mac , malo posao još koji da se završi ..cool.
edit:
bili bilo moguće napraviti mmo ping pong , jer to nisam nigdje našao na netu.